Katon korotus Pudasjärvi

Haluatko korottaa tasakattoisen talosi katon harjakattoiseksi? Olisiko aika päästä eroon riskialttiista tasakatosta ja saada tilalle toimintavarma harjakatto? Tarvitsetko lisätilaa kotiisi korottamalla kattoa?

Olipa tarpeesi katon korotukselle mikä tahansa, meiltä saat katon korotuksen Pudasjärven alueella ammattitaidolla ja vaivattomasti! Olemme uusineet yli 12 000 kattoa, joten meillä on vankka osaaminen kattoremonteista.

Varaa maksuton arviokäynti katon korotuksen kartoitukseen jo tänään! Käynti ei sido sinua vielä mihinkään.

Huoleton ja toimintavarma katto kotiisi? Priman katon korotus -remontilla kestävä ja laadukas katto kotiin jopa 50 vuodeksi – pitkällä takuulla!

Onko talossasi tasakatto? – Tasakaton ongelmat

Suomessa on rakennettu hyvin loivakattoisia ja matalia omakotitaloja lähinnä 1960–1990-luvuilla. Osa taloista haluttiin rakentaa lämpimien maiden tyyliin tasakattoisina ja osassa katon kallistukset toteutettiin jopa kohti talon keskiosaa, jolloin vesi ohjataan pois joko katon keskellä olevan kattokaivon kautta tai jos katto kaataa vain yhteen suuntaan, voi alaräystäällä olla ns. piilokouru.

Suomen vaihteleviin keliolosuhteisiin tuollaiset tasakattoiset tai keskiosaan kallistuvat tasakatot eivät ole kuitenkaan kaikkein soveltuvimpia vaihtoehtoja, varsinkaan jos huoltotoimenpiteitä ei suoriteta säännöllisesti.

Käyttöikänsä puolesta monet tasakatot ovat jo uusimisen tarpeessa, jolloin korotus kannattaa ilman muuta toteuttaa.

Suurimmat riskit tasakattoisissa taloissa liittyvät juuri veden poistoon kattokaivoista sekä huopakaton saumat ja läpiviennit.

Lue lisää tasakaton ongelmista.

Katon korotus Primalta.

Miksi katon korotus kannattaa?

Katon korotus on erittäin hyvä tapa korjata loiviin kattoihin liittyvät riskitekijät.

Katon korotuksen suurin etu on, että talosta poistetaan sen nykyinen liian loiva katto, joka ikääntyessään pääsisi aiheuttamaan vesivahingon.

Lisäksi katon korottaminen kannattaa tehdä, jos haluat kohennuksen kotisi ulkonäköön, olet kyllästynyt tasakaton huoltotarpeisiin tai jos tarvitset lisää asuin- tai varastotiloja.

Katon korotus on kiistatta hyödyllinen ja usein myös edullisempi tapa lisätilojen rakentamiseen kuin talon laajentaminen maanpinnalle.

Katon korotus sinun kotiisi Pudasjärvellä?

Miten katon korotus tehdään Pudasjärvellä?

Jokainen katto ja talo on yksilöllinen, joten jokaiselle katon korotukselle täytyy tehdä tapauskohtainen suunnitelma. Katon korotuksen perusperiaatteena kuitenkin on, että katon vanhat rakenteet puretaan mahdollisimman laajasti ja tilalle rakennetaan uudet rakenteet.

Primalla katon korotus etenee suunnilleen näin:

Aluksi:

 • Tutkimme vanhan rakenteen ja käymme asiakkaan tarpeet läpi
 • Teemme korotuksesta tarvittaessa 3D-kuvan, jossa havainnollistetaan, miltä talo tulee näyttämään
 • Saat yksilöllisen tarjouksen toteutuksesta
 • Haemme puolestasi rakennusluvan sekä piirrämme lupakuvat
 • Meidän kautta on mahdollista saada myös valvoja (meille käy myös asiakkaan oma valvoja)
 • Toteutamme urakan alusta loppuun saakka

Jos katon korotuksen yhteydessä ei rakenneta lisätilaa:

