Katon korotus Lappajärvi

Katon korotus suunnitelmissa Lappajärvellä? Haluatko korottaa tasakattoisen katon harjakattoiseksi? Olisiko aika päästä eroon riskialttiista tasakatosta ja saada tilalle toimintavarma harjakatto? Tarvitsetko lisätilaa kotiisi korottamalla kattoa?

Olipa tarpeesi katon korotukselle mikä tahansa, meiltä saat katon korotuksen Lappajärven alueella ammattitaidolla ja vaivattomasti. Olemme uusineet yli 12 000 kattoa, joten meillä on vankka osaaminen kattoremonteista.

Varaa maksuton arviokäynti katon korotuksen kartoitukseen jo tänään. Tämä ei sido sinua vielä mihinkään.

Korotettu omakotitalon katto.

99%

Tyytyväiset asiakkaat

33 419+

Kunnostettua kotia

12 523+

Uusittua kattoa

100

Alan huippuammattilaista

Onko talossasi tasakatto? – Tasakaton ongelmat

Suomessa rakennettiin 1960-1990-luvuilla hyvin loivakattoisia ja matalia omakotitaloja. Osa niistä lämpimien maiden tyyliin tasakattoisina, ja osassa katon kallistukset toteutettiin jopa kohti talon keskiosaa, jolloin vesi ohjataan pois joko katon keskellä olevan kattokaivon kautta tai jos katto kaataa vain yhteen suuntaan, voi alaräystäällä olla ns. piilokouru.

Suomen vaihteleviin keliolosuhteisiin tasakattoiset tai keskiosaan kallistuvat tasakatot eivät ole kaikkein soveltuvimpia vaihtoehtoja, etenkään, jos huoltotoimenpiteitä ei suoriteta säännöllisesti.

Käyttöikänsä puolesta monet tasakatot ovat jo uusimisen tarpeessa, jolloin korotus kannattaa ilman muuta toteuttaa.

Suurimmat riskit tasakattoisissa taloissa liittyvät läpivienteihin, saumoihin ja veden poistoon katoilta. Lue lisää tasakaton ongelmista.

Talon maalaus.

Miksi katon korotus kannattaa?

Katon korotus on erittäin hyvä tapa korjata loiviin kattoihin liittyvät riskitekijät.

Katon korotuksen suurin etu on, että talosta poistetaan sen nykyinen liian loiva katto, joka ikääntyessään pääsisi aiheuttamaan vesivahingon.

Lisäksi katon korottaminen kannattaa tehdä, jos haluat kohennuksen kotisi ulkonäköön, olet kyllästynyt tasakaton huoltotarpeisiin tai jos tarvitset lisää asuin- tai varastotiloja.

Katon korotus on kiistatta hyödyllinen ja usein myös edullisempi tapa lisätilojen rakentamiseen kuin talon laajentaminen maanpinnalle.

Kestävä ja laadukas katto jopa 50 vuodeksi – pitkällä takuulla?

Miten katon korotus tehdään?

Jokainen katto ja talo on yksilöllinen, joten jokaiselle katon korotukselle täytyy tehdä tapauskohtainen suunnitelma. Katon korotuksen perusperiaatteena kuitenkin on, että katon vanhat rakenteet puretaan mahdollisimman laajasti ja tilalle rakennetaan uudet rakenteet.

01.

Prosessi

 • Tutkimme vanhan rakenteen ja kysymme sinun tarpeesi remontin suhteen
 • Teemme korotuksesta tarvittaessa 3D-kuvan, jossa havainnollistetaan, miltä talo tulee näyttämään
 • Saat yksilöllisen tarjouksen toteutuksesta
 • Haemme puolestasi rakennusluvan sekä piirrämme lupakuvat
 • Meidän kauttamme tulee vastaava työnjohtaja
 • Toteutamme urakan alusta loppuun saakka

02.

Ei rakenneta lisätilaa

 • Vanha huopakatto puretaan kokonaan pois tuuletuksen varmistamiseksi, samalla poistetaan turha palokuorma
 • Myös umpilaudoitus aukaistaan tuuletuksen parantamiseksi
 • Rakennetaan pukkilinjat kantavien linjojen päälle ja pukkilinjojen päälle asennetaan kattoniskat
 • Katon korottaminen tehdään lujuusluokitellusta puutavarasta
 • Usein katon eristystä parannetaan puhallusvillalla

03.

Rakennetaan lisätilaa

 • Puretaan katon vanha rakenne ja katemateriaali pois
 • Pukkilinjoja ei nyt tehdä, vaan katon korottaminen tapahtuu valmiilla ristikoilla lopulliseen korkeuteensa

04.

Muuta huomioitavaa

 • Savupiippu muurataan korkeammaksi
 • Ilmanvaihto- ja viemärintuuletusputket jatketaan uuden kattopinnan läpi
 • Seinäpinnat ulkoseinillä nousevat
 • Vedenpoisto saatetaan joutua järjestämään pihalla uudelleen
Kattoremontti pitää talon kunnossa.

Katon korottamisen myötä rakennuksen arvo on noussut oleellisesti täällä Lappajärvellä. Uusi, paremmin eristetty katto näkyy myös pienempänä sähkölaskuna. Valitsen Prima-rakentajat jatkossakin kattoremontin suorittajaksi, sillä hinta oli kohtuullinen ja tekijät luotettavia. Uusi harjakatto on suuri mukavuustekijä.

Uusi, korotettu katto sinunkin kotiisi Lappajärvellä?

Katon korottamisen hyödyt

 • Harjakatto on toimintavarma
 • Talon ulkoasu kohenee
 • Talon arvo nousee
 • Lisäeristys remontin yhteydessä säästää rahaa ja tuo asumismukavuutta
 • Savupiippu vetää paremmin pidempänä
 • Peltikate on pitkäikäisempi kuin tasakattojen huopakate

Prima on katon korotus -remonttien rautainen ammattilainen

Olemme Primalla tehneet jo yli 12 000 katon korotus -remonttia ja kattoremonttia ympäri Suomen. Tekemiemme remonttien myötä meille on syntynyt todella vahva osaaminen niiden tekemisestä.

Katon korottaminen on yksi talon kalleimmista remonteista. Ja katto on talon kokonaisvaltaisen kunnon kannalta tärkein osa, jonka on oltava kunnossa, laadukas ja kestävä.

Siksi katon korottamisen tekijäksi ei kannata valita ketä tahansa, vaan kattoremonttien kokenut ja rautainen ammattilainen, joka tekee laadukkaan, kestävän ja toimivan katon jopa seuraavaksi 50 vuodeksi eteenpäin.

Harjakatoksi muutettu tasakattoinen rakennus

Miksi katon korotus Lappajärvellä Primalta?

Saat maksuttoman arviokäynnin

Katon korotus -remontti alkaa aina maksuttomalla arviokäynnillä. Asiantuntijamme tulee arvioimaan talosi katon nykykunnon: kuuntelee tarpeenne, antaa arvion remontin tarpeesta sekä antaa hinta-arvion ja alustavan aikataulun remontista. Tämä ei sido vielä mihinkään.

Vaivaton projektin läpivienti

Viemme katon korotuksen remonttiprojektin läpi vaivattomasti ja ammattitaidolla. Sinulla on sama yhteyshenkilö koko projektin läpi, hoidamme puolestasi tarvittavat rakennusluvat ja meidän kauttamme tulee myös vastaava työnjohtaja.

Pitkä takuu uudelle katolle

Annamme katon korotus -remontin työn osuudelle takuuta 10 vuotta. Kattopinnoitteille takuuta tulee jopa 25 vuotta ja tekninen takuu voi olla jopa 50 vuotta.

Ammattimaista toimintaa

Olemme tehneet jo yli 12 000 katon uudistusta, joten meillä on osaamista kattojen korotustöihin. Jätä kattosi korottaminen meidän huoleksemme!

Kattojen korotukset ympäri vuoden

Teemme kattojen korotuksia Lappajärvellä ympäri vuoden. Talvi sopii katon korotuksen ajankohdaksi hyvin.

Elämäsi helpoin katon korotus -remontti Primalta Lappajärvellä!

Kattoremontit taloyhtiöille.

Primalta yksilöidyt ja räätälöidyt katon korotukset Lappajärvellä

Toteutamme jokaisen katon korotus -remontin aina yksilöllisesti räätälöitynä. Ensin kokenut ammattilaisemme tekee kattosi tilanteesta kartoituksen, josta näemme yhdessä katon todellisen kunnon, sekä sen, mitä sille tulee tehdä ja mitä sille ei tarvitse tehdä. Seuraavaksi kuuntelemme toiveesi, pystymme toteuttamaan hyvinkin personoituja ratkaisuja.

Näin saat katon korotuksen, joka on suunniteltu täysin taloasi ja tarpeitasi vastaavaksi. Remontoimamme katto ei sovi mihinkään muuhun kuin sinun taloosi, eikä mikään muu katto suojaa taloasi yhtä hyvin kuin tuo katto.

Ja koska teemme työn kunnolla laatuun satsaten, niin voimme myös seisoa työn takana ylpeinä. Sen vuoksi annamme työllemme pitkän – jopa 10 vuoden – takuun!

