Kattoremontin hinta

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Kattoremontti suunnitteilla, joten kattoremontin hinta kiinnostaa? Olet oikeassa paikassa.

Tässä artikkelissa keskitymme avaamaan kattoremontin hintaa kokonaisuudessaan. Mm. mitkä tekijät kattoremontin hinnan muodostumiseen vaikuttavat sekä kuinka paljon kattoremontti Priman tekemänä maksaa.

Miksi katto on tärkeää pitää kunnossa?

Kotisi on todennäköisesti elämäsi kallein investointi, joten on järkevää pitää arvokkaasta omaisuudestaan hyvää huolta. Ja katon kunnossa pitäminen on yksi keskeisin tekijä tämän kalliin investoinnin suojaamisessa.

Katto on myös talon kaikista tärkein suoja. Jos talosi katossa on mitään ongelmia, pienestä vuodosta näkyviin reikiin, seuraukset koko talollesi voivat olla merkittäviä. Eli pitämällä katon hyvässä kunnossa, tulet todennäköisimmin välttymään isoilta ongelmilta ja talon muutkin rakenteet kestävät hyvässä kunnossa odotetun elinikänsä.

Remonttipalvelut omakotitaloihin ja taloyhtiöille.

Miksi tehdä kattoremontti?

Katto on kodin tärkein suoja. Kunnossa oleva, laadukas katto kohentaa kodin ilmettä, suojaa kotia vuosikymmenten ajan, suojaa talon muita rakenteita vähentäen muita remontointitarpeita sekä säästää myös energiakuluja, koska se pitää tiiviytensä ansiosta lämmön sisällä. On tärkeää ymmärtää, että kattoremontti tulee ajankohtaiseksi aina jossain vaiheessa, eikä siltä voi välttyä. Ratkaisevaa on se, missä vaiheessa ja miten hyvin remontti tehdään. Ennakoiva kunnostaminen on aina edullisempaa, kuin vaurioita korjaava remontti.

Milloin kattoremontti on ajankohtainen?

Ensimmäisenä on syytä todeta, että kaikki katot tulevat aina jossain vaiheessa elinkaarensa päähän ja edessä on kattoremontti. Sen sijaan, että odottelet kotisi katon sanovan lopullisen sopimuksensa irti, katto kannattaa kunnostaa ennakkoon eli kattoremontin olisi aina syytä olla ennakoiva. Näin katon ongelmat saadaan korjattua ajoissa ja vältytään pahemmilta vaurioilta, eivätkä kattoremontin kustannukset nouse liian suuriksi.

Kattoremontin tarpeesta kertovia merkkejä ja oireita ovat mm. seuraavat:

 • Yläkerran huoneissa vetää
 • Räystäisiin muodostuu jääpuikkoja
 • Vesikatto vuotaa
 • Katon pintamateriaali tai aluslaudoitus on rikkoutunut
 • Epäilet home- tai kosteusvaurioita
 • Katosta puuttuu aluskate
 • Katto on painunut tai katto ei näytä hyvältä
 • Katolla on huono tuuletus

Olemme kertoneet tarkemmin kattoremontista, sen toteutuksesta sekä kattoremontin tarpeellisuudesta kertovista merkeistä artikkelissamme Kattoremontti – katon korjaus.

Helpoin tapa saada tietää kattoremontin tarpeellisuus ja katon kunto on pyytää asiantuntijamme maksuttomalle kuntoarviokäynnille. Käynti ei sido sinua vielä mihinkään, mutta saat asiantuntijan näkemyksen katon nykytilasta sekä tarkan hinta-arvion kattoremontista, jos sellainen olisi syytä tehdä.

Kattoremontti, kattoremontin hinta, katon korottaminen.

Mistä kattoremontin hinta muodostuu?

Kattoremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • Katon koko
 • Katon kaltevuus
 • Käytettävä katemateriaali
 • Sadevesijärjestelmä
 • Läpiviennit
 • Yläpohjan tuuletusratkaisu
 • Erilaiset katon yksityiskohdat

Katon koko on ilmeisin kattoremontin hintaan vaikuttava tekijä. Pienen katon kattoremontti maksaa selvästi vähemmän kuin ison katon kattoremontti.

Katon kaltevuus on toinen merkittävä hintaan vaikuttava tekijä. Jyrkemmällä katolla työskentely on haastavampaa, mikä saattaa lisätä hintaa. Jyrkempi katto vaatii myös enemmän materiaaleja. Toisaalta, mitä loivempi katto on, sitä vähemmän on vaihtoehtoja katemateriaaliksi, koska loivemmassa katossa vesikatteen täytyy muodostaa yhtenäisempi pinta.

Kattoremontissa käytettävä katemateriaali vaikuttaa myös hintaan. Yleisimpiä omakotitalon katemateriaaleja ovat tiili, teräs ja bitumi eri muodoissaan.

Joissakin kattoremonttikohteissa kattoremontin hintaa nostaa katon vaikea saavutettavuus. Toisissa kohteissa talon ympärillä on hyvin tilaa ja tasaista maata ja tarvittavat materiaalit saadaan toimitettua helposti kohteeseen. Toisissa kohteissa taas voidaan tarvita erilaisia nostureita ym. kattoremontin eri vaiheissa, koska talon läheisyydessä on esimerkiksi erilaisia esteitä.

Kattoremontin hinta

Kattoremontin hinta vaihtelee riippuen tekijöistä, joita käsittelimme yllä. Suuntaa antavan hintahaarukan voimme kuitenkin kattoremontille kertoa, sillä tekemiemme kattoremonttien perusteella kattoremontti kokonaisuudessaan maksaa yleensä noin 10 000–40 000 €.

Jotta saat tarkan hinta-arvion oman kotisi kattoremonttiin, niin pyydä meidät maksuttomalle kuntoarviokäynnille. Asiantuntijamme arvioi katon kunnon, tiedustelee tarpeesi ja toiveesi kattoremontin suhteen ja antaa niiden pohjalta tarkan hinta-arvion kattoremontille. Saat samalla myös alustavan aikataulun kattoremontin toteutukselle. Muista, että maksuton kuntoarviokäyntimme ei sido sinua vielä mihinkään.

Kattoremontti valmis Vihtavuoressa.

Kattoremontin rahoitus

Kuten olemme kertoneet, kattoremontti on erittäin tärkeä remontti. Jotta voidaan välttyä pahemmilta vaurioilta, niin kattoremonttia ei olisi suotavaa lykätä hamaan tulevaisuuteen. Monesti kuitenkin rahan puute saa – ymmärrettävästi – talon omistajan/omistajat siirtämään isoa kattoremonttia johonkin myöhempään ajankohtaan.

Siksi me olemme Primalla neuvotelleet sinulle joustavan ja edullisen luoton kiinteällä korolla kotisi kattoremonttiin (käytössä kaikissa muissakin remonteissamme). Et tarvitse vakuuksia tai takauksia rahoituksen saadaksesi. Rahoitusta on mahdollista saada 750 eurosta jopa 50 000 euroon saakka.

Kotisi viihtyisyyden ja turvallisuuden parantumisen ei siis tarvitse jäädä rahasta kiinni.

Lue lisää Prima-rahoituksesta.

Saako kattoremontista kotitalousvähennystä?

Kattoremontista saa kotitalousvähennystä. Kattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 €/henkilö. Kun kattoremontin tekee yritys, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin, saat vähentää 40 % työn osuudesta. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Usein kysytyt kysymykset – kattoremontin hinta

Olemme tehneet yli 12 000 kattoremonttia ympäri Suomen. Tekemiemme kattoremonttien perusteella kattoremontti kokonaisuudessaan maksaa yleensä noin 10 000–40 000 €. Kun haluat tietää tarkan hinta-arvion sinun kotisi kattoremontista, ota yhteyttä meihin ja varaa maksuton kuntoarvio. Tämä ei sido sinua vielä mihinkään, mutta saat asiantuntijan kartoituksen katon kunnosta, hinta-arvion sekä alustavan aikataulun remontin toteutukselle.