 • Vanha huopakatto puretaan kokonaan pois tuuletuksen varmistamiseksi. Samalla poistetaan turha palokuorma
 • Myös umpilaudoitus aukaistaan tuuletuksen parantamiseksi
 • Rakennetaan pukkilinjat kantavien linjojen päälle ja pukkilinjojen päälle asennetaan kattoniskat
 • Katon korotus tehdään pääsääntöisesti lujuusluokitellusta puutavarasta
 • Usein katon eristystä parannetaan puhallusvillalla

Jos katon korotuksella halutaan lisätilaa:

 • Puretaan katon vanha rakenne ja katemateriaali pois
 • Pukkilinjoja ei nyt tehdä, vaan katon korotus tapahtuu valmiilla ristikoilla lopulliseen korkeuteensa

Mitä muuta täytyy huomioida kattoa korottaessa?

 • Savupiippu muurataan korkeammaksi
 • Ilmanvaihto- ja viemärintuuletusputket jatketaan uuden kattopinnan läpi
 • Seinäpinnat ulkoseinillä nousevat
 • Vedenpoisto saatetaan joutua järjestämään pihalla uudelleen
Katon korottaminen.

“Katon korottamisen myötä rakennuksen arvo on noussut oleellisesti täällä Pudasjärvellä. Uusi, paremmin eristetty katto näkyy myös pienempänä sähkölaskuna. Valitsen Prima-rakentajat jatkossakin kattoremontin suorittajaksi, sillä hinta oli kohtuullinen ja tekijät luotettavia. Uusi harjakatto on suuri mukavuustekijä.”

Uusi, korotettu katto sinunkin kotiisi?

Katon korottamisen hyödyt

 • Harjakatto on toimintavarma
 • Talon ulkoasu kohenee
 • Talon arvo nousee
 • Lisäeristys remontin yhteydessä säästää rahaa ja tuo asumismukavuutta
 • Savupiippu vetää paremmin pidempänä
 • Peltikate on pitkäikäisempi kuin tasakattojen huopakate
Korotettu katto.

Prima on katon korotus -remonttien rautainen ammattilainen

Olemme Primalla tehneet jo yli 12 000 katon korotus -remonttia ja kattoremonttia ympäri Suomen. Tekemiemme kattoremonttien myötä meille on syntynyt todella vahva osaaminen niiden tekemisestä.

Katon korotus -remontti on yksi talon kalleimmista remonteista. Ja katto on talon kokonaisvaltaisen kunnon kannalta tärkein osa, jonka on oltava kunnossa, laadukas ja kestävä. Siksi katon korotus -remontin tekijäksi ei kannata valita ketä tahansa, joka tekee vain sinne päin.

Kun katon korotus -remontti tehdään, kannattaa sen tekijäksi valita kattoremonttien kokenut, rautainen ammattilainen, joka tekee laadukkaan, kestävän ja toimivan katon jopa seuraavaksi 50 vuodeksi eteenpäin.

Prima tunnustukset

99 %

Asiakastyytyväisyys

12 000

Uusittua kattoa

33 000+

Kunnostettua kotia

100

Alan huippuammattilaista

Kun valitset Priman katon korotus -remontin tekijäksi Pudasjärvellä

Saat maksuttoman katon korotuksen arviokäynnin

Katon korotus -remontti alkaa aina maksuttomalla kartoituskäynnillä. Asiantuntijamme tulee arvioimaan talosi katon nykykunnon: kuuntelee tarpeenne, antaa arvion remontin tarpeesta sekä antaa hinta-arvion ja alustavan aikataulun katon korotus -remontista. Tämä ei sido vielä mihinkään.

Vaivaton katon korotus -projektin läpivienti

Me viemme katon korotuksen projektin läpi vaivattomasti ja ammattitaidolla. Sinulla on sama yhteyshenkilö koko projektin läpi, hoidamme puolestasi tarvittavat rakennusluvat ja meidän kautta on mahdollista saada myös valvoja.

Pitkä takuu uudelle katolle

Me annamme katon korotus -remontin työn osuudelle takuuta 10 vuotta. Kattopinnoitteille takuuta tulee jopa 25 vuotta ja tekninen takuu voi olla jopa 50 vuotta.