Vaivaton ja ammattitaitoinen kattomuutos Primalta

Korottamalla tasakattoisen talosi harjakattoiseksi saat toimintavarman ja huolettoman katon. Sadevedet ohjataan seinälinjan yli maahan, eikä sinun enää tarvitse olla jatkuvasti huolehtimassa, että vesi kulkeutuu katolta pois, eikä aiheuta vesivahinkoja kotiisi.

Korottamalla kattoa on mahdollista saada lisätilaa kotiisi. Halvimmat neliöt saa käyttöön rakentamalla ylöspäin. Katto uusitaan kehäristikoilla ja lisätilaa voi saada kymmeniä neliöitä kohtuullisen helposti käyttöön.

Katon korottaminen kohentaa myös talon ulkoasua ja lisää sen jälleenmyyntiarvoa.

Me Primalla toteutamme katon korotuksen puolestasi Lappajärvellä helposti ja ammattitaidolla!

Korotettu omakotitalon katto.

Katon korotuksen hinta Lappajärvellä

Katon korotuksen hintaan Lappajärvellä vaikuttavat monet asiat, kuten nykyisen kattorakenteen kunto, purkutöiden laajuus, korotettava pinta-ala, materiaalit, lisäeristämistarve jne.

Kokemuksemme mukaan omakotitalon katon korotus kokonaisvaltaisena urakkana maksaa tyypillisesti noin 30 000–120 000 €.

Hintahaarukan alapäähän sijoittuu pienen omakotitalon tai yksinkertaisen, helposti toteutettavan isommankin katon korotus. Ja hintahaarukan yläpäähän monimuotoinen, asuintilaa lisäävä katon korotustyö. Lue lisää katon korotuksen hinnasta.

Taloyhtiöiden kohdalla kustannukset ovat usein työn laajuuden takia korkeammat. Se on iso ja vaativa urakka, kestoltaan muutamasta viikosta useampaan kuukauteen riippuen toteutustavasta ja sen laajuudesta.

Huolettaako remontin kustannukset?

Ei huolta, meillä on ratkaisu!

Meiltä saat edullisen Prima-rahoituksen jopa 50 000 euroon saakka tarjouksen teon yhteydessä. Muista lisäksi hyödyntää kotitalousvähennys.

Usein kysytyt kysymykset – katon korotus

Katon korotuksen hintaan vaikuttavat monet asiat. Kokemuksemme mukaan omakotitalon katon korotus kokonaisvaltaisena urakkana maksaa tyypillisesti noin 30 000–120 000 €. Lue lisää katon korotuksen hinnasta.

Katon korotus tarkoittaa katolle tehtävää remonttia, jossa vanha tasakatto puretaan pois ja tilalle rakennetaan uusi harjakatto. Katon korotuksen yhteydessä taloon voidaan halutessa lisätä asuintilaa helposti.

Tasakattoisessa talossa sadevesi on linjattu kulkeutumaan pois katolta kattoviemärin kautta. Ongelmana on kuitenkin, että katolle kulkeutuvat roskat, kuten puiden lehdet, tukkivat viemärin. Ilman säännöllistä ja jatkuvaa huolenpitoa, vesi jää seisomaan katolle, eikä pääse kulkeutumaan pois. Lisäksi tasakattoisen katon saumat alkavat vuotamaan ajan saatossa. Nämä aiheuttavat tyypillisesti eriasteisia vesivahinkoja katon rakenteisiin ja esimerkiksi sisäilmaongelmia taloon. Korottamalla katon harjakatoksi saat huolettomamman ja toimintavarman katon taloosi.

Katon korotus on poikkeuksetta remontti, joka vaatii rakennusluvan. Meillä Primalla palveluun kuuluu rakennusluvan hakeminen asiakkaan puolesta, 3D-suunnitelmakuvat, lupakuvat sekä vastaava työnjohtaja. Normaaliin remonttiin verrattuna ylimääräistä vaivaa ja lupabyrokratiaa ei asiakkaalle näin koidu.

Katon korotus on remontti, joka vaatii tekijältään laajaa ammattitaitoa ja riittävät resurssit toteuttaa se kunnialla. Riskitekijöitä on ”tavalliseen kattoremonttiin” verrattuna enemmän ja ne pitää osata huomioida. Katto on pidempään auki, eikä sormi saa mennä tekijältä suuhun kesken työn. Suosittelemme minimoimaan pieleen menemisen riskit ja ulkoistamaan työn ammattilaisille.

Kyllä saa. Katon korotus on remontointia eli kunnossapito- ja perusparannustyötä. Remontoinnin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 €/henkilö.

Lue aiheesta lisää blogistamme

Tasakatto – mitä ongelmia tasakatto voi aiheuttaa

Onko sinulla talossasi vanha tasakatto jonka kunto mietityttää? Tasakatot voivat näyttää tyylikkäiltä ja moderneilta….

