SOITA 020 775 1350

Katon korotuksen hinta

katon korottaminen

Suomessa on rakennettu hyvin loivakattoisia ja matalia omakotitaloja lähinnä 1960-1990–luvuilla. Osa taloista haluttiin rakentaa lämpimien maiden tyyliin tasakattoisina ja osassa katon kallistukset toteutettiin jopa kohti talon keskiosaa.

Suomen vaihteleviin keliolosuhteisiin tuollaiset tasakattoiset tai keskiosaan kallistuvat tasakatot eivät ole kuitenkaan kaikkein soveltuvimpia vaihtoehtoja, varsinkaan jos huoltotoimenpiteitä ei suoriteta säännöllisesti.

Käyttöikänsä puolesta monet tasakatot ovat jo uusimisen tarpeessa, jolloin korotus kannattaa ilman muuta toteuttaa.

Minimoi katon riskitekijät, korota katto harjakatoksi

Katon korotus on erittäin hyvä tapa korjata loiviin kattoihin liittyvät riskitekijät.

Katon korotuksen suurin etu on, että talosta poistetaan sen nykyinen liian loiva katto, joka ikääntyessään pääsisi aiheuttamaan vesivahingon. Lisäksi katon korottaminen kannattaa tehdä, jos haluat kohennuksen kotisi ulkonäköön, olet kyllästynyt tasakaton huoltotarpeisiin tai jos tarvitset lisää asuin- tai varastotiloja.

Katon korotus on kiistatta hyödyllinen ja usein myös edullisempi tapa lisätilojen rakentamiseen kuin talon laajentaminen maanpinnalle.

Lue lisää katon korottamisesta sekä siitä, miten se tehdään.

Katon korotus omakotitalo.

Katon korotus - mistä sen hinta koostuu?

Katon korotuksen hintaan vaikuttavat monet seikat, kuten:

 • Nykyisen kattorakenteen kunto
 • Tarvittavien purkutöiden laajuus
 • Korotettava kattomuoto ja -tyyppi
 • Tehdäänkö katon korotus uusilla kattoristikoilla vai onko pukkikorotus parempi vaihtoehto
 • Korotettava pinta-ala
 • Savuhormien jatkaminen
 • Mahdolliset laajennukset ilmastointiputkituksiin
 • Mahdolliset sähkötyöt
 • Lisäeristämistarve (energiatehokkuus)
 • Lupa-asiat
 • Valvonta-asiat
 • Toimitussisältö
  • Materiaalit
  • Aikataulu
 • Oman työn osuus

 

Eli avoimia ja päätettäviä – samalla kustannuksia ohjaavia – asioita on runsaasti.

Pystyt helpottamaan prosessia valitsemalla asiansa osaavan urakoitsijan, jolta saat haaveitasi ja tarpeitasi vastaavan suunnitelman ja toteutusehdotuksen, joilla ratkaistaan kaikki yllä mainitut asiat.

Parhaimmillaan saat jo suunnitteluvaiheen alussa 3D-kuvan (sama kuin havainnekuva), josta näet, miltä kotisi näyttää korotuksen jälkeen. Usein on mahdollista piirtää kaksikin erilaista vaihtoehtoa, jotta pääset tekemään vertailua. Tämä on merkittävästi koko prosessia helpottava ja epävarmuutta poistava keino, joka sinun kannattaa vaatia yhteistyökumppaniltasi!

Katon korotus taloyhtiö.

Katon korotuksen hinta - kuinka paljon se sitten maksaa?

Tällaisen, paljon kodin ilmettä parantavan, kodinkunnostuksen toteutuksessa hinnoittelu on osa-alue, jota monet tasakattotaloissa asuvat luonnollisesti pohtivat. Sinäkin voit tätä lukiessasi miettiä, miten voisit itse vaikuttaa hintaan tai ainakin saada varmuutta vaikkapa urakoitsijan antamaan hinta-arvioon tai tarjouksessa annetun hinnan pitävyyteen.

Kokemuksemme mukaan omakotitalon katon korotus kokonaisvaltaisena urakkana maksaa tyypillisesti noin 30 000 € – 120 000 €.

Pienen omakotitalon katon korotus tai yksinkertaisen, helposti toteutettavan isommankin katon korotuksen hinta asettuu luonnollisesti hintahaarukan alapäähän. Toisessa päässä taas ovat monimuotoiset, asuintiloja lisäävät, laajat korotustyöt.

Taloyhtiöiden kohdalla kustannukset ovat usein työn laajuuden takia korkeammat. Katon korottaminen on iso ja vaativa urakka ja se voi kestää yhdestä viikosta useampaan kuukauteen riippuen toteutustavasta ja sen laajuudesta.

Edellä mainittu hintahaarukka on tarkoituksellakin väljä. Se kuitenkin pätee kaikenlaisiin kattoihin (tasakatto, L-mallinen katto, mansardikatto ja loiva harjakatto) ja lopullinen hinta tulee aina laskea tapauskohtaisesti.

Kuten aiemmin jo totesimme, kannattaa suunnittelutyöhön ottaa mukaan alan ammattilainen (kattourakoitsija), jotta suunnittelutyössä saadaan alkuvaiheesta lähtien huomioitua vanhan katon rakenteen mahdollistamat seikat. Myös tarjouslaskenta on helpompi tehdä, kun urakoitsija pääsee alusta lähtien mukaan suunnitteluun – ja samalla yllätysten todennäköisyys saadaan poistettua.

Ota siis ammattilainen jo suunnitteluvaiheessa mukaan ideoimaan, jotta haaveistasi voidaan tehdä hyvissä ajoin havainnekuva – jonka avulla pääset näkemään, miltä koti näyttäisi korotuksen jälkeen. Tämä nostaa tarjouslaskennan tarkkuuden uskomattoman korkealle tasolle!

Hyväksi on havaittu myös se, että sinun kannattaa lukita ainakin urakan selkeät vaiheet urakkahinnoittelulla, jos haluat välttää hinnoitteluun liittyvää epävarmuutta.

Katon korottaminen.

Yhteenveto - katon korotuksen hinta

Katon korotus on hyvin suunniteltuna ja oikein toteutettuna helppo tapa lisätilojen rakentamiseen ja voit halutessasi tehdä joitain työvaiheita (esimerkiksi sisätöitä) myös itse.

Toteutuksen vaiheistaminen kahdelle vuodelle on hyvä selvittää, jos haluat maksimoida kotitalousvähennyksen käytön. Lue lisää kotitalousvähennyksestä tai tutustu aiheeseen Verohallinnon sivuilla. Muista, että kotitalousvähennys ja sen jakaminen kahdelle eri vuodelle (kun työtä tehdään kahden vuoden puolella) voi tuoda sinulle tuhansien eurojen säästön!

Katon korotuksen hyötyjä ovat mm.:

 • Talon ulkonäkö paranee
 • Vesi poistuu katolta hallitusti
 • Lumikuormaan liittyvät ongelmat poistuvat
 • Huollon tarve vähenee
 • Mahdolliset lisätilat
 • Talon arvo säilyy ja jopa nousee

Suunnitteletko katon korottamista?

Lue, kuinka katon korotus muutti omakotitalon ulkoasun miellyttäväksi ja nosti omakotitalon arvoa.

Tutustu katon korotus -palveluumme!

Jos haluat nähdä, miltä kotisi näyttäisi korotettuna, ota meihin yhteyttä.

 • Sen jälkeen soitamme sinulle ja keskustelemme, millaiseen tarpeeseen katon korotus tulee
 • Sitten piirrämme katon korotuksesta sinulle kuvan
 • Ja laskemme tarjouksen
 • Niitä voit sitten rauhassa läpikäydä ja tehdä päätöksen, valitsetko meidät
 • Huom! Kartoituskäyntimme ei sido sinua jatkotoimenpiteisiin

Olemme toteuttaneet yli 33 000 remonttia suomalaisiin kotitalouksiin. Kuntoarvio on vaivaton tapa aloittaa remontin suunnittelu. Saat ammattilaisen heti avuksesi. Palvelemme myös etänä!

TARJOUSPYYNTÖLOMAKE:

Alla listattuna paikkakunnat, missä Prima tekee katon korotuksia:

LAPPI

Enontekiö  Inari  Kemi  Kemijärvi  Keminmaa  Kittilä  Kolari  Muonio  Pelkosenniemi  Pello  Posio  Ranua  Rovaniemi  Salla  Savukoski  Simo  Sodankylä  Tervola  Tornio  Utsjoki  Ylitornio 