Ammattimaista toimintaa

Olemme tehneet jo yli 12 000 katon uudistusta, joten meillä on osaamista kattojen korotustöihin. Jätä kattosi korottaminen meidän huoleksemme!

Kattojen korotukset ympäri vuoden Pudasjärven alueella

Teemme kattojen korotuksia ympäri vuoden Pudasjärvelle. Meillä on käytössämme sellaiset välineet ja toimintatavat, joilla kattojen korotuksia voi tehdä helposti talvellakin.

Elämäsi helpoin katon korotus -remontti

Priman katon korotus -remontilla täysin sinun taloosi yksilöity ja räätälöity katto

Toteutamme jokaisen katon korotus -remontin aina yksilöllisesti räätälöitynä. Ensin kokenut ammattilaisemme tekee kattosi tilanteesta kartoituksen, josta näemme yhdessä katon todellisen kunnon, sekä sen, mitä sille tulee tehdä ja mitä sille ei tarvitse tehdä. Seuraavaksi kuuntelemme toiveesi, koska pystymme toteuttamaan hyvinkin personoituja ratkaisuja.

Näin saat katon korotus -remontin, joka on suunniteltu täysin taloasi ja tarpeitasi vastaavaksi. Remontoimamme katto ei sovi mihinkään muuhun kuin sinun taloosi, eikä mikään muu katto suojaa taloasi yhtä hyvin kuin tuo kyseinen katto.

Ja kun teemme työn kunnolla laatuun satsaten, niin voimme myös seisoa työn takana ylpeinä. Sen vuoksi annamme työllemme pitkän – jopa 10 vuoden – takuun!

katon korottaminen.

Tilaa Prima tekemään katon korotus taloosi Pudasjärven alueella – työ hoituu vaivattomasti ja ammattitaidolla!

Korottamalla tasakattoisen talosi harjakattoiseksi saat toimintavarman ja huolettoman katon. Sadevedet ohjataan seinälinjan yli maahan, eikä sinun enää tarvitse olla jatkuvasti huolehtimassa, että vesi kulkeutuu katolta pois, eikä aiheuta vesivahinkoja kotiisi.

Korottamalla kattoa on mahdollista saada lisätilaa kotiisi. Halvimmat neliöt saa käyttöön rakentamalla ylöspäin. Katto uusitaan kehäristikoilla ja lisätilaa voi saada kymmeniä neliöitä kohtuullisen helposti käyttöön.

Katon korottaminen kohentaa myös talon ulkoasua ja lisää sen jälleenmyyntiarvoa.

Me Primalla toteutamme katon korotuksen puolestasi helposti ja ammattitaidolla Pudasjärvellä!

Taloyhtiön korotettu katto.

Katon korotus hinta – Mitä katon korotus maksaa Pudasjärvellä?

Katon korotuksen hintaan Pudasjärvellä vaikuttavat monet asiat. Tällaisia ovat mm. nykyisen kattorakenteen kunto, purkutöiden laajuus, korotettava pinta-ala jne.

Kokemuksemme mukaan omakotitalon katon korotus kokonaisvaltaisena urakkana Pudasjärvellä maksaa tyypillisesti noin 30 000 € – 120 000 €.

Hintahaarukan alapäähän sijoittuu pienen omakotitalon katon korotus tai yksinkertaisen, helposti toteutettavan isommankin katon korotus. Hintahaarukan yläpäähän taas sijoittuu monimuotoinen, asuintilaa lisäävä katon korotustyö.

Taloyhtiöiden kohdalla kustannukset ovat usein työn laajuuden takia korkeammat. Taloyhtiön katon korottaminen on iso ja vaativa urakka ja se voi kestää yhdestä viikosta useampaan kuukauteen riippuen toteutustavasta ja sen laajuudesta.

Lue lisää katon korotuksen hinnasta ja mistä se muodostuu.

Huolettaako remontin kustannukset?

Ei huolta, meillä on ratkaisu!

