Kattoremontti: Espoo

Kattoremontti Espoo.
Kattoremontti Espoo.

Ilkka Ojala Prima-rakentajista: “Uusi harjakatto on suuri mukavuustekijä”

Espoolainen Ilkka Ojala on asunut vaimonsa Maaritin kanssa 70-luvun alkupuolella rakennetussa omakotitalossa jo kolmisenkymmentä vuotta. Prima-rakentajat toteutti kattoremontin Ojaloiden vanhaan ja vuotavaan tasakattoon. Uusi harjakatto parantaa asumisen laatua ja nostaa kodin arvoa.

Ojalat tekivät kattoremonttia viimeksi 90-luvun alkupuolella, jolloin tasakaton huopa uusittiin.
– Tasakaton aikaan jouduin usein käymään katolla putsaamassa kattokaivoja. Noin 4–5 vuotta sitten huomasin, että joissain kohdissa katolla aluslaudoitus painui niin, että siellä täytyi olla kosteusvaurioita, Ilkka muistelee.

Ensikohtaaminen ja työskentelytavat vakuuttivat

Ilkka oli jo aiemmin pyytänyt kaksi tarjousta kattoremontista. Toinen tarjous koski tasakaton korjaamista, toinen uuden harjakaton rakentamista. Asia kuitenkin jäi siltä erää. Loppukesällä 2014 Ilkka puuhasteli autotallissaan, kun portin pielestä kuului iloinen tervehdys.

– Kaksi herrasmiestä siinä seisoi. Meillä tuli puhetta remontista ja kävimme yhdessä katolla kiipeilemässä. Päädyimme siinä tilanteessa jättämään Prima-rakentajille tarjouspyynnön. Olemme Maaritin kanssa jälkikäteen puhuneet, että tapa, jolla asioista keskusteltiin, vakuutti meidät. Olemme harvoin nähneet mukavampia ja miellyttävämpiä ihmisiä. Luotettavuuden tunne oli voimakas, Ilkka toteaa.

Sopimus uuden harjakaton rakentamisesta allekirjoitettiin, ja seuraavaksi alkoi rakennusluvan hakuprosessi, joka kesti Ojaloiden kohdalla puoli vuotta.
– Siinä meni aikataulut uusiksi. Aloitus oli suunniteltu keväälle, mutta se siirtyi luvan viivästymisen vuoksi syksyyn. Sitten alkoivat ongelmat säiden kanssa. Viivästymiset eivät kuitenkaan olleet Prima-rakentajista johtuvia. Päinvastoin, he tekivät töitä huonollakin kelillä! En voi tarpeeksi kiittää heidän tapaansa tehdä töitä.

Uusi katto parantaa asumisen laatua

Kattoremontti vaikutti hieman kotona asumiseen ja kotipiirissä liikkumiseen, sillä vanhaa kattoa jouduttiin tekoaikana tukemaan ja pihalla säilytettiin remonttitavaraa.

– Haittaa oli kuitenkin lopulta hirmu vähän. Prima-rakentajien työntekijät siivosivat
jälkensä todella hyvin, Ilkka kertoo.

Uusi katto herättää Ojaloissa positiivisia ajatuksia. Entinen tasakatto lisäsi työtä talviaikaan, kun siellä piti tehdä lumityöt. Lisäksi terveyshaitat ovat uuden katon myötä poistuneet, sillä vanha katto oli vuotanut ja kastellut eristeitä aiheuttaen homevaurioita. Kaikki eristeet vaihdettiin ja höyrynsulkumuovit teipattiin varmuuden vuoksi sisäpuolisten ilmavuotojen estämiseksi. Uudessa katossa on nyt myös parempi eristys ja se on paksumpi kuin entinen.

– Ehkä huomaamme sen ensi talvena sähkölaskusta. Rakennuksen arvo on noussut nyt oleellisesti. Valitsen Prima-rakentajat jatkossakin kattoremontin suorittajaksi, sillä hinta oli kohtuullinen ja tekijät luotettavia. Uusi harjakatto on suuri mukavuustekijä, Ilkka
tuumaa.

priman remonttipalvelut
Pentti Leikkainen, Kajaani
"Ystävällisyys ja hyvä yhteistyö"
Read More
Mirja Auranen, Säkylä
"Erinomainen työn jälki"
Read More
Olavi ja Liisa Paajanen, Valko
"Ahkerat työntekijät ja hyvä jälki. Voikohan tuota enää parantaa! Hyvä!
Read More
Tapani Kukkonen, Oulu
"Myyjän vastuunkanto ja ammattitaito"
Read More