Valesokkelin korjaus hinta – Mitä valesokkelin korjaus maksaa ja mistä hinta koostuu?

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Valesokkelin korjauksen hinta mietityttää monia talon omistajia, joiden talosta valesokkeli löytyy. Riskirakenteeksi luokiteltu valesokkeli kannattaa korjata, mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Siksi seuraava kysymys onkin heti, että mitä valesokkelin korjaus maksaa.

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä valesokkelin korjaus maksaa sekä mistä valesokkelin korjauksen hinta muodostuu.

Miksi valesokkeleita rakennettiin?

Valesokkeleita tehtiin taloihin noin 30 vuoden ajan 1960-luvulta 1990-luvulle saakka. Erityisesti niitä rakennettiin mataliin omakotitaloihin ja rivitaloihin.

Valesokkeleita suosittiin, koska niiden ajateltiin olevan lämpöteknisesti hyviä rakenteita, ne mahdollistivat helpon kulun taloon ilman portaita ja valesokkeli sopi hyvin käytettäväksi yhdessä maanvaraisen lattian kanssa. Lisäksi valesokkeli ja tasakatto yhdessä tekivät talosta matalan, jolloin rakennuskustannukset jäivät vähäisemmiksi.

Valesokkelit luokitellaan kuitenkin tänä päivänä riskirakenteiksi, sillä rakenteisiin pääsee helposti kosteutta, joka aiheuttaa ajan saatossa homeongelman sekä sisäilmaongelmia taloon.

Lue lisää, mikä valesokkeli on, miksi valesokkeleita rakennettiin sekä valesokkelin ongelmista.

Valesokkeliremontin hinta Prima-rakentajat.

Voiko valesokkelin korjata?

Valesokkelin voi korjata ja se kannattaa korjata. Valesokkelin korjausmenetelmiä on erilaisia. Valesokkeleita korjataan joko korottamalla sokkelirakennetta harkoilla, valamalla tai kengittämällä puurunko.

Priman patentoima valesokkelin korjausmenetelmä – Laho-Stop – on nopeampi, asukkaalle kaikista vaivattomin ja markkinoiden paras vaihtoehto valesokkelin korjaukseen.

Lue lisää valesokkelin korjauksesta.

Mikä on Priman Laho-Stop valesokkelin korjausmenetelmä?

Priman Laho-Stop valesokkelin korjausmenetelmässä valesokkelin korjaus suoritetaan kokonaan talon ulkopuolelta kengittämällä. Talon sisätiloihin ei yleensä kosketa, eikä myöskään lämpöverkkoon (lämpöpatterit) ja alipainetelttoja ei rakenneta. Kaiken tämän vuoksi Laho-Stop valesokkelin korjausmenetelmä on talon asukkaalle vaivaton. Talossa voi asua koko valesokkelin remontin ajan ja remontin kokonaiskustannukset jäävät todennäköisesti pienemmiksi kuin perinteisessä valesokkeliremontissa, jossa valesokkeli korjataan talon sisäpuolelta käsin.

Valesokkelin korjausta vaativissa saneerauskohteissa on yleensä talon runkotolppien alaosa, alajuoksu ja mahdollisesti osa eristeistä vaurioitunut. Jotta nämä vauriot saadaan korjattua, vaatii se seinän avaamisen.

Meidän Laho-Stop -menetelmässä korjaus suoritetaan rakennuksen ulkopuolelta sahaamalla valesokkelipinta pois. Näin pääsemme käsiksi runkotolppiin ja alajuoksuun. Valesokkelin takana oleva orgaaninen materiaali poistetaan, puurunko kengitetään teräsjaloilla ja kaikki pilalle menneet eristeet vaihdetaan. Valesokkeliremontin yhteydessä on järkevä korjata ongelmien aiheuttajat, jotta vastaavilta remonteilta vältyttäisiin jatkossa.

Lue lisää Priman Laho-Stop valesokkelin korjaustavasta.

Mistä valesokkelin korjauksen hinta koostuu?

Valesokkelin korjauksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten:

  • Rakennuksen koko
  • Rakennuksen kunto
  • Korjaustarpeen laajuus
  • Mahdolliset salaojatyöt, sadevesien ohjaukset sekä pintavesikaatoihin liittyvät maansiirtotyöt
  • Mahdolliset samassa yhteydessä tehtävät muut remontit

Koska nämä hintaan vaikuttavat tekijät vaihtelevat yksilökohtaisesti jokaisessa kohteessa, on tarkan hinta-arvion antaminen hankalaa ilman tarkkoja kohteen tutkimuksia.

Esimerkiksi joissakin kohteissa kosteus ei ole päässyt vielä tekemään pahemmin tuhojaan rakenteissa ja toisissa kohteissa vahingot ovat mittavat. Joissakin kohteissa salaojat, sadevedenohjaukset ja maakaadot ovat jo kunnossa, toisissa eivät ja kaikki sadevedet valuvat kokonaan talon rakenteisiin.

