PYYDÄ TARJOUS

Ulkoverhouksen hinta

Ulkoverhouksen hinta – mitä ulkoverhousremontti maksaa? Mistä ulkoverhousremontin hinta koostuu? Tässä artikkelissa vastaamme noihin kysymyksiin.

Jos talossasi on edessä ulkoverhousremontti, niin tämä artikkeli kannattaa lukea, niin tiedät paljon enemmän ulkoverhousremontin hinnoista.

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita:

 • Ulkoverhous hinta – Mitä ulkoverhousremontti maksaa?
 • Mikä on ulkoverhous ja miten ulkoverhouksen pitää toimia?
 • Mistä ulkoverhouksen hinta koostuu?
  • Vanhan ulkoverhouksen pintamateriaali
  • Vanhan ulkoverhouksen alla oleva rakenne
  • Uusi rakenne
  • Lisäeristäminen
  • Eristeiden ja laudoituksen väli
  • Laudoitus
  • Viimeistelyt
  • Jos haluat jotain muuta lisättävän ulkoverhousremonttiin?
Vanha ulkoverhous.

Ulkoverhous hinta – Mitä ulkoverhousremontti maksaa?

Ulkoverhousremontin hintaan on mahdotonta sanoa minkäänlaisia euromääräarvioita, koska hinnat voivat vaihdella aivan tolkuttomasti jopa saman kokoisten kohteiden ollessa kyseessä. Siksi ulkoverhousremontin hinnan antaminen onnistuu vain perinpohjaisella kohdekatselmuksella ja kuntokartoituksella.

Esimerkiksi, jos johonkin taloon suunniteltu remontti maksaisi 23 700 €, niin periaatteessa identtisen talon verhouksen hinta voi vaihdella jopa 18 300 € ja 36 300 € välillä toimitussisällöstä riippuen.

Jos saavuit tähän artikkeliin saadaksesi tarkempaa hintatietoa ulkoverhouksen uusimisesta, niin paras tapa saada tieto, on pyytää meiltä asiantuntija tekemään kuntoarvio.

Suosittelemme kuitenkin myös lukemaan tämän artikkelin, sillä tässä artikkelissa perehdymme seikkoihin, jotka vaikuttavat ja määräävät ulkoverhouksen hinnan kunkin kohteen mukaan.

Ulkoverhous – Mikä on ulkoverhous ja miten ulkoverhouksen pitää toimia?

Ulkoverhouksen perusajatuksena on tietysti olla verhoamassa taloa ulkoapäin tulevalta olosuhteiden vyöryltä. Ulkoverhouksen tulee kestää tuulet ja tuiskut, vesisateet ja auringonpaisteet – ja nykyään vielä usein kaikki yhdessä kerrallaan.

Homma ei ole helpoin, mutta hyvin suunniteltu ja huolella toteutettu ulkovuori hoitaa homman.

Sisäpuolen kannalta ulkoverhouksen tehtävä on hieman helpompi, mutta toisaalta vähintään yhtä tärkeä. Ulkoverhouksen tulee olla siten toteutettu, että kosteuden siirtyminen sisältä ulospäin (ilmassa kaasumaisena oleva kosteus) ei esty missään kohti rakennetta ja se pääsee lopulta tuulettumaan ulkoverhouksen alla olevaan tuuletusväliin ja sieltä ulkoilmaan. Toisaalta taas ulkovuoraus voi tuoda sisälle asumismukavuutta mm. lämmönerityksen ja ääneneristyksen parantuessa.

Ulkoverhous hinta – Mistä ulkoverhouksen hinta koostuu?

Lyhyesti sanottuna ulkoverhouksen hinnan määräävät vanha rakenne ja uusi rakenne. Tästä syystä ulkoverhouksen hinta saneerauskohteessa on niin laajasti liikkuva käsite, että se on lähes poikkeuksetta aina katsottava tapauskohtaisesti.

Vanhan ulkoverhouksen pintamateriaali

Vanha pintamateriaali puretaan lähtökohtaisesti aina pois, jotta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Ja saadaan varmuus siitä, että ulkoverhouksen alle ei jää riskirakenteita yms., joita ei näe ilman purkamista.

Jos ulkovuoraus on esimerkiksi Minerit-levyä tai muuta asbestipitoista tuotetta, niin ymmärrettävästi asbestipurku on ”normaalia” lautaverhouksen purkua kalliimpaa.

Asbestipurku on kalliimpaa, koska suojaukset pitää tehdä tarkemmin ja jätteen käsittely on huomattavasti kalliimpaa. Primalla on asbestipurkuluvat ja pystymme itse purkamalla pitämään hinnan järkevällä tasolla.

