Kattoremontin hinta

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Kattoremontti suunnitteilla, joten kattoremontin hinta kiinnostaa? Olet oikeassa paikassa.

Tässä artikkelissa keskitymme avaamaan kattoremontin hintaa kokonaisuudessaan. Mm. mitkä tekijät kattoremontin hinnan muodostumiseen vaikuttavat sekä kuinka paljon kattoremontti Priman tekemänä maksaa.

Miksi katto on tärkeää pitää kunnossa?

Kotisi on todennäköisesti elämäsi kallein investointi, joten on järkevää pitää arvokkaasta omaisuudestaan hyvää huolta. Ja katon kunnossa pitäminen on yksi keskeisin tekijä tämän kalliin investoinnin suojaamisessa.

Katto on myös talon kaikista tärkein suoja. Jos talosi katossa on mitään ongelmia, pienestä vuodosta näkyviin reikiin, seuraukset koko talollesi voivat olla merkittäviä. Eli pitämällä katon hyvässä kunnossa, tulet todennäköisimmin välttymään isoilta ongelmilta ja talon muutkin rakenteet kestävät hyvässä kunnossa odotetun elinikänsä.

Remonttipalvelut omakotitaloihin ja taloyhtiöille.

Miksi tehdä kattoremontti?

Katto on kodin tärkein suoja. Kunnossa oleva, laadukas katto kohentaa kodin ilmettä, suojaa kotia vuosikymmenten ajan, suojaa talon muita rakenteita vähentäen muita remontointitarpeita sekä säästää myös energiakuluja, koska se pitää tiiviytensä ansiosta lämmön sisällä. On tärkeää ymmärtää, että kattoremontti tulee ajankohtaiseksi aina jossain vaiheessa, eikä siltä voi välttyä. Ratkaisevaa on se, missä vaiheessa ja miten hyvin remontti tehdään. Ennakoiva kunnostaminen on aina edullisempaa, kuin vaurioita korjaava remontti.

Milloin kattoremontti on ajankohtainen?

Ensimmäisenä on syytä todeta, että kaikki katot tulevat aina jossain vaiheessa elinkaarensa päähän ja edessä on kattoremontti. Sen sijaan, että odottelet kotisi katon sanovan lopullisen sopimuksensa irti, katto kannattaa kunnostaa ennakkoon eli kattoremontin olisi aina syytä olla ennakoiva. Näin katon ongelmat saadaan korjattua ajoissa ja vältytään pahemmilta vaurioilta, eivätkä kattoremontin kustannukset nouse liian suuriksi.

Kattoremontin tarpeesta kertovia merkkejä ja oireita ovat mm. seuraavat:

 • Yläkerran huoneissa vetää
 • Räystäisiin muodostuu jääpuikkoja
 • Vesikatto vuotaa
 • Katon pintamateriaali tai aluslaudoitus on rikkoutunut
 • Epäilet home- tai kosteusvaurioita
 • Katosta puuttuu aluskate
 • Katto on painunut tai katto ei näytä hyvältä
 • Katolla on huono tuuletus

Olemme kertoneet tarkemmin kattoremontista, sen toteutuksesta sekä kattoremontin tarpeellisuudesta kertovista merkeistä artikkelissamme Kattoremontti – katon korjaus.

Helpoin tapa saada tietää kattoremontin tarpeellisuus ja katon kunto on pyytää asiantuntijamme maksuttomalle kuntoarviokäynnille. Käynti ei sido sinua vielä mihinkään, mutta saat asiantuntijan näkemyksen katon nykytilasta sekä tarkan hinta-arvion kattoremontista, jos sellainen olisi syytä tehdä.

Katon korottaminen meneillään.

Mistä kattoremontin hinta muodostuu?

Kattoremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • Katon koko
 • Katon kaltevuus
 • Käytettävä katemateriaali
 • Sadevesijärjestelmä
 • Läpiviennit
 • Yläpohjan tuuletusratkaisu
 • Erilaiset katon yksityiskohdat

Katon koko on ilmeisin kattoremontin hintaan vaikuttava tekijä. Pienen katon kattoremontti maksaa selvästi vähemmän kuin ison katon kattoremontti.

Katon kaltevuus on toinen merkittävä hintaan vaikuttava tekijä. Jyrkemmällä katolla työskentely on haastavampaa, mikä saattaa lisätä hintaa. Jyrkempi katto vaatii myös enemmän materiaaleja. Toisaalta, mitä loivempi katto on, sitä vähemmän on vaihtoehtoja katemateriaaliksi, koska loivemmassa katossa vesikatteen täytyy muodostaa yhtenäisempi pinta.

Kattoremontissa käytettävä katemateriaali vaikuttaa myös hintaan. Yleisimpiä omakotitalon katemateriaaleja ovat tiili, teräs ja bitumi eri muodoissaan.

Joissakin kattoremonttikohteissa kattoremontin hintaa nostaa katon vaikea saavutettavuus. Toisissa kohteissa talon ympärillä on hyvin tilaa ja tasaista maata ja tarvittavat materiaalit saadaan toimitettua helposti kohteeseen. Toisissa kohteissa taas voidaan tarvita erilaisia nostureita ym. kattoremontin eri vaiheissa, koska talon läheisyydessä on esimerkiksi erilaisia esteitä.

Kattoremontin hinta

Kattoremontin hinta vaihtelee riippuen tekijöistä, joita käsittelimme yllä. Suuntaa antavan hintahaarukan voimme kuitenkin kattoremontille kertoa, sillä tekemiemme kattoremonttien perusteella kattoremontti kokonaisuudessaan maksaa yleensä noin 10 000–40 000 €.

Jotta saat tarkan hinta-arvion oman kotisi kattoremonttiin, niin pyydä meidät maksuttomalle kuntoarviokäynnille. Asiantuntijamme arvioi katon kunnon, tiedustelee tarpeesi ja toiveesi kattoremontin suhteen ja antaa niiden pohjalta tarkan hinta-arvion kattoremontille. Saat samalla myös alustavan aikataulun kattoremontin toteutukselle. Muista, että maksuton kuntoarviokäyntimme ei sido sinua vielä mihinkään.

Kattoremontti valmis Vihtavuoressa.

Kattoremontin rahoitus

Kuten olemme kertoneet, kattoremontti on erittäin tärkeä remontti. Jotta voidaan välttyä pahemmilta vaurioilta, niin kattoremonttia ei olisi suotavaa lykätä hamaan tulevaisuuteen. Monesti kuitenkin rahan puute saa – ymmärrettävästi – talon omistajan/omistajat siirtämään isoa kattoremonttia johonkin myöhempään ajankohtaan.

Siksi me olemme Primalla neuvotelleet sinulle joustavan ja edullisen luoton kiinteällä korolla kotisi kattoremonttiin (käytössä kaikissa muissakin remonteissamme). Et tarvitse vakuuksia tai takauksia rahoituksen saadaksesi. Rahoitusta on mahdollista saada 750 eurosta jopa 50 000 euroon saakka.

Kotisi viihtyisyyden ja turvallisuuden parantumisen ei siis tarvitse jäädä rahasta kiinni.

Lue lisää Prima-rahoituksesta.

Saako kattoremontista kotitalousvähennystä?

Kattoremontista saa kotitalousvähennystä. Kattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 €/henkilö. Kun kattoremontin tekee yritys, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin, saat vähentää 40 % työn osuudesta. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Lue muita blogiartikkeleita

Ulkomaalaus lämpötila – Vinkit onnistuneeseen maalaukseen

Ulkomaalaus lämpötila – Mikä on optimaalinen sää ja miksi sillä on merkitystä? Talon maalauksessa…

Rintamamiestalo ulkoverhous

Rintamamiestalon ulkoverhouksen uusiminen ei ole pelkästään esteettinen päivitys, vaan sen avulla voidaan parantaa talon…

Ulkolaudoitus malleja – Ulkoverhoilun kattava opas

Ulkolaudoitus, eli ulkoverhous malleja ja -tyylejä on monenlaisia, ja yksin voi olla vaikea valita…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.