Ulkoverhous – Vinkit onnistuneeseen ulkoverhousremonttiin

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Ulkoverhous on yksi merkittävimmistä tekijöistä talosi ulkoasuun, toimivuuteen ja energiatehokkuuteen. Ulkoverhoukseen käytetään eri tyylejä ja paneeleita, eikä niiden valitseminen välttämättä ole maallikolle helppo päätös. Ammattilainen osaa suunnitella ja toteuttaa ulkoverhouksen tarpeidesi ja toiveidesi mukaan.

Lue kattava oppaamme ulkoverhouksesta, ja suunnittele ulkoverhousremontti tulevalle talvelle.

Mikä on ulkoverhous?

Ulkoverhous on rakennuksen ulkopuolelle asennettu pinta, joka suojaa talon rakennetta säävaihteluilta ja ympäristövaikutuksilta. Se on siis rakennuksen suojakuori, ja sen tehtävänä on suojella rakennusta sääolosuhteilta, kuten tuulelta, sateelta, auringolta ja pakkaselta.

Ulkoverhous ehkäisee tehokkaasti myös kosteuden ja haitallisten ulkoisten tekijöiden tunkeutumista talon rakenteisiin – ja antaa tietysti rakennukselle kauniin ulkoasun.

Ulkoverhous ja ulkoverhousremontti.

Ulkoverhouksen hyödyt – miksi ulkoverhous kannattaa?

Ulkoverhous on hyvin tärkeä toimenpide rakennuksen turvaamiseksi.

Ulkoverhous tuo mm. seuraavia hyötyjä:

 • Suojaa säältä: Ulkoverhous toimii tehokkaana suojana säiltä ja säävaihteluilta. Se estää sateen, lumen ja tuulen pääsyn rakenteisiin, mikä auttaa pitämään talon kuivana ja ehjänä.
 • Energiatehokkuus: Hyvin suunniteltu ja asennettu ulkoverhous voi parantaa rakennuksen eristystä ja siten vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia. Se auttaa ylläpitämään tasaisen lämpötilan sisällä.
 • Ulkonäkö: Ulkoverhous vaikuttaa suuresti rakennuksen ulkonäköön ja antaa sille persoonallisen ilmeen. Se mahdollistaa erilaisten tyylivaihtoehtojen käytön, jotta talo sopii ympäristöönsä ja omistajansa makuun.
 • Kestävyys: Laadukkaasti valittu ja asennettu ulkoverhous voi kestää vuosikymmeniä, mikä tekee siitä pitkäaikaisen investoinnin.
 • Korjaus ja uusiminen: Ulkoverhousta voidaan päivittää tai korjata tarpeen mukaan, mikä antaa talonomistajalle mahdollisuuden muuttaa talonsa ilmettä tai parantaa sen suorituskykyä.

Kuinka usein ulkoverhous uusitaan?

Ulkoverhous on pitkäikäinen, joka ei vaadi vuosittaista uusimista. Sen uusimistarve riippuu kuitenkin monista tekijöistä, kuten valitusta materiaalista, sääolosuhteista, rakenteiden kunnosta ja omistajan ylläpitotoimista.

Yleisesti ottaen ulkoverhouksen tulisi kestää useita vuosikymmeniä ennen kuin se tarvitsee uusimista.

Lue kaikki ulkoverhouksen suunnittelusta.

Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa siihen, kuinka usein ulkoverhous tulee uusia:

 • Materiaali: Erilaisilla ulkoverhousmateriaaleilla on erilainen kestävyys. Esimerkiksi puuverhous voi vaatia säännöllistä huoltoa ja maalausta, kun taas kuitusementtiverhous voi olla pitkäikäisempi ilman suurta ylläpitoa.
 • Sijainti: Rakennuksen sijainti vaikuttaa suuresti ulkoverhouksen kestoon. Rakennukset, jotka altistuvat voimakkaille sääolosuhteille, kuten voimakkaalle auringonpaisteelle, rankkasateille, tai lumikuormalle, voivat kokea enemmän kulumista ja tarvita useammin uusimista.
 • Rakenteiden kunto: Jos rakennuksen rakenteet eivät ole asianmukaisesti suojattuja kosteudelta ja ulkoisilta tekijöiltä, se voi johtaa ulkoverhouksen ennenaikaiseen kulumiseen ja vaurioitumiseen. Kosteusvauriot voivat olla merkki siitä, että ulkoverhous on uusittava.
 • Ylläpito: Säännöllinen ylläpito, kuten maalaus ja tarkistukset, voi pidentää ulkoverhouksen elinikää ja ehkäistä korjaustarpeita.

Ulkoverhoukset voivat kestää 20-30 vuotta tai jopa enemmän. On tärkeää seurata ulkoverhouksen kuntoa säännöllisesti ja ryhtyä tarvittaviin toimiin ajoissa, jotta vältät suuremmat vauriot ja korjauskustannukset.

Ulkoverhouksen uusiminen.

Ulkoverhouksen uusimisen hinta

Ulkoverhouksen uusimisen hintaan ei ole yhtä tiettyä summaa, vaan hinta vaihtelee mm. talon koon, valitun materiaalin, työn laajuuden ja paikkakunnan mukaan.

Ulkoverhousremontti voi olla merkittävä investointi, mutta sen pitkäaikaiset hyödyt tekevät siitä usein kannattavan.