Vanhan ulkoverhouksen alla oleva rakenne

Homehtunut ikkunan alunen.

Joskus puretun ulkoverhouksen alta paljastuu toinen, talon alkuperäinen verhous. Tällöin purkuja tulee kaksi ja lähes jokaisessa tämmöisessä kohteessa verhousten välissä on myös jonkinlainen eristevilla välissä.

Missä kunnossa eristeet ovat?

 • Onko eristeissä merkkejä esim. vääränlaisten vesipeltien aiheuttamasta kosteusrasitteesta?
 • Ovatko eristeet (puru) painuneet?
 • Eli tarvitseeko eristeitä lisätä/uusia?

 

Missä kunnossa runko ja alajuoksut ovat?

 • Näihin harvemmin pääsee käsiksi ilman ulkoverhouksen purkua. Vaaditaan yleensä jo muuta havaintoa mahdollisista vaurioista, ennen kuin näin syvälle puretaan.

Uusi rakenne

Nyt, kun vanhasta ollaan selvitty, niin tulee miettiä, mitä uudelta seinältä halutaan? Mennäänkö vanhalla? Uudistetaanko ulkonäköä hieman vai täysin? Lisäeristetäänkö tuulensuojalevyllä vai vaihdetaanko kaikki eristeet?

Vaihtoehtoja kaikkine välimalleineen löytyy kyllä joka tarpeeseen.

Lisäeristäminen

Lisäeristäminen toteutetaan käytännössä aina jollain tasolla. Minimissään seiniin lisätään 15 mm tuulensuojalevy, jolla saadaan rakenteiden vetoisuutta ja ilmavuotoja vähennettyä ja näin asumismukavuutta jo nostettua.

Yleisin lisäeristäminen tapahtuu 25 mm vahvalla puukuitulevyllä ja järeämmästä päästä on jo 50 mm selluvilla + 25 mm kuitulevy-yhdistelmä. Tällöin saadaan jo huomattavia muutoksia talon energiatehokkuuteen ja asumismukavuuteen.

Tärkeää saneerauskohteen lisäeristämisessä on käyttää materiaaleja, jotka toimivat rakenteellisesti oikein myös vanhoissa taloissa.

Ulkoverhouksen työvaiheita, tuulensuojalevy.
25mm tuulensuojalevy ja ristiin koolaus

Eristeiden ja laudoituksen väli

Eristekerroksen ja ulkolaudoituksen väliin jätetään aina tuulettuva tila, jotta sisältä ulos puskeva lämmin ja kostea ilma ei pääse tiivistymään rakenteisiin ja aiheuttamaan kosteusvaurioita.

Tuulettuva tila toteutetaan ulkolaudoituksen koolauksella. Kun koolaus asennetaan, niin seinäpinnat oikaistaan puukiiloilla kiilaamalla suoraan.

Jos ulkolaudoitus asennetaan vaakaan, niin koolauslaudat asennetaan pystyyn ja jos ulkolaudoitus on pystyssä, niin käytetään kaksinkertaista koolausta, jossa ulompi lauta asennetaan vaakaan.

Priman mallissa tuuletusraon alaosaan laitetaan aina hiiriverkot kutsumattomia vieraita vastaan.

Lue lisää julkisivuremonttiin liittyvistä yleisistä virheistä, joihin tietämätön rakentaja saattaa sortua.

Laudoitus

Vaakaverhous
Vaakaverhous

Kun pohjat ovat kunnossa ja seinät koolattu suoraan, on vuorossa laudoitus. Laudoituksen tyyli ja suunta voi rakenteellisesti olla melkein mitä tahansa, mutta harvoin saneerauskohteissa lähdetään kovin revittelemään.

Talon ikä ja tyylisuunta määrittelevät ”sopivia” tyylejä ja joissain tapauksissa rakennusvalvonta ottaa kantaansa keskusteluun. Perinteisin malli on luultavasti pystyrimalaudoitus, jossa alla on leveämpi pohjalauta ja pohjalautojen päällä on kapeampi rima. Pystylomalauta on pystyrimalaudasta muunnos, jossa riman asemasta on käytetty aluslaudan levyistä lautaa.

Erilaisia paneelimalleja on monia ja yleisimmät niistä korjausrakentamisessa ovat UTV ja UTK. Paneelit voidaan asentaa sekä pystyyn että vaakaan ja samalla seinällä suuntaa voi vaihdella.

