Energiaremontti tuo lukuisia hyötyjä – Valmistaudu EU:n uuteen direktiiviin

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Energiaremontti on nykypäiväinen ratkaisu, joka tarjoaa monia etuja kotitalouksille. Kun puhutaan kodin energiatehokkuuden parantamisesta, energiaremontti nousee keskiöön tarjoten taloudellisia säästöjä, parempaa asumismukavuutta ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja.

Lue kaikki energiaremontista, ja kutsu meidät ilmaiselle kuntoarviokäynnille.

Mitä tarkoittaa energiaremontti?

Energiaremontti on kokonaisvaltainen remontti, joka keskittyy parantamaan rakennuksen energiatehokkuutta. Sen tavoitteena on vähentää energiankulutusta ja parantaa talon lämmöneristystä, mikä puolestaan vähentää lämmityskustannuksia ja ympäristövaikutuksia.

Energiaremonttiin kuuluu tyypillisesti mm. öljylämmityksen korvaaminen maalämmöllä.

energiaremontti

EU energiaremontti – ratkaisu energiakriisiin

EU:n energiatehokkuusdirektiivin, Energy Performance of Buildings Directive (EPBD), tavoitteena on vähentää rakennusten energiankulutusta, torjua energiaköyhyyttä, lisätä omavaraisuutta ja vähentää ilmastopäästöjä. Direktiivi on osa 55-valmiuspakettia, jonka avulla EU pyrkii vähentämään päästöjä 55 prosentilla vuoteen 2050 mennessä.

Energiatehokkuusdirektiivin merkitys on merkittävä, sillä noin 35–40 prosenttia EU:ssa käytetystä energiasta kulutetaan rakennuksissa. Suomessa asuinrakennuksissa käytetään noin 20 prosenttia kaikesta energiasta. Siksi rakennusten energiatehokkuuden parantaminen ja energiankulutuksen vähentäminen ovat keskeisiä tavoitteita ilmastonmuutoksen hillinnässä. Direktiivin tarkoituksena on varmistaa, että rakennukset vastaavat tiukempia energiatehokkuusvaatimuksia ja että niiden energiatehokkuusluokitus paranee.

Uudelleen laadittu energiatehokkuusdirektiivi (EU) 2023/1791 tuli voimaan 10.10.2023 ja siihen liittyvä kansallinen toimeenpano on saatettava voimaan 10.10.2025 mennessä.

Ulkoverhous ja lisäeristys.

Energiaremontti tuki – avustusta remontin kustannuksiin

Pientalojen ja asunto-osakeyhtiöiden korjaushankkeet toteutetaan yleensä pankkilainalla. Rakennusten perusparannusten, vähähiilisyyden ja energiatehokkuuden edistämiseen on kuitenkin tarjolla joitakin avustuksia ja tukia. Taloyhtiöt voivat ostaa energiaremontin leasing-mallilla, jolloin pankki rahoittaa energiaremontin ja palveluntarjoaja vastaa remontin suunnittelusta, toteutuksesta ja jälkiseurannasta.

Kotitalouksissa kannattaa muistaa hyödyntää kotitalousvähennys. Remontointi eli asunnon perusparannus- ja kunnostustyö on kotitalousvähennyskelpoista. Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä, ja omavastuu on 100 euroa vuodessa.

ELY-keskus tarjoaa tukea pientalojen öljy- ja maakaasulämmityksestä luopumiseen, kun lämmitysmuoto vaihdetaan. Business Finland puolestaan tukee energiatehokkuutta tukevia hankkeita, myös tulevana vuonna 2024.

Lisäksi ARA on tarjonnut energia-avustusta vuosina 2020–2023, mutta taloyhtiöille, Ara-yhteisöille ja henkilöasiakkaille myönnetty asuinrakennusten energia-avustus ja kaukolämpöavustus päättyy vuoden 2023 loppuun. Avustusta on myönnetty vuonna 2023 jo lähes 91 miljoonaa euroa, eikä jäljellä oleva avustus tule riittämään kaikkiin jo saapuneisiin avustushakemuksiin.