Kattoremontin hinta koostuu monesta eri tekijästä, jotka määrittelevät lopullisen kokonaishinnan kattoremontille. Näitä tekijöitä ovat mm. katon koko, katon kaltevuus, käytettävä katemateriaali, sadevesijärjestelmä, läpiviennit, yläpohjan tuuletusratkaisu ja erilaiset yksityiskohdat katossa.

Kaikki katot tulevat aina jossain vaiheessa elinkaarensa päähän ja edessä on kattoremontti. Kattoremontin olisi kuitenkin aina syytä olla ennakoiva. Näin ongelmat saadaan korjattua ajoissa ja vältytään pahimmilta vaurioilta, eikä kattoremontin kustannukset nouse liian suuriksi. Helpoin ja huolettomin tapa saada tietää, tarvitseeko kotisi katto remontointia, on kutsua meidän kattoremontteihin erikoistunut ammattilainen ilmaiselle arviointikäynnille. Saat tarkan kartoituksen kattosi kunnosta ja tiedon siitä, onko remontti ajankohtainen nyt, vai vasta myöhemmin. Arviointikäynti on täysin ilmainen, eikä se sido sinua mihinkään. Kerromme vain kattosi tämän hetkisen kunnon yli 12 000 kattoremontin kokemuksella. Myös seuraavat oireet voivat viestiä kattoremontin tarpeesta:

 • Yläkerran huoneissa vetää eli niissä on kylmän tunne.
 • Räystäisiin muodostuu jääpuikkoja. Tämä johtuu usein siitä, että eristeitä on liian vähän tai ne ovat heikkolaatuisia. Rintamamiestaloissa purut ovat voineet painua.
 • Vesikatto vuotaa. Etenkin huolimattomasti tehdyt katon epäjatkuvuuskohdat, kuten piippu, kattoikkunat, viemäriputket tai jiirit ovat alttiita vuodoille. Itse katemateriaali voi myös olla vioittunut, jos peltikatto on ruostunut, tiili on haljennut tai naulan tai ruuvin paikka on pettänyt.
 • Katon pintamateriaali tai aluslaudoitus on rikkoutunut.
 • Epäilet home- tai kosteusvaurioita hajun, rakenteiden näön tai asukkaiden jatkuvan tukkoisuuden tai sairastelun vuoksi.
 • Katosta puuttuu aluskate.
 • Katto on painunut tai katto ei näytä hyvältä.
 • Katolla on huono tuuletus.

Kattoremontin kesto riippuu tietenkin työn määrästä. Jokainen katto on eri kokoinen ja tehtävät remontit erilaisia, joten tarkkaa kestoa on vaikea sanoa. Yleisesti voidaan sanoa, että omakotitalon kattoremontti kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Muista kuitenkin, että kun valitset kotisi kattoremontille tekijää, nopeus itsessään ei saa koskaan olla ainoana valintakriteerinä!

Me Primalla annamme kattoremonteille pitkät takuut: kattoremontin työn osuudelle 10 vuotta, kattopinnoitteille jopa 25 vuotta ja tekninen takuu voi olla jopa 50 vuotta. Yleensä ne tekijät, jotka mainostavat tekevänsä kattoremontin nopeasti, toteuttavat sen massatuotteena eli kattoa ei ole remontoitu rakennusteknisesti oikein juuri kyseisen rakennuksen yksilölliset piirteet huomioiden. Näihin kattoremontteihin myönnetään yleensä 2-5 vuoden takuuaika työlle, mikä myös kertoo kattoremontin laadusta. Tietenkin mekin Primalla teemme kattoremontin valmiiksi niin pian kuin mahdollista, mutta se ei ole meidän tärkein arvomme katon korjauksessa. Me korjaamme katot rakennusteknisesti oikein, yksilölliset piirteet huomioiden, osaavasti ja laadukkaasti ja siksi annamme työllemme reilun 10 vuoden takuun!