Meiltä saat edullisen Prima-rahoituksen jopa 50 000 euroon saakka. Muista lisäksi hyödyntää kotitalousvähennys. Autamme sinua molempien hakemisessa.

Usein kysytyt kysymykset – katon korotus Pudasjärvellä

Katon korotuksen hintaan Pudasjärvellä vaikuttavat monet asiat. Kokemuksemme mukaan omakotitalon katon korotus kokonaisvaltaisena urakkana maksaa tyypillisesti noin 30 000 € – 120 000 €. Lue lisää katon korotuksen hinnasta sekä siitä, mistä hinta muodostuu.

Katon korotus tarkoittaa katolle tehtävää remonttia, jossa vanha tasakatto puretaan pois ja tilalle rakennetaan uusi harjakatto. Katon korotuksen yhteydessä taloon voidaan halutessa lisätä asuintilaa helposti.

Tasakattoisessa talossa sadevesi on linjattu kulkeutumaan pois katolta kattoviemärin kautta. Ongelmana on kuitenkin, että katolle kulkeutuvat roskat, kuten puiden lehdet, tukkivat viemärin. Ilman säännöllistä ja jatkuvaa huolenpitoa, vesi jää seisomaan katolle, eikä pääse kulkeutumaan pois. Lisäksi tasakattoisen katon saumat alkavat vuotamaan ajan saatossa. Nämä aiheuttavat tyypillisesti eriasteisia vesivahinkoja katon rakenteisiin ja esimerkiksi sisäilmaongelmia taloon. Korottamalla katon harjakatoksi saat huolettomamman ja toimintavarman katon taloosi.

Katon korotus on poikkeuksetta remontti, joka vaatii rakennusluvan. Meillä Primalla palveluun kuuluu rakennusluvan hakeminen asiakkaan puolesta, 3D-suunnitelmakuvat ja lupakuvat. Hoidamme tarvittaessa myös valvonnan. Normaaliin remonttiin verrattuna ylimääräistä vaivaa ja lupabyrokratiaa ei asiakkaalle näin koidu.

Katon korotus on remontti, joka vaatii tekijältään laajaa ammattitaitoa ja riittävät resurssit toteuttaa se kunnialla. Riskitekijöitä on ”tavalliseen kattoremonttiin” verrattuna enemmän ja ne pitää osata huomioida. Katto on pidempään auki, eikä sormi saa mennä tekijältä suuhun kesken työn. Suosittelemme minimoimaan pieleen menemisen riskit ja ulkoistamaan työn ammattilaisille.

Kyllä saa. Katon korotus on remontointia eli kunnossapito- ja perusparannustyötä. Vuonna 2023 katon korotuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 €/henkilö. Kun katon korotuksen tekee yritys, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin, saat vähentää 40 % työn osuudesta. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

TARJOUSPYYNTÖLOMAKE KATON KOROTUS:

Olemme toteuttaneet yli 33 000 remonttia suomalaisiin kotitalouksiin.

Kuntoarvio on vaivaton tapa aloittaa remontin suunnittelu. Saat ammattilaisen heti avuksesi. Palvelemme myös etänä!

Alla listattuna paikkakunnat, missä Prima tekee katon korotuksia:

LAPPI

Kemi  Keminmaa  Simo  Tervola  Tornio 

POHJOIS-POHJANMAA, KESKI-POHJANMAA, ETELÄ-POHJANMAA ja POHJANMAA

Alajärvi  Alavieska  Alavus  Evijärvi  Haapajärvi  Haapavesi  Hailuoto  Halsua  Ii  Ilmajoki  Isojoki  Isokyrö  Kalajoki  Kannus  Karijoki  Kaskinen  Kauhajoki  Kauhava  Kaustinen  Kempele  Kokkola  Korsnäs  Kristiinankaupunki  Kruunupyy  Kuortane  Kurikka  Kuusamo  Kärsämäki  Laihia  Lappajärvi  Lapua  Lestijärvi  Liminka  Lumijoki  Luoto  Maalahti  Merijärvi  Muhos  Mustasaari  Nivala  Närpiö  Oulainen  Oulu  Pedersöre  Perho  Pietarsaari  Pudasjärvi  Pyhäjoki  Pyhäjärvi  Pyhäntä  Raahe  Reisjärvi  Seinäjoki  Sievi  Siikajoki  Siikalatva  Soini  Taivalkoski  Teuva  Toholampi  Tyrnävä  Utajärvi  Uusikaarlepyy  Vaala  Vaasa   Veteli  Vimpeli  Vöyri  Ylivieska  Ähtäri 