Yleisimmät ulkolaudoitukset ovat vaakapanelointi tai pystyrimalaudoitus.

Vuorilaudat ja ilmelaudat

 • Ilmelaudat, pielilaudat – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vuorilaudoilla viimeistellään talon ilme. Verhouksen alimmaiseksi voi myös asentaa aloituslankun ryhdikkyyttä antamaan.

Viimeistelyt

Pelastustikkaat ja sivusiirtymäsarjat
Pelastustikkaat ja sivusiirtymäsarjat

Kun panelointi on valmis, tehdään viimeiset hommat, joita ei äkkiseltään tule miettineeksi projektin alkuvaiheessa.

 • Vesikourujen syöksyputket asennetaan takaisin. Usein uusitaan koko kourut, jos talo on ”kasvanut” leveyttä ulkoverhousremontin yhteydessä ja syöksyn lähtö ei kohtaakaan talon nurkkaa vanhalla tutulla kohtaa.
 • Asennetaan seinätikkaat ja pelastustikkaat.
 • Kiinnitetään irrotetut valaisimet, numerokyltit jne.

Kun kaikki muu on valmista, tulee ulkoverhous vielä maalata. Prima-rakentajat käyttää omissa kohteissaan jo kertaalleen pintamaalattua puutavaraa, jolloin lopullinen maalaus käsityönä tehdään vain kertaalleen.

Lue talon maalauksen hinnasta.

Lopullinen maalaus on hyvä ajoittaa vähintään muutaman kuukauden päähän ulkovuoren valmistumisesta, jolloin puutavaran kosteuseläminen on ehtinyt tasaantua. Tämän vuoksi talvi on suosittua aikaa verhouksissa: ilmankosteus on matala ja lopullinen maalaus on hyvä toteuttaa heti keväällä säiden salliessa.

Näin kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Jos haluat jotain muuta lisättävän ulkoverhousremonttiin?

Lisämausteita lisättäväksi ulkoverhousremonttiin löytyy sitten joka lähtöön:

 • Tarvitseeko lisätä korvausilmaventtiileitä
 • Tehdäänkö johonkin kohtaan uusi ikkuna-aukko?
 • Vaihdetaanko alimmainen hirsi vai korjataanko samalla jotain muuta?

 

Kun asiaa lähtee pilkkomaan, niin huomaa, että sinällään melko yksinkertaisessa remontissa on kuitenkin monta muuttujaa ja kokonaisuuden hallinta on tärkeää.

Nyt, kun olet lukenut tämän artikkelin, huomaat varmasti, miksi ulkoverhouksen hinnan sanominen ilman kunnollista suunnittelua ja kohdekartoitusta on hankalaa ja usein myös täysin turhaa.

Senpä vuoksi me Primalla toimimme niin, että kohdekartoituksemme ja suunnittelumme on maksuton ja tarjous räätälöidään suoraan asiakkaan ja kohteen tarpeiden mukaan. Paljon mukavampi tietää asioita kuin arvailla niitä.

Prima-rakentajat täyden palvelun talona pystyy tuottamaan asiakkailleen selvää rahallista säästöä energiatehokkuuden kannalta ja toimittamalla kaiken tarvittavan samasta osoitteesta ilman, että asiakkaan tarvitsisi tilata monta pienempää urakkaa. Ammattitaitoisesti suunniteltu ja asennettu urakka on 10 vuoden asennustakuineen huoleton ja turvallinen valinta kenelle tahansa.

Taidokkaasti tehty uusi ulkoverhous – ja talo on kuin uusi

Prima-ulkoverhous näyttää hyvältä, nostaa talon arvoa ja erityisesti Prima-lämpöverhous tuo joka vuosi myös säästöä energialaskussa!

Älä mieti, vaan kysy tarjous

Olemme toteuttaneet yli 33 000 remonttia suomalaisiin kotitalouksiin. Kuntoarvio on vaivaton tapa aloittaa remontin suunnittelu. Saat ammattilaisen heti avuksesi. Palvelemme myös etänä!

TARJOUSPYYNTÖLOMAKE:

Alla listattuna paikkakunnat, missä Prima tekee talon ulkoverhouksia:

LAPPI

Enontekiö  Inari  Kemi  Kemijärvi  Keminmaa  Kittilä  Kolari  Muonio  Pelkosenniemi  Pello  Posio  Ranua  Rovaniemi  Salla  Savukoski  Simo  Sodankylä  Tervola  Tornio  Utsjoki  Ylitornio 

POHJOIS-POHJANMAA, ETELÄ-POHJANMAA ja POHJANMAA

Alajärvi  Alavieska  Alavus  Evijärvi  Haapajärvi  Haapavesi  Hailuoto  Halsua  Ii  Ilmajoki  Isojoki  Isokyrö  Kalajoki  Kannus  Karijoki  Kaskinen  Kauhajoki  Kauhava  Kaustinen  Kempele  Kokkola  Korsnäs  Kristiinankaupunki  Kruunupyy  Kuortane  Kurikka  Kuusamo  Kärsämäki  Laihia  Lappajärvi  Lapua  Lestijärvi  Liminka  Lumijoki  Luoto  Maalahti  Merijärvi  Muhos  Mustasaari  Nivala  Närpiö  Oulainen  Oulu  Pedersöre  Perho  Pietarsaari  Pudasjärvi  Pyhäjoki  Pyhäjärvi  Pyhäntä 

KAINUU

Hyrynsalmi  Kajaani  Kuhmo  Paltamo  Puolanka  Ristijärvi  Sotkamo  Suomussalmi 

KESKI-SUOMI

Hankasalmi  Joutsa  Jyväskylä  Jämsä  Kannonkoski  Karstula  Keuruu  Kinnula  Kivijärvi  Konnevesi  Kyyjärvi  Laukaa  Luhanka  Multia  Muurame  Petäjävesi  Pihtipudas  Saarijärvi  Toivakka  Uurainen  Viitasaari  Äänekoski 

POHJOIS-SAVO

Iisalmi  Joroinen  Kaavi  Keitele  Kiuruvesi  Kuopio  Lapinlahti  Leppävirta  Pielavesi  Rautalampi  Rautavaara  Siilinjärvi  Sonkajärvi  Suonenjoki  Tervo  Tuusniemi  Varkaus  Vesanto  Vieremä 

POHJOIS-KARJALA

Heinävesi  Ilomantsi  Joensuu  Juuka  Kitee  Kontiolahti  Lieksa  Liperi  Nurmes  Outokumpu  Polvijärvi  Rääkkylä  Tohmajärvi 

SATAKUNTA

Eura  Eurajoki  Harjavalta  Huittinen  Jämijärvi  Kankaanpää  Karvia  Kokemäki  Merikarvia  Nakkila  Pomarkku  Pori  Rauma  Siikainen  Säkylä  Ulvila 

PIRKANMAA

Akaa  Hämeenkyrö  Ikaalinen  Juupajoki  Kangasala  Kihniö  Kuhmoinen  Lempäälä  Mänttä-Vilppula  Nokia  Orivesi  Parkano  Pirkkala  Punkalaidun  Pälkäne  Ruovesi  Sastamala  Tampere  Urjala  Valkeakoski  Vesilahti  Virrat  Ylöjärvi 

PÄIJÄT-HÄME

Asikkala  Hartola  Heinola  Hollola  Iitti  Kärkölä  Lahti  Orimattila  Padasjoki  Sysmä 

ETELÄ-SAVO

Enonkoski  Hirvensalmi  Juva  Kangasniemi  Mikkeli  Mäntyharju  Pertunmaa  Pieksämäki  Puumala  Rantasalmi  Savonlinna  Sulkava 

VARSINAIS-SUOMI

Aura  Kaarina  Kemiönsaari  Koski TL  Kustavi  Laitila  Lieto  Loimaa  Marttila  Masku  Mynämäki  Naantali  Nousiainen  Oripää  Paimio  Parainen  Pyhäranta  Pöytyä  Raisio  Rusko  Salo  Sauvo  Somero  Taivassalo  Turku  Uusikaupunki  Vehmaa 

KANTA-HÄME

Forssa  Hattula  Hausjärvi  Humppila  Hämeenlinna  Janakkala  Jokioinen  Loppi  Riihimäki  Tammela  Ypäjä 

KYMENLAAKSO

Hamina  Kotka  Kouvola  Miehikkälä  Pyhtää  Virolahti 

ETELÄ-KARJALA

Imatra  Lappeenranta  Lemi  Luumäki  Parikkala  Rautjärvi  Ruokolahti  Savitaipale  Taipalsaari 

UUSIMAA

Askola  Espoo  Hanko  Helsinki  Hyvinkää  Inkoo  Järvenpää  Karkkila  Kauniainen  Kerava  Kirkkonummi  Lapinjärvi  Lohja  Loviisa  Myrskylä  Mäntsälä  Nurmijärvi  Pornainen  Porvoo  Pukkila  Raasepori  Sipoo  Siuntio  Tuusula  Vantaa  Vihti