KATSO TARJOUS TÄSTÄ

Valesokkelin korjaus

Laho-Stop

Priman patentoima valesokkelin korjausratkaisu.

Priman nerokkaan Laho-Stop -menetelmän
ansiosta valesokkelin korjaus tapahtuu talon
ulkopuolelta, häiritsemättä talossa asumista.

Vanhan valesokkelin korjaus

Takavuosikymmeninä rakennettujen talojen ongelmana on usein maanpinnan tasalla tai alapuolella olevan sokkelin tai ”valesokkelin” yhteydessä olevien puisten osien ( alajuoksut, runkotolpat) lahoaminen. Sen korjaus on ollut suuritöinen urakka ja se on pitänyt tehdä myös sisäpuolen rakenteita rikkoen. Ei tarvitse enää.

Priman nerokas uutuusratkaisu, Laho-Stop, mahdollistaa sokkelin korjaamisen pelkästään ulkopuolelta. Laho-Stop on mallisuojattu Priman tuoteinnovaatio. Sen ansiosta vanhojen talojen sokkelien kunto ja sen puutteet eivät olekaan enää sellainen uhka tai peikko, joka estäisi muutoin kelvokkaan talon hankinnan tai kunnostamisen.

Valesokkelirakenne purettuna, tähän auttaa Laho-Stop

Valesokkelikorjaus Priman tyyliin – Lahostop

Priman patentoima korjausmenetelmä on nopeampi, asukkaalle kaikista vaivattomin ja paras vaihtoehto valesokkeliremonttiin. Menetelmässämme valesokkelirakenne korjataan kokonaan talon ulkoseinien ulkopuolelta kengittämällä. Sisätiloihin ei tarvitse koskea, asuminen ei vaikeudu, mitään ei tarvitse sisältä purkaa, alipainetelttoja ei tarvitse rakentaa eikä lämpöverkkoon (lämpöpatterit) kosketa.

  1. PINTAMAAN POISTO Pintamaa poistetaan sokkelin edestä siten, että anturasta näkyy korkeussuunnassa noin puolet.
  1. SOKKELILEVYN POISTO Sokkelilevy leikataan irti anturan yläpinnan tasalta ja poistetaan.
  1. RUNKOTOLPAN KATKAISU Runkotolppa katkaistaan n. 350 mm korkeudelta anturasta. Alajuoksu poistetaan katkaistun runkotolpan kohdalta. Sisäverhouslevyn alaosa sahataan poikki ja poistetaan.
  1. SÄÄTÖJALAN ASENNUS Katkaistun tolpan alle asennetaan säätöjalka, joka kiinnitetään runkotolppaan pulttipuristusliitoksella ja LVI -ruuvilla. Säätöjalka kiinnitetään anturaan kiila-ankkureilla. Kun kaikki tolpat on kengitetty, suoritetaan huolellinen imurointi ja desinfiointi. Levyn saumakohta tiivistetään polymeeri- tmv. massalla.
  1. SÄÄTÖJALKOJEN ERISTYS Asennetaan sopivan paksuiset XPS -eristeet säätöjalkojen väliin. Säätöjalkojen kohdat eristetään elastisella uretaanivaahdolla. Säätöjalat jäävät eristekerroksen väliin, joten kylmäsiltaa ei pääse muodostumaan. Sisäverhouslevyn alaosan kolo täytetään elastisella uretaanivaahdolla..
  1. ELEMENTTIEN TIIVISTYS JA SÄÄTÖ Valmiiksi pinnoitetut sokkelielementit tukeutuvat XPS -eristeeseen. Elementtien nystyprofiloitu tausta mahdollistaa rakenteen tuulettuvuuden. Elementtien pystysaumojen vesitiiveys varmistetaan butyylitiivistenauhan ja elementtisaumausmassan avulla. Elementit säädetään vaakasuoraan säätäjalkojen avulla. Elementtien yläreuna kiinnitetään runkotolppiin.
  1. VIISTEEN ASENNUS Mahdollisten suotovesien poisjohtamiseksi tehdään anturan etureunaan viiste XPS -eristeellä. Vedenpitävyys varmistetaan liitoskohtaan asennettavalla bitumikermillä.
  1. VIIMEISTELY Seinän vierustalle asennetaan salaojasepelikerros. Valesokkelin kengitys on valmis.

Selkeyden vuoksi tässä kaaviossa ei ole otettu kantaa salaojitukseen, maan kallistuksiin, sadevesien ohjailuun, routaeristyksiin ym.

Esimerkkikohde Priman valesokkelikorjauksesta

Valesokkelia katkaistu, alajuoksu ja eristeet mustuneet.
5/5

”Priman tekemä valesokkeliremontti meni hyvin. Asumiseen remontti ei aiheuttanut mitään häiriöitä, yllätyksiä ei ole tullut ja olemme olleet tyytyväisiä. Voimme mieluusti suositella Primaa vastaaviin kohteisiin.”

Kotitalousvähennys

Käytä vähennys kokonaisuudessaan eduksesi. Prima neuvoo.

Muista joustava rahoitus

Lainaa kerralla jopa 50 000 euroa.
Kysy lisätietoja alue-edustajaltamme.

Pyydä meidät ilmaiselle arviointi- ja suunnittelukäynnille.

Ilmainen