Katto on kodin tärkein suoja. Laadukas katto kohentaa kodin ilmettä, suojaa kotia vuosikymmenten ajan, suojaa talon muita rakenteita vähentäen muita remontointitarpeita sekä säästää myös energiakuluja, koska se pitää tiiviytensä ansiosta lämmön sisällä. On tärkeää ymmärtää, että kattoremontti tulee ajankohtaiseksi aina jossain vaiheessa, eikä siltä voi välttyä. Ratkaisevaa on se, missä vaiheessa ja miten hyvin remontti tehdään. Ennakoiva kunnostaminen on aina edullisempaa, kuin vaurioita korjaava remontti.

Rakennusluvan tarve riippuu siitä, mitä kattoremontti sisältää. Usein rakennuslupaa ei tarvita. Esimerkiksi, kun uusitaan pelkästään vesikatteen pintamateriaali. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että rakennuslupa tarvitaan silloin, jos katolle tehdään korjaus tai muutos, jota voidaan verrata uuden rakentamiseen. Esimerkiksi katon korottaminen tarvitsee rakennusluvan. Kun valitset meidät tekemään kattoremontin taloosi, voit huokaista helpotuksesta, sillä me tiedämme, milloin rakennuslupa tarvitaan ja hoidamme sen myös puolestasi. Primalla palveluun kuuluu rakennusluvan hakeminen asiakkaan puolesta, 3D-suunnitelmakuvat ja lupakuvat. Hoidamme tarvittaessa myös valvonnan. Normaaliin remonttiin verrattuna ylimääräistä vaivaa ja lupabyrokratiaa ei asiakkaalle näin koidu.

Saa. Meiltä saat edullisen Prima-rahoituksen jopa 50 000 euroon saakka. Et tarvitse vakuuksia, etkä takaajia. Saat sinulle sopivat kuukausierät. Tutustu Prima-rahoitukseen.

Kyllä saa. Kattoremontti on remontointia eli kunnossapito- ja perusparannustyötä. Vuonna 2024 kattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 €/henkilö. Kun kattoremontin tekee yritys, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin, saat vähentää 40 % työn osuudesta.

Kyllä, hyvin tehty kattoremontti nostaa kiinteistön arvoa ja parantaa sen myyntinäkymiä, sillä katto on merkittävä osa rakennuksen ulkonäköä ja suojaa sitä sääolosuhteilta.

Voi. Itse asiassa talvi sopii kattoremontin tekemiseen erittäin hyvin. Silloin harvemmin on vesisateita ja ilman kosteusprosentti on normaalia alhaisempi. Näin suojauksen tarve on vähäisempi. Talviaikaan myös piha säilyy turvassa lumen ja roudan alla, jos pihalle on tarvetta tuoda painavampia koneita ja materiaaleja. Parhaimmillaan talvella tehty kattoremontti voi tulla jopa edullisemmaksi kuin sesonkiaikana toteutettu kattoremontti. Materiaalien toimitusajat ovat nopeampia sesongin ulkopuolella ja materiaalit usein myös edullisempia. Ja kun kattoremontti tehdään talvella, niin kevään koittaessa katto on valmiina ottamaan vastaan kevään sulamisvedet ja kesän rankkasateet.

Prima-rakentajien tekemän kattoremontin aikana voit asua huolettomasti kotonasi, vuodenajasta riippumatta.

Lue muita blogiartikkeleita

Tasakatto – mitä ongelmia tasakatto voi aiheuttaa

Onko sinulla talossasi vanha tasakatto jonka kunto mietityttää? Tasakatot voivat näyttää tyylikkäiltä ja moderneilta….

Paras ulkomaali – Näin valitset sopivan

Paras ulkomaali hakusessa? Ulkomaaleja löytyy erilaisia ja erilaisiin tarpeisiin, ja sopivan maalin valinta voi…

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.