Meiltä saat halutessasi joustavan ja vakuudettoman Prima-rahoituksen remonttisi maksamisen tueksi.

Energiaremontti omakotitaloissa

Vanhemmissa omakotitaloissa usein eristys ja lämmöneristys voivat olla riittämättömiä nykystandardeihin verrattuna. Tämä puolestaan johtaa suuriin lämmityskustannuksiin ja huonoon energiatehokkuuteen. Energiaremontti tarjoaa ratkaisun näihin ongelmiin, parantaen samalla asumismukavuutta ja vähentäen ympäristökuormitusta.

Meiltä Primalta saat kokonaisvaltaisen ratkaisun aina ikkuna- ja oviremonteista ulkoverhousremontteihin ja katon uusimiseen.

Ulkoverhous– ja kattoremontit vaikuttavat merkittävästi kiinteistön kuntoon, ulkonäköön, kestävyyteen ja energiatehokkuuteen.

Ulkoverhousremontissa uusitaan jo aikansa elänyt ja työnsä tehnyt talon vanha ulkoverhous. Onnistuneen remontin lopputuloksena saadaan rakenteellisesti toimiva, ammattitaidolla tehty, kauniisti viimeistelty ja näyttävä ulkoverhous taloon. Lisäeristyksen asentaminen ulkoverhouksen yhteydessä voi vähentää lämmitystarvetta ja parantaa lämmön säilymistä sisätiloissa.

Lue, miten voit säästää rahaa sähkölaskussa.

Kattoremontti puolestaan auttaa säilyttämään lämmön rakennuksessa estämällä lämpöhukan ylhäältä päin.

Me suunnittelemme ja toteutamme energiatehokkaat kattoratkaisut, jotka säästävät sekä luontoa että kukkaroasi. Prima-rakentajien kattoremontti parantaa kotisi energiatehokkuutta, vähentää lämmityskustannuksia ja nostaa asunnon arvoa.

Energiatehokkaassa katossa on mm.:

  • Hyvä eristys korkealaatuisista eristemateriaaleista, mikä pienentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia sekä parantaa asumismukavuutta.
  • Hyvin suunniteltu ilmanvaihto, joka estää kosteuden ja homeen kertymisen, mikä parantaa sisäilman laatua ja vähentää energiankulutusta.
  • Käytetty kestäviä materiaaleja, jotka pidentävät katon elinikää ja vähentävät tarvetta korjauksiin ja uusimiseen.
Julkisivuremontit taloyhtiölle Primalta.

Energiatehokkaampi koti nopeasti ja kustannustehokkaasti

Kun suunnittelet energiatehokkuutta parantavaa remonttia kotiisi tai kiinteistöösi, kokonaisvaltaisen ja ammattitaitoisen palveluntarjoajan valinta on tärkeää.

Me Primalla tarjoamme säästöjä energialaskuun ulkoverhousremonttien, kattoremonttien, ovi- ja ikkunaremonttien sekä valesokkelin remonttien avulla.

Tarjoamme aina tukemme koko remontin ajan, alkaen maksuttomasta kuntokartoituksesta ja suunnittelusta aina remontin valmiiksi saattamiseen.

Meillä on yli 30 vuoden kokemus erilaisista julkisivuremonteista. Olemme onnistuneet nostamaan lukuisten asiakkaidemme rakennusten arvoa ja asumismukavuutta, sekä samalla pienentämään heidän sähkölaskua. Asiakastyytyväisyytemme on huimat 99 prosenttia. Liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon!

Lue muita blogiartikkeleita

Paras ulkomaali – Näin valitset sopivan

Paras ulkomaali hakusessa? Ulkomaaleja löytyy erilaisia ja erilaisiin tarpeisiin, ja sopivan maalin valinta voi…

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…

Energiaremontti omakotitalo – näillä remonteilla säästät energiaa ja lisäät kiinteistösi arvoa

Energiaremontti omakotitalo – mitä se tarkoittaa ja mitä hyötyä energiaremontin tekemisestä on? Tässä artikkelissa…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.