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…

Energiaremontti omakotitalo – näillä remonteilla säästät energiaa ja lisäät kiinteistösi arvoa

Energiaremontti omakotitalo – mitä se tarkoittaa ja mitä hyötyä energiaremontin tekemisestä on? Tässä artikkelissa…
Kokemuksia Prima.

Tarjouspyyntölomake

Olemme toteuttaneet yli 33 000 remonttia suomalaisiin kotitalouksiin. Kuntoarvio on vaivaton tapa aloittaa remontin suunnittelu. Saat ammattilaisen heti avuksesi. Palvelemme myös etänä!

Primalta katon korotukset ympäri Suomen

Äänekoski, Ähtäri, Akaa, Alajärvi, Alavieska, Alavus, Asikkala, Askola, Aura, Enonkoski, Espoo, Eura, Eurajoki, Evijärvi, Forssa, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Halsua, Hämeenkyrö, Hämeenlinna, Hamina, Hankasalmi, Hanko, Harjavalta, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinävesi, Heinola, Helsinki, Hirvensalmi, Hollola, Huittinen, Humppila, Hyrynsalmi, Hyvinkää, Ii, Iisalmi, Iitti, Ikaalinen, Ilmajoki, Ilomantsi, Imatra, Inkoo, Isojoki, Isokyrö, Jämijärvi, Jämsä, Janakkala, Järvenpää, Joensuu, Jokioinen, Joroinen, Joutsa, Juuka, Juupajoki, Juva, Jyväskylä, Kaarina, Kaavi, Kajaani, Kalajoki, Kangasala, Kangasniemi, Kankaanpää, Kannonkoski, Kannus, Karijoki, Karkkila, Kärkölä, Kärsämäki, Karstula, Karvia, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kauniainen, Kaustinen, Keitele, Kemi, Keminmaa, Kemiönsaari, Kempele, Kerava, Keuruu, Kihniö, Kinnula, Kirkkonummi, Kitee, Kiuruvesi, Kivijärvi, Kokemäki, Kokkola, Konnevesi, Kontiolahti, Korsnäs, Koski Tl, Kotka, Kouvola, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Kuhmo, Kuhmoinen, Kuopio, Kuortane, Kurikka, Kustavi, Kuusamo, Kyyjärvi, Lahti, Laihia, Laitila, Lapinjärvi, Lapinlahti, Lappeenranta, Lapua, Laukaa, Lemi, Lempäälä, Leppävirta, Lestijärvi, Lieksa, Lieto, Liminka, Liperi, Lohja, Loimaa, Loppi, Loviisa, Luhanka, Lumijoki, Luoto, Luumäki, Maalahti, Mäntsälä, Mänttä-Vilppula, Mäntyharju, Marttila, Masku, Merijärvi, Merikarvia, Miehikkälä, Mikkeli, Muhos, Multia, Mustasaari, Muurame, Mynämäki, Myrskylä, Naantali, Nakkila, Närpiö, Nivala, Nokia, Nousiainen, Nurmes, Nurmijärvi, Orimattila, Oripää, Orivesi, Oulainen, Oulu, Outokumpu, Padasjoki, Paimio, Pälkäne, Paltamo, Parainen, Parikkala, Parkano, Pedersöre, Perho, Pertunmaa, Petäjävesi, Pieksämäki, Pielavesi, Pietarsaari, Pihtipudas, Pirkkala, Polvijärvi, Pomarkku, Pori, Pornainen, Porvoo, Pöytyä, Pudasjärvi, Pukkila, Punkalaidun, Puolanka, Puumala, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Pyhäranta, Pyhtää, Raahe, Rääkkylä, Raasepori, Raisio, Rantasalmi, Rauma, Rautalampi, Rautavaara, Rautjärvi, Reisjärvi, Riihimäki, Ristijärvi, Ruokolahti, Ruovesi, Rusko, Saarijärvi, Säkylä, Salo, Sastamala, Sauvo, Savitaipale, Savonlinna, Seinäjoki, Sievi, Siikainen, Siikajoki, Siikalatva, Siilinjärvi, Simo, Sipoo, Siuntio, Soini, Somero, Sonkajärvi, Sotkamo, Sulkava, Suomussalmi, Suonenjoki, Sysmä, Taipalsaari, Taivalkoski, Taivassalo, Tammela, Tampere, Tervo, Tervola, Teuva, Tohmajärvi, Toholampi, Toivakka, Tornio, Turku, Tuusniemi, Tuusula, Tyrnävä, Ulvila, Urjala, Utajärvi, Uurainen, Uusikaarlepyy, Uusikaupunki, Vaala, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Varkaus, Vehmaa, Vesanto, Vesilahti, Veteli, Vieremä, Vihti, Viitasaari, Vimpeli, Virolahti, Virrat, Vöyri, Ylivieska, Ylöjärvi, Ypäjä