Valesokkelin korjauksen hinta

Jos asut talossa, jossa on valesokkeli tai harkitset ostavasi valesokkelitalon, ymmärrettävästi mietit valesokkelin korjauksen hintaa, sillä valesokkelin korjaus on hyvin todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin edessä.

Valesokkelin korjauksen hinta voi vaihdella isostikin riippuen edellisessä kappaleessa luetelluista asioista, jotka vaikuttavat hinnan muodostumiseen.

Valesokkelin korjauksen keskimääräinen hinta Prima-rakentajilla asettuu hintahaarukkaan 750–2 000 €/jm.

Keskimääräisen omakotitalon valesokkeliremontti saadaan tehtyä yleensä kahdessa-kolmessa viikossa.

Nämä ovat siis keskimääräisiä hinta- ja aika-arvioita, jotka olemme muodostaneet meidän tehdyistä valesokkeliremonteista. Jos haluat saada tietää, kuinka paljon valesokkelin korjaus maksaa sinun talossasi ja kuinka kauan remontin tekemiseen menee aikaa, helpoiten se onnistuu ottamalla meihin yhteyttä ja pyytämällä meidät kuntoarviokäynnille. Arviokäynnillä saat tarkan hinta-arvion sekä alustavan aikataulun korjauksen toteuttamisesta. Arviokäynti ei sido sinua vielä mihinkään ja on sinulle maksuton.

Vanhan valesokkelin purkaminen meneillään.

Miten valita oikea tekijä valesokkelin korjaukseen? – Onko hinta ainoa valintakriteeri?

Kun valitset tekijää valesokkelin korjaukseen, niin älä pidä hintaa ainoana valintakriteerinä. Koska varmasti haluat, että ongelma tulee kerralla kuntoon ja remontti itsessään sujuu mahdollisimman kivuttomasti, niin kannattaa käyttää hieman aikaa perehtyen eri tekijöihin ja heidän toimintatapohin ja painottaa valinnassa pelkän hinnan sijasta myös muita tekijöitä.

Valesokkelin korjauksen tekijöitä on erilaisia ja valesokkelin korjauksia tehdään eri tavoilla. Monet tekevät valesokkelin korjaukset ns. perinteisellä tavalla eli valesokkelirakenteisiin mennään sisäkautta purkamalla kaikki tarvittava pois edestä. Siksi asukkaiden on pahimmillaan jopa muutettava pois kotoaan remontin ajaksi tai ainakin tyhjennettävä koti suurimmilta osin ja asuttava remontin keskellä, siellä mihin milloinkin mahtuu.

Tämä perinteinen valesokkelin korjaustapa pidentää ensinnäkin korjausaikaa, sillä mitä enemmän puretaan, sitä enemmän täytyy rakentaa uudelleen. Toiseksi tämä nostaa yleensä remontin kokonaiskustannuksia, sillä usein asunnon ulkoseiniä vasten on asunnon kalleimmat neliöt eli keittiö, pesuhuone ja sauna.

Priman Laho-Stop -korjausmenetelmässä vältyt monelta vaivalta, kuten aiemmin tekstissä kerroimme. Saat asua valesokkeliremontin ajan huoletta kotonasi, emme yleensä kajoa talosi sisätiloihin ja remontti kestää yleensä paljon lyhyemmän ajan kuin perinteinen valesokkeliremontti – parhaimmillaan jopa alle viikon!

Valesokkelin korjauksen tekijää valitessa kannattaa pelkän hinnan sijasta painottaa valinnassa muitakin tekijöitä. Tutustu remonttiyrityksen referensseihin ja asiakaskokemuksiin. Valitse luotettava ja osaava tekijä, joka pitää lupauksensa ja osaa hommansa. Kannattaa myös valita yritys, jolla remontin alusta loppuun saakka vastuuhenkilönä on yksi ja sama henkilö. Näin viestintä ja yhteistyö sujuu paremmin, aikaa ei kulu turhaan säätämiseen ja perehdyttämiseen ja remontti sujuu rivakasti.

Nämä kaikki ja paljon enemmän saat Primalta! Ota yhteyttä meihin, niin tehdään kodistasi terveempi. Korjaamalla valesokkelin lisäät samalla talosi käyttöikää ja nostat sen jälleenmyyntiarvoa.

Muistathan, että valesokkelin korjaus vaatii yleensä rakennusvalvonnan lupamenettelyn ja asianmukaisen kosteudenhallintasuunnittelun, jotka saat Prima-rakentajilta.

Lue muita blogiartikkeleita

Energiaremontti omakotitalo – näillä remonteilla säästät energiaa ja lisäät kiinteistösi arvoa

Energiaremontti omakotitalo – mitä se tarkoittaa ja mitä hyötyä energiaremontin tekemisestä on? Tässä artikkelissa…

Ulkoseinän pesu ennen maalausta

Ulkoseinän pesu ennen maalausta on tärkeää, jotta ulkomaalaukseen nähty vaiva ei mene hukkaan, vaan…

Ulkomaalaus lämpötila – Vinkit onnistuneeseen maalaukseen

Ulkomaalaus lämpötila – Mikä on optimaalinen sää ja miksi sillä on merkitystä? Talon maalauksessa…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.