Vanhan talon remontointi – Mitä tulee ottaa huomioon?

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Vanhan talon remontointi ei aina käy käden käänteessä, ja siksi remontti kannattaa suunnitella hyvin. Kun vanhaa taloa aletaan remontoida, vastaan voi tulla yllätyksiä, jotka saavat remontin hinnan paisumaan. Me Primalla haluamme huolehtia sinun talostasi ja onnistuneesta remontista, ja kokosimmekin tänne kattavasti ohjeistusta vanhan talon remontoinnista.

Lue parhaat vinkit vanhan talon remontointiin.

Kannattaako vanhan talon remontointi?

Vanhan talon remontointi voi tuntua haastavalta, mutta vaivannäkö näkyy lopputuloksessa. Yleisesti ottaen vanhan talon kunnostaminen on ekologista ja kustannustehokasta.

Vanhat talot ovat usein täynnä luonnetta ja persoonaa. Remontointi voi auttaa sinua päivittämään kotisi vastaamaan nykyisiä tarpeitasi, parantamaan sen energiatehokkuutta tai saamaan juuri sellaisen kodin, josta olet aina haaveillut – se, jos mikä, parantaa asumismukavuutta!

Vanhan talon remontointi kannattaa etenkin seuraavista syistä:

  • Arvon säilyttäminen: Hyvin suunniteltu ja toteutettu remontti voi merkittävästi lisätä talosi arvoa.
  • Ympäristöystävällisyys: Vanhojen talojen remontointi voi olla ekologinen vaihtoehto, kun olemassa olevia rakenteita ja materiaaleja hyödynnetään uudelleen.
  • Energiatehokkuus: Pienemmilläkin remonteilla voidaan saada merkittäviä tuloksia mm. talosi energiatehokkuudessa.
Julkisivuremontti omakotitaloon ja taloyhtiöön Primalta.

Vanhan talon remontointi alkaa suunnittelusta

Ennen kuin aloitat remontin, tarkista talon kunto ja määrittele ongelmakohdat. Meiltä Primalta saat maksuttoman kuntokartoituksen, joka auttaa sinua suunnittelemaan remonttibudjetin ja priorisoimaan korjaustyöt oikein.

Kuntotarkastuksen avulla saat tarkempaa tietoa talon kunnosta ja mahdollisista vaurioista. Yleensä kuntotarkastuksen hinta vaihtelee talon koosta riippuen.

Eri vuosikymmenillä rakennetuissa taloissa on erilaisia korjaustarpeita. Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi perustuksiin, kattoihin, eristyksiin ja muihin rakenteisiin. Jokaisen vuosikymmenen talot vaativat omanlaistaan huolenpitoa ja remonttia.

Ota ammattilaiset avuksesi budjetointivaiheessa ja koko remontin ajaksi.

Vanhan talon remontointi itse

Vaikka vanhan talon remontointi itse kuulostaa hyvältä idealta, ammattilaisen palkkaaminen on useimmissa tapauksissa viisaampaa. Ennen kuin lähdet suunnittelemaan remonttia omin päin, kannattaa pohtia omaa osaamistasi, aikaa ja resursseja sekä etenkin turvallisuutta. Mitä, jos talossa on homevaurio tai vanha sähköjärjestelmä? Mitä, jos et tunnista vauroituneita tai vanhanaikaisia rakenteita?

Ammattilainen osaa kartoittaa talon kunnon, välttämättömät toimenpiteet sekä suunnitella remontin niin, että lopputulos on kaunis, kestävä ja taloudellinen.

Vanhan valesokkelin purkaminen meneillään.

Mitä vanhan talon remontti maksaa?

Budjetti on tietysti olennainen asia talon remonttia pohtiessa. Voit säästää tekemällä pienempiä toimenpiteitä itse, tai valitsemalla edullisempia materiaaleja. Ammattilaiselta kannattaa silti kysyä apua siihen, missä materiaaleissa säästäminen on järkevää, ja mikä tulee lopulta vain kalliimmaksi.

Tärkeimpiin asioihin vanhan talon remontissa kuuluvat kuntokartoitus, katon kunnossapito, toimiva ilmanvaihto, perustusten huolto ja ulkomaalin valinta.

Vanhan talon remontti maksaa keskimäärin noin 2 000–40 000 € talon koosta ja mallista sekä remontin laajuudesta riippuen. Tarkkaa hintaa on kuitenkin mahdoton sanoa, koska jokainen remontti on aina yksilöllinen. Meiltä saat tarkan hinta-arvion, kun pyydät meidät maksuttomalle kuntoarviokäynnille. Lue, mistä ulkoverhousremontin hinta muodostuu.

Muista hyödyntää remontissa myös kotitalousvähennystä, sillä se voi tuoda huomattavaa helpotusta remonttikustannuksiin. Meiltä saat lisäksi talosi remontteihin joustavan Prima-rahoituksen jopa 50 000 € saakka.

Mitä remonttia talosi kaipaa?

Joskus voi olla epäselvää, mikä toimenpide auttaisi parhaiten lisäämään asumismukavuutta, energiatehokkuutta ja talon arvoa. Jos kaipaat taloosi lisää tilaa, ratkaisu voi löytyä esimerkiksi vanhanaikaisen tasakaton muuttamisesta harjakatoksi. Jos taas haluaisit energiatehokkaamman kodin, ulkoverhousremontti voi tuoda yllättäviäkin hyötyjä ja säästöjä sähkölaskuun.

Tai ehkä olet havainnut talossasi outoja hajuja, ja sinua huolestuttaa valesokkelin kunto? 

Me Primalla autamme sinua jokaisessa mainitussa tilanteessa. Teemme omakotitalojen ja taloyhtiöiden julkisivuremontit vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla. Voit kysyä meiltä apua talosi remontin suunnitteluun, ja varata maksuttoman kuntoarvion, joka ei vielä sido sinua mihinkään.

Lue kaikki rintamiestalon remontista.

Ikkunan asennuksen valmistelu.

Paras valinta talosi remontteihin – Prima-rakentajat

Jos päädyt siihen, että ammattilaisen apu on tarpeen, Prima-rakentajat ovat luotettava valinta vanhan talon remontointiin. Meillä on vuosien kokemus ja vahva asiantuntemus vanhojen talojen remonteista.

Olipa kyseessä sitten historiallisen arvon säilyttäminen, energiatehokkuuden parantaminen tai yksilöllisen kodin luominen, autamme sinua mielellämme kaikissa kysymyksissä. Ota meihin yhteyttä, ja autamme sinua toteuttamaan vanhan talosi remontointiunelman!

Lue muita blogiartikkeleita

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…

Energiaremontti omakotitalo – näillä remonteilla säästät energiaa ja lisäät kiinteistösi arvoa

Energiaremontti omakotitalo – mitä se tarkoittaa ja mitä hyötyä energiaremontin tekemisestä on? Tässä artikkelissa…

Ulkoseinän pesu ennen maalausta

Ulkoseinän pesu ennen maalausta on tärkeää, jotta ulkomaalaukseen nähty vaiva ei mene hukkaan, vaan…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.