Tasakatto – mitä ongelmia tasakatto voi aiheuttaa

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Onko sinulla talossasi vanha tasakatto jonka kunto mietityttää? Tasakatot voivat näyttää tyylikkäiltä ja moderneilta. Ne voivat kuitenkin aiheuttaa monia ongelmia rakennuksille.

Tässä artikkelissa käsittelemme tasakattoon liittyvät yleisimmät ongelmat sekä ratkaisun näiden ongelmien korjaamiseksi.

Tasakatot ja niiden riskit

Tasakatot ovat ulkokattotyyppi, jossa katto on lähes vaakasuorassa.

Tasakaton suurimmat riskit liittyvät kosteuteen ja vedenpoistoon. Tasakatot voivat vahingoittua kosteudesta, kun niillä ei ole riittävää kaltevuutta. Erityisesti vanhoissa rakennuksissa tämä ongelma on yleinen.

Kosteus voi vahingoittaa rakenteita, erityisesti vanhoissa katemateriaaleissa.  Onkin tärkeää tarkkailla katon kuntoa säännöllisesti.

Vanhoissa tasakatoissa ongelmat voivat liittyä usein myös asbestiin ja muihin myrkyllisiin aineisiin, joita käytettiin laajalti rakennusmateriaaleissa ennen niiden haittojen ymmärtämistä.

Asbesti on erityisen vaarallinen, sillä sen kuidut voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten keuhkosyöpää ja asbestoosia. Myös vanhat bitumikermit voivat sisältää haitallisia kemikaaleja, jotka ajan myötä haurastuvat ja voivat vapautua ympäristöön.

Siksi on tärkeää, että vanhojen tasakattojen korotuksessa ja remontoinnissa käytetään ammattilaisia, jotka osaavat käsitellä näitä materiaaleja turvallisesti ja asianmukaisesti.

Harjakatoksi muuttaminen voi auttaa varmistamaan katon toimivuuden ja vähentämään kosteusvaurioiden riskiä rakennuksessa.

Katon korotus Primalta.

Riskirakenteen tunnistaminen tasakatoissa

  • Sadevedenpoisto on tärkeä osa tasakaton rakennetta. Toimimaton viemäröinti voi johtaa veden kertymiseen katolle, lisäten kosteusriskiä ja vaurioita rakenteille. Jos vesi jää seisomaan katolle, kasvaa riski kosteusvaurioon.
  • Vaurioiden riskiä voi vähentää tarkastelemalla katon pintamateriaalien kuntoa (esim. huopaa tai bitumikermiä) ja varmistamalla, että ne eivät ole kuluneita tai haljenneita.
  • Räystäät ja katon kallistukset ovat olennaisia osia. Varmista, että vesi valuu pois oikeaan suuntaan.
  • Säännölliset tarkastukset auttavat havaitsemaan mahdolliset ongelmat ajoissa ja ehkäisemään suurempia vaurioita.

Tasakatto harjakatoksi

Kattoremontissa vanha tasakatto nostetaan harjakatoksi.

Tämä parantaa katon toimivuutta ja sadevedenpoistoa, vähentäen samalla mahdollisia kosteus- ja viemäröintiongelmia. Kalteva harjakatto vähentää tasakatolle tyypillisiä ongelmia.

Korotus luo paremman kosteudenhallinnan ja vähentää kosteusvaurioiden riskiä. Vanhojen tasakattojen yleiset materiaalit, kuten asbesti ja bitumikermi ovat erittäin myrkyllisiä ja vaativat ammattitaitoista käsittelyä.

Pätevä apu on tarpeen varmistaakseen onnistuneen lopputuloksen.

Kattoremonttia tekemässä.

Kumppani katon korotukseen: Prima-rakentajat

Me Prima-rakentajilla autamme sinua katon korotuksessa. Tarkastelemme rakenteita huolellisesti ja valitsemme juuri sinun katollesi sopivan kattomateriaalin. On tärkeää, että tasakatto muutetaan harjakatoksi oikein ja ammattitaidolla.
 
Meidän ammattilaisemme ottavat huomioon katon kaltevuudet ja varmistavat hyvän viemäröinnin, jotta sadevesi poistuu tehokkaasti.
 
Lisäksi ennakoimme ja korjaamme tasakaton mahdolliset ongelmat, kuten kosteusvauriot, jo ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa suurempia harmia.
 

Erityistä taitoa tarvitaan esimerkiksi vanhan asbesti- tai bitumikermikaton korotuksessa. Me teemme tämän työn huolellisesti ja turvallisesti. Kattoremontti, jossa muutetaan tasakatto harjakatoksi, hyödyttää pientalojen omistajia pitkällä tähtäimellä, parantaen talon arvoa ja asumismukavuutta.

Toimiva ja kestävä katto takaa suojaisan yläpohjan ilman huolia kosteudesta tai rakenteista. Kattomateriaalin valinta, räystäiden kaltevuus ja kattokaivojen toimivuus ovat olennaisia osia korjaus- ja ennaltaehkäisymenetelmissä. Kun tasakatto muutetaan harjakatoksi, parannamme sen toimivuutta ja sadeveden poistoa, vähentäen riskirakenteen mahdollisia vaurioita.

Me Prima-rakentajilla olemme sitoutuneet tarjoamaan parasta palvelua, jotta katostasi tulee kestävä ja toimiva vuosiksi eteenpäin. Luota meihin katon korotuksessa!

 

Lue muita blogiartikkeleita

Paras ulkomaali – Näin valitset sopivan

Paras ulkomaali hakusessa? Ulkomaaleja löytyy erilaisia ja erilaisiin tarpeisiin, ja sopivan maalin valinta voi…

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…

Energiaremontti omakotitalo – näillä remonteilla säästät energiaa ja lisäät kiinteistösi arvoa

Energiaremontti omakotitalo – mitä se tarkoittaa ja mitä hyötyä energiaremontin tekemisestä on? Tässä artikkelissa…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.