Hintaan eniten vaikuttavat tekijät ovat:

 • Materiaali: Valittu ulkoverhousmateriaali vaikuttaa suoraan kustannuksiin. Esimerkiksi puu, kuitusementti ja metalli liikkuvat eri hintaluokissa. Puu on usein edullisin ulkoverhousmateriaali, kun taas metalli ja kuitusementti voivat olla kalliimpia. Lisäksi hintaan vaikuttaa, onko paneeli valmiiksi maalattu, vai jääkö maalaus työmaalle.
 • Työn laajuus: Uuden ulkoverhouksen asentaminen vaatii työtä, ja työn määrä riippuu talon koosta ja valitusta materiaalista. Lisäksi mahdolliset lisätyöt, kuten vanhan verhouksen poisto tai lisäeristys, vaikuttavat hintaan.

Ulkoverhousremontti on iso urakka, joten työ on mahdollista jakaa kahdelle vuodelle, kun sitä tehdään yli vuodenvaihteen. Näin voit hyödyntää kotitalousvähennyksen molemmilta vuosilta ja säästää jopa 4 500 €.

Pyydä tarjous ammattilaiselta saadaksesi tarkan hinta-arvion ulkoverhouksen uusimisesta. Saat tarkan arvion projektin kustannuksista. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan budjettisi ja tekemään parhaan mahdollisen päätöksen ulkoverhouksen uusimisesta.

Talvi on paras ajankohta ulkoverhousremontille

Kun suunnittelet ulkoverhousremonttia kotiisi, suosittelemme valitsemaan ajankohdaksi talven.

Paras aika ulkoverhouksen uusimiseen on se aika talvesta, kun maa on jäässä ja lumi maassa, sillä silloin ei ole vesisateita ja ilman kosteusprosentti on normaalia alhaisempi. Näin suojauksen tarve on vähäisempi. Talviaikaan myös piha säilyy turvassa lumen ja roudan alla.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous ensi talven ulkoverhousremontista jo tänään! Talven remontit myydään jo hyvissä ajoin.

Julkisivuremontti talvella.

Ulkoverhoustyylit

Kun mietit talosi ulkoverhousta, valittavissa on monipuolisesti eri tyylejä, joilla voit antaa talollesi uniikin ilmeen. 

Perinteinen ulkoverhous on aina tyylikäs vaihtoehto. Se tarjoaa klassisen ja ajattoman ilmeen, joka sopii monenlaisiin ympäristöihin. Perinteisen ulkoverhouksen materiaaleihin kuuluvat usein puu ja tiili, ja ne antavat kodillesi lämpimän ja kutsuvan ulkonäön.

Moderni ulkoverhous tuo kodillesi raikkaan ja nykyaikaisen ilmeen. Tämä tyyli korostaa yksinkertaisia muotoja, puhtaita linjoja ja usein myös minimalistista väripalettia. Alumiini, teräs ja lasi ovat suosittuja materiaaleja modernissa ulkoverhouksessa.

Lue, miten valitset oikean ulkoverhousmallin taloosi.

Ulkoverhouspaneeli

Ulkoverhouspaneeli on avainasemassa ulkoverhouksen toteutuksessa. Se ei ainoastaan vaikuta talon ulkonäköön, vaan sillä on myös suuri vaikutus talon eristykseen ja kestävyyteen. 

Puupaneeli on perinteinen ja suosittu valinta ulkoverhoukseen. Se luo lämpimän ja luonnollisen ilmeen, ja se on myös hyvin eristävä materiaali. Puupaneelin huolto vaatii säännöllistä maalaamista tai käsittelyä, mutta lopputulos on ulkonäöllisesti erittäin miellyttävä.

Kuitusementtipaneeli puolestaan on moderni ja kestävä vaihtoehto ulkoverhouksessa. Se on erittäin säänkestävä ja vaatii vähän huoltoa. Kuitusementtipaneelit ovat myös palonkestäviä ja hyvin eristäviä, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon energiatehokkuutta arvostaville.

Ammattilainen osaa suositella sinun toiveisiisi ja tarpeisiisi sopivaa ulkoverhouspaneelia tai -tyyliä. Ota siis yhteyttä ja pyydä apua ammattilaiselta.

Ulkoverhous hinta.

Paras valinta ulkoverhousremonttiin

Olemme oikea valinta, kun etsit luotettavaa kumppania ulkoverhousremonttisi toteuttamiseen. Me Prima-rakentajilla tarjoamme edullisen, laadukkaan ja kestävän ulkoverhoilun aina suunnittelusta toteutukseen saakka.

Meillä on vuosien kokemus ulkoverhousprojekteista, ja ammattitaitoinen tiimimme toteuttaa ulkoverhouksia ympäri Suomen. Käytämme ulkoverhouksissa aina laadukkaita materiaaleja, varmistaen, että ulkoverhous kestää ja näyttää hyvältä pitkään.

Autamme sinua suunnittelemaan ja ideoimaan projektisi niin, että se vastaa täysin tarpeitasi ja toiveitasi. 

Pyydä tarjous ulkoverhousremontista jo tänään, ja aloita kotisi uudistaminen jo tulevana talvena.  Tehdään yhdessä kodistasi kestävämpi ja kauniimpi!

Lue muita blogiartikkeleita

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…

Energiaremontti omakotitalo – näillä remonteilla säästät energiaa ja lisäät kiinteistösi arvoa

Energiaremontti omakotitalo – mitä se tarkoittaa ja mitä hyötyä energiaremontin tekemisestä on? Tässä artikkelissa…

Ulkoseinän pesu ennen maalausta

Ulkoseinän pesu ennen maalausta on tärkeää, jotta ulkomaalaukseen nähty vaiva ei mene hukkaan, vaan…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.