Ulkoverhouksen hinta

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Ulkoverhouksen hinta – mitä ulkoverhousremontti maksaa? Mistä ulkoverhousremontin hinta koostuu? Tässä artikkelissa vastaamme noihin kysymyksiin.

Jos talossasi on edessä ulkoverhousremontti, niin tämä artikkeli kannattaa lukea, niin tiedät paljon enemmän ulkoverhousremontin hinnoista.

Mikä on ulkoverhous ja miten ulkoverhouksen pitää toimia?

Ulkoverhouksen perusajatuksena on tietysti olla verhoamassa taloa ulkoapäin tulevalta olosuhteiden vyöryltä. Ulkoverhouksen tulee kestää tuulet ja tuiskut, vesisateet ja auringonpaisteet – ja nykyään vielä usein kaikki yhdessä kerrallaan.

Homma ei ole helpoin, mutta hyvin suunniteltu ja huolella toteutettu ulkovuori hoitaa homman.

Sisäpuolen kannalta ulkoverhouksen tehtävä on hieman helpompi, mutta toisaalta vähintään yhtä tärkeä. Ulkoverhouksen tulee olla siten toteutettu, että kosteuden siirtyminen sisältä ulospäin (ilmassa kaasumaisena oleva kosteus) ei esty missään kohti rakennetta ja se pääsee lopulta tuulettumaan ulkoverhouksen alla olevaan tuuletusväliin ja sieltä ulkoilmaan. Toisaalta taas ulkovuoraus voi tuoda sisälle asumismukavuutta mm. lämmönerityksen ja ääneneristyksen parantuessa.

Vanha ulkoverhous.

Mistä ulkoverhouksen hinta koostuu?

Lyhyesti sanottuna ulkoverhouksen hinnan määräävät vanha rakenne ja uusi rakenne. Tästä syystä ulkoverhouksen hinta saneerauskohteessa on niin laajasti liikkuva käsite, että se on lähes poikkeuksetta aina katsottava tapauskohtaisesti.

Vanhan ulkoverhouksen pintamateriaali

Vanha pintamateriaali puretaan lähtökohtaisesti aina pois, jotta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Ja saadaan varmuus siitä, että ulkoverhouksen alle ei jää riskirakenteita yms., joita ei näe ilman purkamista.

Jos ulkovuoraus on esimerkiksi Minerit-levyä tai muuta asbestipitoista tuotetta, niin ymmärrettävästi asbestipurku on ”normaalia” lautaverhouksen purkua kalliimpaa.

Asbestipurku on kalliimpaa, koska suojaukset pitää tehdä tarkemmin ja jätteen käsittely on huomattavasti kalliimpaa. Primalla on asbestipurkuluvat ja pystymme itse purkamalla pitämään hinnan järkevällä tasolla.

Vanhan ulkoverhouksen alla oleva rakenne

Homehtunut ikkunan alunen.

Joskus puretun ulkoverhouksen alta paljastuu toinen, talon alkuperäinen verhous. Tällöin purkuja tulee kaksi ja lähes jokaisessa tämmöisessä kohteessa verhousten välissä on myös jonkinlainen eristevilla välissä.

Missä kunnossa eristeet ovat?

 • Onko eristeissä merkkejä esim. vääränlaisten vesipeltien aiheuttamasta kosteusrasitteesta?
 • Ovatko eristeet (puru) painuneet?
 • Eli tarvitseeko eristeitä lisätä/uusia?

Missä kunnossa runko ja alajuoksut ovat?

 • Näihin harvemmin pääsee käsiksi ilman ulkoverhouksen purkua. Vaaditaan yleensä jo muuta havaintoa mahdollisista vaurioista, ennen kuin näin syvälle puretaan.

Uusi rakenne

Nyt, kun vanhasta ollaan selvitty, niin tulee miettiä, mitä uudelta seinältä halutaan? Mennäänkö vanhalla? Uudistetaanko ulkonäköä hieman vai täysin? Lisäeristetäänkö tuulensuojalevyllä vai vaihdetaanko kaikki eristeet?

Vaihtoehtoja kaikkine välimalleineen löytyy kyllä joka tarpeeseen.

Lisäeristäminen

Lisäeristäminen toteutetaan käytännössä aina jollain tasolla. Minimissään seiniin lisätään 15 mm tuulensuojalevy, jolla saadaan rakenteiden vetoisuutta ja ilmavuotoja vähennettyä ja näin asumismukavuutta jo nostettua.

Yleisin lisäeristäminen tapahtuu 25 mm vahvalla puukuitulevyllä ja järeämmästä päästä on jo 50 mm selluvilla + 25 mm kuitulevy-yhdistelmä. Tällöin saadaan jo huomattavia muutoksia talon energiatehokkuuteen ja asumismukavuuteen.

Tärkeää saneerauskohteen lisäeristämisessä on käyttää materiaaleja, jotka toimivat rakenteellisesti oikein myös vanhoissa taloissa.

Ulkoverhous ja lisäeristys.

Eristeiden ja laudoituksen väli

Eristekerroksen ja ulkolaudoituksen väliin jätetään aina tuulettuva tila, jotta sisältä ulos puskeva lämmin ja kostea ilma ei pääse tiivistymään rakenteisiin ja aiheuttamaan kosteusvaurioita.

Tuulettuva tila toteutetaan ulkolaudoituksen koolauksella. Kun koolaus asennetaan, niin seinäpinnat oikaistaan puukiiloilla kiilaamalla suoraan.

Jos ulkolaudoitus asennetaan vaakaan, niin koolauslaudat asennetaan pystyyn ja jos ulkolaudoitus on pystyssä, niin käytetään kaksinkertaista koolausta, jossa ulompi lauta asennetaan vaakaan.

Priman mallissa tuuletusraon alaosaan laitetaan aina hiiriverkot kutsumattomia vieraita vastaan.

Lue lisää julkisivuremonttiin liittyvistä yleisistä virheistä, joihin tietämätön rakentaja saattaa sortua.

Laudoitus

Kun pohjat ovat kunnossa ja seinät koolattu suoraan, on vuorossa laudoitus. Laudoituksen tyyli ja suunta voi rakenteellisesti olla melkein mitä tahansa, mutta harvoin saneerauskohteissa lähdetään kovin revittelemään.

Talon ikä ja tyylisuunta määrittelevät ”sopivia” tyylejä ja joissain tapauksissa rakennusvalvonta ottaa kantaansa keskusteluun. Perinteisin malli on luultavasti pystyrimalaudoitus, jossa alla on leveämpi pohjalauta ja pohjalautojen päällä on kapeampi rima. Pystylomalauta on pystyrimalaudasta muunnos, jossa riman asemasta on käytetty aluslaudan levyistä lautaa.

Erilaisia paneelimalleja on monia ja yleisimmät niistä korjausrakentamisessa ovat UTV ja UTK. Paneelit voidaan asentaa sekä pystyyn että vaakaan ja samalla seinällä suuntaa voi vaihdella.

Yleisimmät ulkolaudoitukset ovat vaakapanelointi tai pystyrimalaudoitus.

Vuorilaudat ja ilmelaudat

 • Ilmelaudat, pielilaudat – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vuorilaudoilla viimeistellään talon ilme. Verhouksen alimmaiseksi voi myös asentaa aloituslankun ryhdikkyyttä antamaan.
Ulkoverhous hinta.

Viimeistelyt

Kun panelointi on valmis, tehdään viimeiset hommat, joita ei äkkiseltään tule miettineeksi projektin alkuvaiheessa.

 • Vesikourujen syöksyputket asennetaan takaisin. Usein uusitaan koko kourut, jos talo on ”kasvanut” leveyttä ulkoverhousremontin yhteydessä ja syöksyn lähtö ei kohtaakaan talon nurkkaa vanhalla tutulla kohtaa.
 • Asennetaan seinätikkaat ja pelastustikkaat.
 • Kiinnitetään irrotetut valaisimet, numerokyltit jne.

Kun kaikki muu on valmista, tulee ulkoverhous vielä maalata. Prima-rakentajat käyttää omissa kohteissaan jo kertaalleen pintamaalattua puutavaraa, jolloin lopullinen maalaus käsityönä tehdään vain kertaalleen.

