Kattoremontin hinta

Kattoremontti suunnitteilla, joten kattoremontin hinta kiinnostaa? Olet oikeassa paikassa.

Tässä artikkelissa keskitymme avaamaan kattoremontin hintaa kokonaisuudessaan. Mm. mitkä tekijät kattoremontin hinnan muodostumiseen vaikuttavat sekä kuinka paljon kattoremontti Priman tekemänä maksaa.

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita:

 • Miksi katto on tärkeää pitää kunnossa?
 • Miksi tehdä kattoremontti?
 • Milloin kattoremontti on ajankohtainen?
 • Mistä kattoremontin hinta muodostuu?
 • Mitä kattoremontti maksaa?
 • Kattoremontin rahoitus Primalta
 • Saako kattoremontista kotitalousvähennystä?

Miksi katto on tärkeää pitää kunnossa?

Kotisi on todennäköisesti elämäsi kallein investointi, joten on järkevää pitää arvokkaasta omaisuudestaan hyvää huolta. Ja katon kunnossa pitäminen on yksi keskeisin tekijä tämän kalliin investoinnin suojaamisessa.

Katto on myös talon kaikista tärkein suoja. Jos talosi katossa on mitään ongelmia, pienestä vuodosta näkyviin reikiin, seuraukset koko talollesi voivat olla merkittäviä. Eli pitämällä katon hyvässä kunnossa, tulet todennäköisimmin välttymään isoilta ongelmilta ja talon muutkin rakenteet kestävät hyvässä kunnossa odotetun elinikänsä.

Miksi tehdä kattoremontti?

Katto on kodin tärkein suoja. Kunnossa oleva, laadukas katto kohentaa kodin ilmettä, suojaa kotia vuosikymmenten ajan, suojaa talon muita rakenteita vähentäen muita remontointitarpeita sekä säästää myös energiakuluja, koska se pitää tiiviytensä ansiosta lämmön sisällä. On tärkeää ymmärtää, että kattoremontti tulee ajankohtaiseksi aina jossain vaiheessa, eikä siltä voi välttyä. Ratkaisevaa on se, missä vaiheessa ja miten hyvin remontti tehdään. Ennakoiva kunnostaminen on aina edullisempaa, kuin vaurioita korjaava remontti.

Katon korottaminen meneillään.

Milloin kattoremontti on ajankohtainen?

Ensimmäisenä on syytä todeta, että kaikki katot tulevat aina jossain vaiheessa elinkaarensa päähän ja edessä on kattoremontti. Sen sijaan, että odottelet kotisi katon sanovan lopullisen sopimuksensa irti, katto kannattaa kunnostaa ennakkoon eli kattoremontin olisi aina syytä olla ennakoiva. Näin katon ongelmat saadaan korjattua ajoissa ja vältytään pahemmilta vaurioilta, eivätkä kattoremontin kustannukset nouse liian suuriksi.

Kattoremontin tarpeesta kertovia merkkejä ja oireita ovat mm. seuraavat:

 • Yläkerran huoneissa vetää
 • Räystäisiin muodostuu jääpuikkoja
 • Vesikatto vuotaa
 • Katon pintamateriaali tai aluslaudoitus on rikkoutunut
 • Epäilet home- tai kosteusvaurioita
 • Katosta puuttuu aluskate
 • Katto on painunut tai katto ei näytä hyvältä
 • Katolla on huono tuuletus

 

Olemme kertoneet tarkemmin kattoremontista, sen toteutuksesta sekä kattoremontin tarpeellisuudesta kertovista merkeistä artikkelissamme Kattoremontti – katon korjaus.

Voit myös tehdä meidän kattoremonttitestin, josta saat arvion kattosi remonttitarpeesta sekä tietoa, ​​miten katon eri osa-alueet vaikuttavat katon kuntoon.

Helpoin tapa saada tietää kattoremontin tarpeellisuus ja katon kunto on pyytää asiantuntijamme maksuttomalle kuntoarviokäynnille. Käynti ei sido sinua vielä mihinkään, mutta saat asiantuntijan näkemyksen katon nykytilasta sekä tarkan hinta-arvion kattoremontista, jos sellainen olisi syytä tehdä.

Älä mieti enää, varaa maksuton kuntoarviokäynti nyt

Kattoremontti hinta – Mistä kattoremontin hinta muodostuu?

Kattoremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • Katon koko
 • Katon kaltevuus
 • Käytettävä katemateriaali
 • Sadevesijärjestelmä
 • Läpiviennit
 • Yläpohjan tuuletusratkaisu
 • Erilaiset katon yksityiskohdat

 

Katon koko on ilmeisin kattoremontin hintaan vaikuttava tekijä. Pienen katon kattoremontti maksaa selvästi vähemmän kuin ison katon kattoremontti.

Katon kaltevuus on toinen merkittävä hintaan vaikuttava tekijä. Jyrkemmällä katolla työskentely on haastavampaa, mikä saattaa lisätä hintaa. Jyrkempi katto vaatii myös enemmän materiaaleja. Toisaalta, mitä loivempi katto on, sitä vähemmän on vaihtoehtoja katemateriaaliksi, koska loivemmassa katossa vesikatteen täytyy muodostaa yhtenäisempi pinta.

Kattoremontissa käytettävä katemateriaali vaikuttaa myös hintaan. Yleisimpiä omakotitalon katemateriaaleja ovat tiili, teräs ja bitumi eri muodoissaan.

Joissakin kattoremonttikohteissa kattoremontin hintaa nostaa katon vaikea saavutettavuus. Toisissa kohteissa talon ympärillä on hyvin tilaa ja tasaista maata ja tarvittavat materiaalit saadaan toimitettua helposti kohteeseen. Toisissa kohteissa taas voidaan tarvita erilaisia nostureita ym. kattoremontin eri vaiheissa, koska talon läheisyydessä on esimerkiksi erilaisia esteitä.

Kattoremontti valmis Vihtavuoressa.

Kattoremontti hinta – Mitä kattoremontti maksaa?

Kattoremontin hinta vaihtelee riippuen tekijöistä, joita käsittelimme yllä. Suuntaa antavan hintahaarukan voimme kuitenkin kattoremontille kertoa, sillä tekemiemme kattoremonttien perusteella kattoremontti kokonaisuudessaan maksaa yleensä noin 10 000 € – 40 000 €.

Jotta saat tarkan hinta-arvion oman kotisi kattoremonttiin, niin pyydä meidät maksuttomalle kuntoarviokäynnille. Asiantuntijamme arvioi katon kunnon, tiedustelee tarpeesi ja toiveesi kattoremontin suhteen ja antaa niiden pohjalta tarkan hinta-arvion kattoremontille. Saat samalla myös alustavan aikataulun kattoremontin toteutukselle. Muista, että maksuton kuntoarviokäyntimme ei sido sinua vielä mihinkään.

Kattoremontin rahoitus Primalta

Kuten olemme kertoneet, kattoremontti on erittäin tärkeä remontti. Jotta voidaan välttyä pahemmilta vaurioilta, niin kattoremonttia ei olisi suotavaa lykätä hamaan tulevaisuuteen. Monesti kuitenkin rahan puute saa – ymmärrettävästi – talon omistajan/omistajat siirtämään isoa kattoremonttia johonkin myöhempään ajankohtaan.

Siksi me olemme Primalla neuvotelleet sinulle joustavan ja edullisen luoton kiinteällä korolla kotisi kattoremonttiin (käytössä kaikissa muissakin remonteissamme). Et tarvitse vakuuksia tai takauksia rahoituksen saadaksesi. Rahoitusta on mahdollista saada 750 eurosta jopa 50 000 euroon saakka.

Kotisi viihtyisyyden ja turvallisuuden parantumisen ei siis tarvitse jäädä rahasta kiinni.

Lue lisää Prima-rahoituksesta.

Saako kattoremontista kotitalousvähennystä?

Kattoremontista saa kotitalousvähennystä. Tänä vuonna (2023) kattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 €/henkilö. Kun kattoremontin tekee yritys, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin, saat vähentää 40 % työn osuudesta. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Älä murehdi katon kuntoa, vaan kysy tarjous kattoremontista

Olemme toteuttaneet yli 33 000 remonttia suomalaisiin kotitalouksiin. Kuntoarvio on vaivaton tapa aloittaa remontin suunnittelu. Saat ammattilaisen heti avuksesi. Palvelemme myös etänä!

TARJOUSPYYNTÖLOMAKE:

Alla listattuna paikkakunnat, missä Prima tekee kattoremontteja: