ILMAINEN KUNTOARVIO PYYDÄ TARJOUS »

OTA YHTEYTTÄ: 020 775 1350

katon-korottaminen

Suomessa on rakennettu hyvin loivakattoisia ja matalia omakotitaloja lähinnä 1960 – 1990 -luvuilla. Osa taloista haluttiin rakentaa lämpimien maiden tyyliin tasakattoisina ja osassa katon kallistukset toteutettiin jopa kohti talon keskiosaa. Suomen vaihteleviin keliolosuhteisiin nuo eivät ole kaikkein soveltuvimpia vaihtoehtoja, varsinkaan jos huoltotoimenpiteitä ei suoriteta säännöllisesti. Toki käyttöikänsäkin puolesta monet niistä ovat jo uusimisen tarpeessa, jolloin korotus kannattaa ilman muuta toteuttaa.

Katonkorotus onkin erittäin hyvä tapa korjata loiviin kattoihin liittyvät riskitekijät. Katonkorotus kannattaa tehdä, jotta liian loiva katto ei pääse ikääntyessään aiheuttamaan vesivahinkoa, tai jos haluat kohennuksen kotisi ulkonäköön, olet kyllästynyt tasakaton huoltotarpeisiin, tai jos tarvitset lisää asuin-, tai varastotiloja. Katon korotus on kiistatta hyödyllinen ja usein myös edullisempi tapa lisätilojen rakentamiseen kuin talon laajentaminen maanpinnalle.

Olemme käsitelleet näitä asioita lyhyesti myös täältä löytyvässä tekstissämme ja toki palaamme näihin asioihin myös tulevissa artikkeleissamme.

Katonkorotus – mistä sen hinta koostuu?

Katonkorotuksen hintaan vaikuttavat monet seikat. Suurimpia tekijöitä ovat:

 • nykyisen kattorakenteen kunto,
 • tarvittavien purkutöiden laajuus,
 • korotettava kattomuoto ja -tyyppi,
  1. tehdäänkö se uusilla kattoristikoilla vai onko pukkikorotus parempi vaihtoehto
 • korotettava pinta-ala,
 • savuhormien jatkaminen,
 • mahdolliset laajennukset ilmastointiputkituksiin,
 • mahdolliset sähkötyöt,
 • lisäeristämistarve (energiatehokkuus),
 • lupa-asiat,
 • valvonta-asiat,
 • toimitussisältö
  1. materiaalit
  2. aikataulu
 • oman työn osuus.

Eli avoimia ja päätettäviä (samalla kustannuksia ohjaavia) asioita on runsaasti. Pystyt helpottamaan prosessia valitsemalla asiansa osaavan urakoitsijan, jolta saat haaveitasi ja tarpeitasi vastaavan suunnitelman ja toteutusehdotuksen, joilla ratkaistaan kaikki yllä mainitut asiat. Parhaimmillaan saat jo suunnitteluvaiheen alussa 3D-kuvan (sama kuin havainnekuva), josta näet, miltä kotisi näyttää korotuksen jälkeen. Usein on mahdollista piirtää kaksikin erilaista vaihtoehtoa, jotta pääset tekemään vertailua. Tämä on merkittävästi koko prosessia helpottava ja epävarmuutta poistava keino, joka sinun kannattaa vaatia yhteistyökumppaniltasi!

Katon korotuksen hinta

Tällaisen paljon kodin ilmettä parantavan kodinkunnostuksen toteutuksessa hinnoittelu on osa-alue, jota monet tasakattotaloissa asuvat luonnollisesti pohtivat. Sinäkin voit tätä lukiessasi miettiä, miten voisit itse vaikuttaa hintaan tai ainakin saada varmuutta vaikkapa urakoitsijan antamaan hinta-arvioon tai tarjouksessa annetun hinnan pitävyyteen. Kokemuksemme mukaan omakotitalon katonkorotus kokonaisvaltaisena urakkana maksaa tyypillisesti noin 20 000€ – 60 000€. Pienen omakotitalon korotus, tai yksinkertaisen, helposti toteutettavan isommankin korotuksen hinta asettuu luonnollisesti hintahaarukan alapäähän, kun taas toisessa päässä ovat monimuotoiset, asuintiloja lisäävät laajat korotustyöt. Taloyhtiöiden kohdalla kustannukset ovat usein työn laajuuden takia korkeammat. Katon korottaminen on iso ja vaativa urakka ja se voi kestää yhdestä viikosta useampaan kuukauteen riippuen toteutustavasta ja sen laajuudesta.

Edellä mainittu hintahaarukka on tarkoituksellakin väljä. Se kuitenkin pätee kaikenlaisiin kattoihin (tasakatto, L-mallinen katto, mansardikatto ja loiva harjakatto) ja lopullinen hinta tulee aina laskea tapauskohtaisesti ja kuten aiemmin jo todettiin, kannattaa suunnittelutyöhön ottaa mukaan alan ammattilainen (kattourakoitsija), jotta suunnittelutyössä saadaan alkuvaiheesta lähtien huomioitua vanhan katon rakenteen mahdollistamat seikat. Myös tarjouslaskenta on helpompi tehdä, kun urakoitsija pääsee alusta lähtien mukaan suunnitteluun – samalla yllätysten todennäköisyys saadaan poistettua. Ota siis ammattilainen jo suunnitteluvaiheessa mukaan ideoimaan, jotta haaveistasi voidaan tehdä hyvissä ajoin havainnekuva – jonka avulla pääset näkemään, miltä koti näyttäisi korotuksen jälkeen. Tämä nostaa tarjouslaskennan tarkkuuden uskomattoman korkealle tasolle! Hyväksi on havaittu myös se, että sinun kannattaa lukita ainakin urakan selkeät vaiheet urakkahinnoittelulla, jos haluat välttää hinnoitteluun liittyvää epävarmuutta.

Yhteenveto, katonkorotuksen hinta

Katon korotus on siis hyvin suunniteltuna ja oikein toteutettuna helppo tapa lisätilojen rakentamiseen ja voit halutessasi tehdä joitain työvaiheita (esimerkiksi sisätöitä) myös itse. Myös toteutuksen vaiheistaminen kahdelle vuodelle on hyvä selvittää, jos haluat maksimoida kotitalousvähennyksen käytön. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä saat sivustoltamme täältä ja verottajan sivustolta osoitteesta www.vero.fi. Muista, että kotitalousvähennys ja sen jakaminen kahdelle eri vuodelle (kun työtä tehdään kahden vuoden puolella) voi tuoda sinulle tuhansien eurojen säästön!

Katonkorotuksen hyötyjä ovat mm.

 • Talon ulkonäkö paranee,
 • Vesi poistuu katolta hallitusti,
 • Lumikuormaan liittyvät ongelmat poistuvat,
 • Huollon tarve vähenee,
 • Mahdolliset lisätilat,
 • Talon arvo säilyy ja jopa nousee,
 • jne.

Oletko suunnitellut katonkorotusta? Lue tästä artikkelista lisää tähän aiheeseen liittyen tai katso täältä esimerkki, kuinka katonkorotus muutti omakotitalon ulkoasun miellyttäväksi ja nosti omakotitalon arvoa.

Ota yhteyttä

Jos haluat nähdä, miltä kotisi näyttäisi korotettuna, ota meihin yhteyttä. Soitamme sinulle jotta voimme keskustella, millaiseen tarpeeseen korotus tulisi. Sitten voimme piirtää katonkorotuksesta sinulle kuvan ja laskemme myös tarjouksen, jota voit sitten rauhassa läpikäydä. Kartoituskäyntimme ei sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Lunasta maksuton kartoituskäynti täältä.

Varaa maksuton suunnittelukäynti
© 2020 Prima-rakentajat – Pintaa perusteellisemmin!