KAINUU

Hyrynsalmi  Kajaani  Kuhmo  Paltamo  Puolanka  Ristijärvi  Sotkamo  Suomussalmi 

KESKI-SUOMI

Hankasalmi  Joutsa  Jyväskylä  Jämsä  Kannonkoski  Karstula  Keuruu  Kinnula  Kivijärvi  Konnevesi  Kyyjärvi  Laukaa  Luhanka  Multia  Muurame  Petäjävesi  Pihtipudas  Saarijärvi  Toivakka  Uurainen  Viitasaari  Äänekoski 

POHJOIS-SAVO

Iisalmi  Joroinen  Kaavi  Keitele  Kiuruvesi  Kuopio  Lapinlahti  Leppävirta  Pielavesi  Rautalampi  Rautavaara  Siilinjärvi  Sonkajärvi  Suonenjoki  Tervo  Tuusniemi  Varkaus  Vesanto  Vieremä 

POHJOIS-KARJALA

Heinävesi  Ilomantsi  Joensuu  Juuka  Kitee  Kontiolahti  Lieksa  Liperi  Nurmes  Outokumpu  Polvijärvi  Rääkkylä  Tohmajärvi 

SATAKUNTA

Eura  Eurajoki  Harjavalta  Huittinen  Jämijärvi  Kankaanpää  Karvia  Kokemäki  Merikarvia  Nakkila  Pomarkku  Pori  Rauma  Siikainen  Säkylä  Ulvila 

PIRKANMAA

Akaa  Hämeenkyrö  Ikaalinen  Juupajoki  Kangasala  Kihniö  Kuhmoinen  Lempäälä  Mänttä-Vilppula  Nokia  Orivesi  Parkano  Pirkkala  Punkalaidun  Pälkäne  Ruovesi  Sastamala  Tampere  Urjala  Valkeakoski  Vesilahti  Virrat  Ylöjärvi 

PÄIJÄT-HÄME

Asikkala  Hartola  Heinola  Hollola  Iitti  Kärkölä  Lahti  Orimattila  Padasjoki  Sysmä 

ETELÄ-SAVO

Enonkoski  Hirvensalmi  Juva  Kangasniemi  Mikkeli  Mäntyharju  Pertunmaa  Pieksämäki  Puumala  Rantasalmi  Savonlinna  Sulkava 

VARSINAIS-SUOMI

Aura  Kaarina  Kemiönsaari  Koski TL  Kustavi  Laitila  Lieto  Loimaa  Marttila  Masku  Mynämäki  Naantali  Nousiainen  Oripää  Paimio  Parainen  Pyhäranta  Pöytyä  Raisio  Rusko  Salo  Sauvo  Somero  Taivassalo  Turku  Uusikaupunki  Vehmaa 

KANTA-HÄME

Forssa  Hattula  Hausjärvi  Humppila  Hämeenlinna  Janakkala  Jokioinen  Loppi  Riihimäki  Tammela  Ypäjä 

KYMENLAAKSO

Hamina  Kotka  Kouvola  Miehikkälä  Pyhtää  Virolahti 

ETELÄ-KARJALA

Imatra  Lappeenranta  Lemi  Luumäki  Parikkala  Rautjärvi  Ruokolahti  Savitaipale  Taipalsaari 

UUSIMAA

Askola  Espoo  Hanko  Helsinki  Hyvinkää  Inkoo  Järvenpää  Karkkila  Kauniainen  Kerava  Kirkkonummi  Lapinjärvi  Lohja  Loviisa  Myrskylä  Mäntsälä  Nurmijärvi  Pornainen  Porvoo  Pukkila  Raasepori  Sipoo  Siuntio  Tuusula  Vantaa  Vihti