Julkisivuremontti: Helsinki, Kaarela

bg-ulkoverhous-helsinki
Prima-rakentajat ulkoverhous helsinki

Eija Kainulainen: “Prima-rakentajat otti minut tosissaan ja uskalsin luottaa heihin!”

Eija Kainulainen on asunut jo yli 26 vuoden ajan 1950-luvun rintamamiestalossaan
Helsingin Kaarelassa. Puutarhurina työskentelevät Eija on teettänyt talossa lukuisia
remontteja ja remontoinut myös itse – talosta on tullut harrastus. Prima-rakentajat oli
ensimmäinen remonttiyritys, jonka kanssa Eija tunsi olonsa turvalliseksi.

Kahden lapsensa kanssa asuva Eija Kainulainen on pitänyt vuoden 1954 rintamamiestalostaan hyvää huolta. Vuosien varrelle mahtuu mittavia remontteja, kuten katto- ja ikkunaremontti, sekä kaukolämpöön liittyminen. Remonttien myötä Eijalle on kehittynyt taito poimia joukosta ne yritykset, joiden kanssa yhteistyöhön kannattaa lähteä.

– Talon lautaverhous hiottiin, pestiin ja maalattiin omatoimisesti vuonna 1992. Olin tiedustellut nyt uudelleen vastaavan remontin hintoja, koska en enää halunnut tehdä itse sellaista hommaa.

– Samoihin aikoihin sattui Prima-rakentajien myyjä soittamaan ovikelloa. Hän oli ensimmäinen myyjä aikoihin, kenet päästin edes sisään! Vaikka hän oli nuori, hänellä oli tietotaitoa aiheesta, sekä tahtoa selvittää sellaiset asiat, joihin hän ei heti osannut vastata, Eija kehuu.

– Harmitti, että olin ehtinyt jo teettää kattoremontin toisella toimijalla – olisin voinut teettää senkin Primalla.

Seinästä löytyi lahovaurio

Eija on tyytyväinen, että päätyi tilaamaan Prima-rakentajilta perusteellisen julkisivuremontin pelkän hionnan ja maalauksen sijaan. Purkuvaiheen alkumetreillä seinästä löytyi yllätys, jonka Prima korjasi remontin aikana.

– Purku kävi todella siististi! He suojasivat kaiken ja levittivät pressut, ettei pihaan lentele nauloja, joihin me tai koiramme voivat astua.

– Yhdestä seinästä löytyi myös lahovaurio, jonka he korjasivat muutamassa tunnissa. Ei kannata säästää väärässä paikassa – jos olisin vain maalauttanut tämän, olisi lahovaurio jäänyt huomaamatta, Eija muistuttaa.

Prima-rakentajien työskentely miellytti Eijaa

Eija on tyytyväinen sekä suoritettuun työhön että työn jälkeen. Hänen ei tarvinnut itse valvoa työtä, vaan hän saattoi luottaa siihen, että asentajat hoitavat työnsä ammattitaitoisesti, siististi ja aikataulussa.

– Minun ei tarvinnut kytätä, että tekevätkö he hommansa hyvin. Pojat olivat joka päivä ajoissa töissä, ja kaikki oli aina ihan tikissä, kun tulin kotiin!

– Heidän työskentelytahti oli todella hyvä. He eivät ihmetelleet ja höpötelleet, vaan tekivät hommia. Kun tuli haastava kohta, he oikeasti pysähtyivät miettimään, miten kyseinen kohta kannattaa tehdä. He selvästi arvostivat omaa työtään, Eija kiittelee.

“Priman turvallisuus oli jotain käsittämätöntä!”

Sirona naishenkilönä Eija on tottunut epäileviin katseisiin rautakaupoissa ja remonttipalavereissa. Erityisesti häntä miellyttikin se, kuinka tosissaan Prima otti hänet. Kysymyksiin suhtauduttiin vakavasti ja niihin vastattiin.

– He ottivat minut heti vakavasti – palvelu oli poikkeuksellisen hyvää! Pidettiin joka aamu asentajien, Markun ja Jannen, kanssa pieni palaveri, jolloin keitin kahvit heille ja kysyin mieltä painavat kysymykset tai esitin ideoita, Eija kertoo.

– Sain kaikkiin kysymyksiini vastauksen ja ideani huomioitiin. Ei suhtauduttu yhtään sellaisella “anna meidän tehdä työmme rauhassa” -asenteella.

“Tämä remontti maksaa itsensä takaisin”

Millainen Eijan talosta sitten tuli? Kertomansa mukaan hän pääsi eroon vuosia kiusanneesta sinapinkeltaisesta väristä, ja talo on nyt kauniin vaalea – juuri hänen väritoiveensa mukainen. Myös lämmöneristystä parannettiin.

– Tämä näyttää edelleen rintamamiestalolta, mutta on nyt tätä päivää! Hieman entistä korkeampi paneeli ryhdittää tätä ja väri näyttää kauniilta. Olen tosi tyytyväinen, Eija hehkuttaa.

– Talon arvo nousee, ja sitä kautta tämä remontti maksaa minulle itse itsensä takaisin.

– Prima-rakentajia voin suositella tekijäksi tällaiselle remontille ihan vilpittömästi. Jos epäröit, käy katsomassa heidän tekemiään kohteita – näin minäkin tein, Eija neuvoo lopuksi.

Uusi ulkoverhous taloon Primalta.

Kuvagalleria

Pentti Leikkainen, Kajaani
"Ystävällisyys ja hyvä yhteistyö"
Read More
Mirja Auranen, Säkylä
"Erinomainen työn jälki"
Read More
Olavi ja Liisa Paajanen, Valko
"Ahkerat työntekijät ja hyvä jälki. Voikohan tuota enää parantaa! Hyvä!
Read More
Tapani Kukkonen, Oulu
"Myyjän vastuunkanto ja ammattitaito"
Read More