Lue talon maalauksen hinnasta.

Lopullinen maalaus on hyvä ajoittaa vähintään muutaman kuukauden päähän ulkovuoren valmistumisesta, jolloin puutavaran kosteuseläminen on ehtinyt tasaantua. Tämän vuoksi talvi on suosittua aikaa verhouksissa: ilmankosteus on matala ja lopullinen maalaus on hyvä toteuttaa heti keväällä säiden salliessa.

Näin kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Jos haluat jotain muuta lisättävän ulkoverhousremonttiin?

Lisämausteita lisättäväksi ulkoverhousremonttiin löytyy sitten joka lähtöön:

 • Tarvitseeko lisätä korvausilmaventtiileitä
 • Tehdäänkö johonkin kohtaan uusi ikkuna-aukko?
 • Vaihdetaanko alimmainen hirsi vai korjataanko samalla jotain muuta?

Kun asiaa lähtee pilkkomaan, niin huomaa, että sinällään melko yksinkertaisessa remontissa on kuitenkin monta muuttujaa ja kokonaisuuden hallinta on tärkeää.

Nyt, kun olet lukenut tämän artikkelin, huomaat varmasti, miksi ulkoverhouksen hinnan sanominen ilman kunnollista suunnittelua ja kohdekartoitusta on hankalaa ja usein myös täysin turhaa.

Senpä vuoksi me Primalla toimimme niin, että kohdekartoituksemme ja suunnittelumme on maksuton ja tarjous räätälöidään suoraan asiakkaan ja kohteen tarpeiden mukaan. Paljon mukavampi tietää asioita kuin arvailla niitä.

Prima-rakentajat täyden palvelun talona pystyy tuottamaan asiakkailleen selvää rahallista säästöä energiatehokkuuden kannalta ja toimittamalla kaiken tarvittavan samasta osoitteesta ilman, että asiakkaan tarvitsisi tilata monta pienempää urakkaa. Ammattitaitoisesti suunniteltu ja asennettu urakka on 10 vuoden asennustakuineen huoleton ja turvallinen valinta kenelle tahansa.

Taidokkaasti tehty uusi ulkoverhous – ja talo on kuin uusi.

Prima-ulkoverhous näyttää hyvältä, nostaa talon arvoa ja erityisesti Prima-lämpöverhous tuo joka vuosi myös säästöä energialaskussa!

Ulkoverhous hinta – mitä ulkoverhousremontti maksaa?

Ulkoverhousremontin hintaan on mahdotonta sanoa minkäänlaisia euromääräarvioita, koska hinnat voivat vaihdella aivan tolkuttomasti jopa saman kokoisten kohteiden ollessa kyseessä. Siksi ulkoverhousremontin hinnan antaminen onnistuu vain perinpohjaisella kohdekatselmuksella ja kuntokartoituksella.

Esimerkiksi, jos johonkin taloon suunniteltu remontti maksaisi 23 700 €, niin periaatteessa identtisen talon verhouksen hinta voi vaihdella jopa 18 300 € ja 36 300 € välillä toimitussisällöstä riippuen.

Jos saavuit tähän artikkeliin saadaksesi tarkempaa hintatietoa ulkoverhouksen uusimisesta, niin paras tapa saada tieto, on pyytää meiltä asiantuntija tekemään kuntoarvio.

Suosittelemme kuitenkin myös lukemaan tämän artikkelin, sillä tässä artikkelissa perehdymme seikkoihin, jotka vaikuttavat ja määräävät ulkoverhouksen hinnan kunkin kohteen mukaan.

Lue muita blogiartikkeleita

Tasakatto – mitä ongelmia tasakatto voi aiheuttaa

Onko sinulla talossasi vanha tasakatto jonka kunto mietityttää? Tasakatot voivat näyttää tyylikkäiltä ja moderneilta….

Paras ulkomaali – Näin valitset sopivan

Paras ulkomaali hakusessa? Ulkomaaleja löytyy erilaisia ja erilaisiin tarpeisiin, ja sopivan maalin valinta voi…

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.