POHJOIS-POHJANMAA, ETELÄ-POHJANMAA ja POHJANMAA

Alajärvi  Alavieska  Alavus  Evijärvi  Haapajärvi  Haapavesi  Hailuoto  Halsua  Ii  Ilmajoki  Isojoki  Isokyrö  Kalajoki  Kannus  Karijoki  Kaskinen  Kauhajoki  Kauhava  Kaustinen  Kempele  Kokkola  Korsnäs  Kristiinankaupunki  Kruunupyy  Kuortane  Kurikka  Kuusamo  Kärsämäki  Laihia  Lappajärvi  Lapua  Lestijärvi  Liminka  Lumijoki  Luoto  Maalahti  Merijärvi  Muhos  Mustasaari  Nivala  Närpiö  Oulainen  Oulu  Pedersöre  Perho  Pietarsaari  Pudasjärvi  Pyhäjoki  Pyhäjärvi  Pyhäntä 

KAINUU

Hyrynsalmi  Kajaani  Kuhmo  Paltamo  Puolanka  Ristijärvi  Sotkamo  Suomussalmi 

KESKI-SUOMI

Hankasalmi  Joutsa  Jyväskylä  Jämsä  Kannonkoski  Karstula  Keuruu  Kinnula  Kivijärvi  Konnevesi  Kyyjärvi  Laukaa  Luhanka  Multia  Muurame  Petäjävesi  Pihtipudas  Saarijärvi  Toivakka  Uurainen  Viitasaari  Äänekoski 

POHJOIS-SAVO

Iisalmi  Joroinen  Kaavi  Keitele  Kiuruvesi  Kuopio  Lapinlahti  Leppävirta  Pielavesi  Rautalampi  Rautavaara  Siilinjärvi  Sonkajärvi  Suonenjoki  Tervo  Tuusniemi  Varkaus  Vesanto  Vieremä 

POHJOIS-KARJALA

Heinävesi  Ilomantsi  Joensuu  Juuka  Kitee  Kontiolahti  Lieksa  Liperi  Nurmes  Outokumpu  Polvijärvi  Rääkkylä  Tohmajärvi 

SATAKUNTA

Eura  Eurajoki  Harjavalta  Huittinen  Jämijärvi  Kankaanpää  Karvia  Kokemäki  Merikarvia  Nakkila  Pomarkku  Pori  Rauma  Siikainen  Säkylä  Ulvila 

PIRKANMAA

Akaa  Hämeenkyrö  Ikaalinen  Juupajoki  Kangasala  Kihniö  Kuhmoinen  Lempäälä  Mänttä-Vilppula  Nokia  Orivesi  Parkano  Pirkkala  Punkalaidun  Pälkäne  Ruovesi  Sastamala  Tampere  Urjala  Valkeakoski  Vesilahti  Virrat  Ylöjärvi 

PÄIJÄT-HÄME

Asikkala  Hartola  Heinola  Hollola  Iitti  Kärkölä  Lahti  Orimattila  Padasjoki  Sysmä 

ETELÄ-SAVO

Enonkoski  Hirvensalmi  Juva  Kangasniemi  Mikkeli  Mäntyharju  Pertunmaa  Pieksämäki  Puumala  Rantasalmi  Savonlinna  Sulkava 

VARSINAIS-SUOMI

Aura  Kaarina  Kemiönsaari  Koski TL  Kustavi  Laitila  Lieto  Loimaa  Marttila  Masku  Mynämäki  Naantali  Nousiainen  Oripää  Paimio  Parainen  Pyhäranta  Pöytyä  Raisio  Rusko  Salo  Sauvo  Somero  Taivassalo  Turku  Uusikaupunki  Vehmaa 

KANTA-HÄME

Forssa  Hattula  Hausjärvi  Humppila  Hämeenlinna  Janakkala  Jokioinen  Loppi  Riihimäki  Tammela  Ypäjä 

KYMENLAAKSO

Hamina  Kotka  Kouvola  Miehikkälä  Pyhtää  Virolahti 

ETELÄ-KARJALA

Imatra  Lappeenranta  Lemi  Luumäki  Parikkala  Rautjärvi  Ruokolahti  Savitaipale  Taipalsaari 

UUSIMAA

Askola  Espoo  Hanko  Helsinki  Hyvinkää  Inkoo  Järvenpää  Karkkila  Kauniainen  Kerava  Kirkkonummi  Lapinjärvi  Lohja  Loviisa  Myrskylä  Mäntsälä  Nurmijärvi  Pornainen  Porvoo  Pukkila  Raasepori  Sipoo  Siuntio  Tuusula  Vantaa  Vihti