Prima-rakentajat

Prima-rakentajat Oy on yksi Suomen johtavista julkisivujen korjausrakentajista.

Meiltä saat valesokkelin korjaukset, kattoremontit, katon rakennemuutokset, katon korotukset, ulkoverhousremontit, ovi- ja ikkunaremontit sekä talon maalaukset omakotitaloihin ja taloyhtiöihin.

Pystymme tarjoamaan alan parasta asiantuntemusta ja ripeää, laadukasta ammattilaispalvelua.

Prima-rakentajilta julkisivuremontit ammattitaidolla.

99%

Tyytyväiset asiakkaat

33 419+

Kunnostettua kotia

12 523+

Uusittua kattoa

100

Alan huippuammattilaista

prima-yritys

Prima-rakentajien tarina – yli 30 vuotta alansa huipulla

1990

1990 Vuonna 1990 Hannu Leppänen, perheenisä ja yrittäjähenkinen myyntimies, päätti toteuttaa yrittäjäunelmansa huolimatta asuntolainasta, kasvavasta perheestään ja talouslaman uhasta. Yrityksen alku oli haasteellinen, sillä Hannun yritysidealle ei löytynyt rahoitusta. Kuitenkin hyvä tuttava, joka etsi omaa tulevaisuuden suuntaansa, ehdotti yhteistyötä ovi- ja ikkunaremonttien tekemisessä omakotitaloille, huolimatta alan kovasta kilpailusta. Kumppanukset alkoivat toimittaa Laukaassa sijaitsevasta toimipaikastaan ikkunoita aluksi Markkinointi Feston Oy -nimellä.

1993

Koko yritys siirtyi Hannu Leppäsen omistukseen. Monet haasteet voitettiin sinnikkäällä, peräänantamattomalla työllä ja yritys nousi pikkuhiljaa pinnalle. Yrityksen nimeksi ja tuotebrändiksi vaihtui Prima.

1997

Kattoremontit tulivat mukaan palveluvalikoimaan.

Priman korkea työn laatu ikkunaremonteissa johti kysynnän kasvuun myös muissa kodin kunnostustöissä. Yritys teki jonkin aikaa kylpyhuoneremontteja ja muita sisätilojen kunnostuksia, mutta sitten tehtiin strateginen päätös keskittyä talon ulkopuolisiin töihin. Prima erikoistui vesikattojen uusimisiin, sisältäen vaativat kattorakenteiden ja kattomuotojen muutostyöt, sekä myöhemmin myös ulkoverhousten kunnostukset lisäeristyksineen. Tämä erikoistuminen avasi uusia markkinoita Priman laadukkaalle palvelulle ja edesauttoi yrityksen kasvua.

1999

Ulkoverhousremontit tulivat mukaan palveluvalikoimaan.

Tuotteet ja työ olivat laadukasta, mutta kilpailluilla markkinoilla vaadittiin lisäksi myös myynniltä paljon osaamista ja asiantuntemusta, jotta asiakas vakuuttui ja teki kaupan. Hyvän asiakaskokemuksen merkitys ymmärrettiin Primalla.

Priman myyntitapa, jossa tarjontamyyntiä tehtiin suoraan omakotitaloasukkaille, vaikutti aluksi haasteelliselta – ostavatko ihmiset ikkunaremontin ovikelloa soittavalta myyjältä? Käytäntö kuitenkin osoitti, että tämä palvelu otettiin myönteisesti vastaan. Asiakkaille toimintatapa oli helppo ja vaivaton, sillä asiantuntija tuli suoraan heidän kotiinsa. Priman myynnin menestyksen takasi periaate, ettei markkinointiin käytetty rahaa, vaan panostettiin myyjien toimintamahdollisuuksiin ja asiantuntemukseen. Tämä strategia lisäsi asiakkaiden arvostusta ja Priman maine kasvoi luontaisesti.

2004

Prima palkkasi omat peltisepät ja käyttöön tulivat liikkuvat sepän verstaat.

Primasta oli tullut vuosituhannen vaihteen jälkeen yksi Suomen johtavista korjausrakennusalan toimijoista omakotitalo remonteissa.

2010

Toiminnan jatkuvasti laajentuessa tarvittiin paremmat toimitilat. Uudet asianmukaiset toimisto- ja hallitilat valmistuivat vuonna 2010 yrityksen kotipaikalle Laukaan Leppävedelle.

Prima-rakentajat Oy palkittiin Keski-Suomessa maakunnan Vahvimpana yrityksenä.

2014

Yrittäjä Hannu Leppänen halusi jo päästä operatiivisesta työvastuusta vapaammalle ja löysi Priman toimitusjohtajaksi Nokia Oyj:lta myyntijohtaja Mikko Laurilan. Hannu Leppänen jatkoi hallituksen puheenjohtajana.

Vuonna 2014 Prima laajensi toimintaansa taloyhtiöihin ja rivitaloihin, jotka edustavat vaativaa remontointi osa-aluetta vaatien erityisosaamista. Prima on osoittautunut menestyksekkääksi toimijaksi myös tällä sektorilla. Suomessa on suuri määrä rivitaloja ja kerrostaloja, jotka tarvitsevat katto- ja muita remontteja arvonsa ja asuttavuutensa säilyttämiseksi. Priman kehittämä kokonaisvaltainen konsepti tarjoaa tehokkaan ratkaisun näihin remonttitarpeisiin, ja Primalla on resurssit toimia koko maassa.

2018

Liiketoiminta siirrettiin tytäryhtiöön Prima-rakentajat Oy Leppänen, jonka osakekannasta omistaa 100 % emoyhtiö Leppänen Group Oy.

2019

Uutena toimitusjohtajana aloitti Topias Leppänen.

2022

Liiketoiminta jatkui yhtiöissä Prima Pohjoinen Oy ja Prima-rakentajat Oy – vanhat työntekijät jatkoivat näissä yrityksissä pääomistajina. Alkuperäinen yrittäjä Hannu Leppänen toimi Priman hallituksessa johdon tukena vuoteen 2022 asti.

Prima-rakentajat nyt

Tällä hetkellä työllistämme noin 100 korjausrakentamisen ammattilaista: kirvesmiehiä, peltiseppiä, myyjiä ja suunnittelijoita eri puolilla Suomea. Prima-rakentajien pääkonttori on Laukaassa.

Prima-rakentajat on luotettava kumppani

Periaatteemme on tehdä aina reilua ja rehellistä remontointia. Meille on kunnia-asia noudattaa tekemiämme sopimuksia ja sopimiamme aikatauluja. Prima-rakentajien lupaus pitää.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja hoidamme yhteiskunnalliset velvoitteemme, muun muassa kitkemällä osaltamme harmaan talouden toimintaa. Samaa läpinäkyvän ja laadukkaan tekemisen eetosta vaadimme myös yhteistyökumppaneiltamme.

Prima-rakentajien laadun takeena ovat tarkan työmme lisäksi tasokkaat rakennusmateriaalit. Käytämme aina kohteeseen parhaiten soveltuvia, laadukkaita materiaaleja, jotka ovat luotettavien yhteistyökumppaniemme valmistamia. Teemme yhteistyötä myös tunnettujen suomalaisten rahoituslaitosten kanssa.

Näistä syistä Prima-rakentajia suosittelevat kymmenettuhannet tyytyväiset asiakkaat!

Reilua ja rehellistä remontointia!