PYYDÄ TARJOUS

Priman patentoima valesokkelin korjaus Laho-Stop – Markkinoiden paras valesokkelin korjausmenetelmä

Valesokkelin korjauksia voi tehdä monella eri korjaustavalla. Suosituimpia valesokkelin korjaustapoja ovat harkoilla korottaminen, valaminen sekä kengitys. Näistä tavoista kengitys on paras, sillä se on helpoin ja edullisin toteuttaa.

Me Primalla olemme kuitenkin kehittäneet ns. tavallisesta kengitysmenetelmästä vielä monta astetta paremman korjausmenetelmän – Laho-Stop.

Lue tästä nerokkaasta valesokkelin korjausmenetelmästä lisää tästä artikkelista!

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita:

  • Mikä on valesokkeli ja mistä sen tunnistaa?
  • Valesokkelin korjaus on tarpeellinen
  • Miksi valesokkelin korjausta vältellään ja viivytellään?
  • Mikä on Priman patentoima valesokkelin korjaustapa Laho-Stop?
  • Valesokkelin korjaus Laho-Stop tehdään näin vaihe vaiheelta
  • Laho-Stop on käänteentekevä ratkaisu valesokkelin korjauksiin – Saat asua häiriöttä kotona remontin ajan!

Mikä on valesokkeli ja mistä sen tunnistaa?

Valesokkelia on käytetty omakotitaloissa ja rivitaloissa 1960-luvulta jopa 1990-luvun puoliväliin saakka. Valesokkeli on maanvarainen perustus, jossa talon puurunko on rakennettu suoraan betonisen perustuksen päälle. Siksi valesokkelirakenteessa talon rungon alajuoksut ja runkotolppien alaosat ovat usein alttiina kosteudelle ja siten homeongelmille. Tästä aiheutuu sisäilmaongelmaa asuntoihin ja haittaa asumisterveydelle.

Valesokkelin tunnistaa helposti mm. siitä, että ulko-oven alaosa on alempana kuin sokkelin yläpinta. Lue lisää valesokkelista sekä siitä, mistä valesokkelin tunnistaa.

Valesokkelin korjaus on tarpeellinen

On totta, että valesokkelirakenne ei välttämättä aiheuta kaikkiin taloihin koskaan ongelmia. Mutta yhtä totta on, että suuressa osassa valesokkelitaloja ongelmia on, vaikka niitä ei ole vielä havaittu. Ja riski ongelmien muodostumiselle on suuri. Siksi valesokkelin perusteellinen tutkiminen on paikallaan.

Valesokkeliremonteissa on tullut vastaan tapauksia, joissa valesokkelia ja sen aiheuttamia vaurioita on ryhdytty korjaamaan, mutta korjaaminen onkin jouduttu keskeyttämään talon purkupäätöksen vuoksi. Eli korjaamisen kanssa on oltu liikkeellä liian myöhään.

Lue lisää valesokkelin korjauksesta.

Miksi valesokkelin korjausta vältellään ja viivytellään?

Yksi suurin este valesokkelin korjaukselle on se, että valesokkelin korjaus on ollut tähän asti hyvinkin työlästä ja asukkaille vaivalloista.

Jo ajatuksena se, että talo puretaan sisältä käsin käytännössä runkoon asti ja usein samaan aikaan piha myllätään, koska korjataan maakaadot ja uusitaan sadevesijärjestelmät yms. – on uuvuttava. Asukkaille se tarkoittaa rahanmenon lisäksi valtavaa määrää stressiä. On joko asuttava remontin keskellä, siellä, missä milloinkin mahtuu, tai etsittävä väliaikainen asunto ja järjestettävä edestakainen muutto.

Tähän ongelmaan meillä Primalla on kehitetty markkinoiden paras ja helpoin, erityisesti asukkaille vaivattomin Laho-Stop valesokkelin korjaustapa!

Mikä on Priman patentoima valesokkelin korjaustapa Laho-Stop?

Laho-Stop on Priman innovaatio, jolle on haettu patentti. Se on nerokas valesokkelin korjausratkaisu, jolla talon rungon kosteudelle alttiit alimmat puurakenteet voidaan uusia kokonaan talon ulkopuolelta, häiritsemättä talossa asumista.

