Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys pienentää olennaisesti remontin kuluja. Remontti tulee siis tosiasiassa paljon halvemmaksi kuin laskussa näyttäisi. Mutta kotitalousvähennyksessä on muitakin edullisia piirteitä.

rahoitus-vaihtoehdot

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä saat lähimmältä asiantuntijaltamme.

Remontin
kotitalousvähennys

Usein ajatellaan että kotitalousvähennyksen käyttö remontin tekoon hyödyttäisi lähinnä niitä, jotka maksavat paljon veroa, koska maksetusta verostahan vähennys lasketaan. Kuitenkin rahallinen etuus on merkittävä jo keskimääräisen 1300 e/kk eläkkeen saajalle.

Yleisesti tiedossa ei ole ollut, että kun esimerkiksi työssäkäyvät lapset kustantavat yhdessä vanhempiensa remontin, kukin lapsista saa kotitalousvähennyksen itselleen. Kotitalousvähennys houkuttaa siis huolehtimaan paitsi omasta, myös vanhempiensa elämänlaadusta kodin kohennuksen osalta ja mahdollistaa heidän asumisen omassa kodissaan turvallisesti pidempään.

Kotitalousvähennyksen saa joka vuosi, eikä se ole mikään harkinnanvarainen etuus, vaan kaikki, jotka täyttävät kriteerit, saavat sen. Kuitenkin on muistettava, että työnsuorittajan tulee olla rekisteröity työnantaja, kuten Prima-rakentajat on.

Esimerkki kotitalousvähennyksestä

Suomalainen eläkeläinen saa keskimäärin 1300 e/kk eläkettä, eli 16 000 e /vuosi. Siitä hän maksaa veroja n. 2000 e/vuosi. Jos hän remontoi kotiaan 4500 e remontilla vuosittain, hän saa vähennystä n. 2000 e/vuosi, eikä hänen siis tarvitse maksaa lainkaan veroa.

Lue lisää verohallinnon sivuilta.

Kattoremontti omakotitaloon.

Katto-, ulkoverhous-, ovi- ja ikkunaremontit nostavat kodin asumisviihtyvyyttä ja energiataloudellisuutta, ja samalla myös sen myyntiarvoa. Kotitalousvähennys kannattaa hyödyntää. Priman alue-edustaja auttaa Sinua kotitalousvähennyksen hakemisessa.