Talon ulkopuolelta toteutettava valesokkelin korjaus Laho-Stop käy sekä puuverhoiltuihin että tiilipintaisiin puurunkoisiin taloihin. Remontin aikana rakenteet tutkitaan ja desinfioidaan. Eloperäinen riskialtis rakenne vaihdetaan lahoamattomaan teräsrakenteeseen.

Katso alta videolta, miten Priman Laho-Stop valesokkelin korjaus suoritetaan kokonaisuudessaan.

Valesokkelin korjaus Laho-Stop tehdään näin vaihe vaiheelta

Valesokkelin korjaus Prima

1. PINTAMAAN POISTO

Pintamaa poistetaan sokkelin edestä siten, että anturasta näkyy korkeussuunnassa noin puolet.

2. SOKKELILEVYN POISTO

Sokkelilevy leikataan irti anturan yläpinnan tasalta ja poistetaan.

3. RUNKOTOLPAN KATKAISU

Runkotolppa katkaistaan n. 350 mm:n korkeudelta anturasta. Alajuoksu poistetaan katkaistun runkotolpan kohdalta. Sisäverhouslevyn alaosa sahataan poikki ja poistetaan.

4. SÄÄTÖJALAN ASENNUS

Katkaistun tolpan alle asennetaan säätöjalka, joka kiinnitetään runkotolppaan pulttipuristusliitoksella ja LVI-ruuvilla. Säätöjalka kiinnitetään anturaan kiila-ankkureilla. Kun kaikki tolpat on kengitetty, suoritetaan huolellinen imurointi ja desinfiointi. Levyn saumakohta tiivistetään polymeeri- tmv. massalla.

Valesokkelin korjaus Prima rakentajat Laho Stop

5. SÄÄTÖJALKOJEN ERISTYS

Asennetaan sopivan paksuiset XPS-eristeet säätöjalkojen väliin. Säätöjalkojen kohdat eristetään elastisella uretaanivaahdolla. Säätöjalat jäävät eristekerroksen väliin, joten kylmäsiltaa ei pääse muodostumaan. Sisäverhouslevyn alaosan kolo täytetään elastisella uretaanivaahdolla.

6. ELEMENTTIEN TIIVISTYS JA SÄÄTÖ

Valmiiksi pinnoitetut sokkelielementit tukeutuvat XPS-eristeeseen. Elementtien nystyprofiloitu tausta mahdollistaa rakenteen tuulettuvuuden. Elementtien pystysaumojen vesitiiveys varmistetaan butyylitiivistenauhan ja elementtisaumausmassan avulla. Elementit säädetään vaakasuoraan säätäjalkojen avulla. Elementtien yläreuna kiinnitetään runkotolppiin.

7. VIISTEEN ASENNUS

Mahdollisten suotovesien poisjohtamiseksi tehdään anturan etureunaan viiste XPS-eristeellä. Vedenpitävyys varmistetaan liitoskohtaan asennettavalla bitumikermillä.

8. VIIMEISTELY

Seinän vierustalle asennetaan salaojasepelikerros. Valesokkelin kengitys on valmis.

Laho-Stop on käänteentekevä ratkaisu valesokkelin korjauksiin – Saat asua häiriöttä kotona remontin ajan!

Priman Laho-Stop innovaatiossa suurin hyöty ja kustannussäästö on siinä, että asukkaat voivat asua koko remontin ajan häiriöttä remontoitavassa kodissaan. Tähän asti valesokkeliremonteissa on ollut tarve järjestää asukkaille korjauksen ajaksi väistötilat ja usein on jouduttu tekemään laajojakin sisäremontteja.

Laho-Stopin avulla valesokkelin korjaus on vaivaton ja näin talon kylmin ja vetoisin kohta on korjattavissa nyt kestävästi ja laadukkaasti, aiempaa helpommin. Laho-Stop on yksi esimerkki siitä, miten Prima kehittää tuotteitaan ja palveluaan pintaa perusteellisemmin.

Lue aiheesta lisää Priman blogista:

Olemme toteuttaneet yli 33 000 remonttia suomalaisiin kotitalouksiin. Kuntoarvio on vaivaton tapa aloittaa remontin suunnittelu. Saat ammattilaisen heti avuksesi. Palvelemme myös etänä!

VALESOKKELI TARJOUSPYYNTÖLOMAKE:

Alla listattuna paikkakunnat, missä Prima tekee valesokkelin korjauksia: