Kattoremontti Vihtavuoressa

bg-ulkoverhous-vihtavuori
Kattoremontti Vihtavuori.

Lea ja Chris Tedder: “Katto ei vuoda, ja talo on kaunis alkuperäisessä värissään”

Lea ja Chris Tedder asuvat Vihtavuoressa 1920-luvun hirsitalossa, joka on vuosien saatossa toiminut niin ruutitehtaan johtajan asuntona, vientikonttorina kuin tehtaan edustusasuntona. Iäkäs talo vaati uutta maalipintaa, ja vanha kattokin vuosi. Prima-rakentajilta löytyi ammattitaitoa remonteerata museoviraston suojelukohteena olevaa kotia.

Tedderit muuttivat kotiinsa vuonna 1999. Samaisella vuosikymmenellä talossa oli tehty mittava sisäremontti. Kun vanha betonikattotiilistä tehty katto alkoi vuonna 2012 vuotaa sisälle, halusivat Tedderit ryhtyä remonttihommiin.

– Siihen aikaan muutkin firmat kävivät ovella ja soittelivat. He tekivät ehkä enemmän peltikattotarjouksia, Chris sanoo.

– Peltikatto olisi ollut helpompi hoitaa, mutta se ei sopinut meidän museoviraston suojelemaan kotiimme, Lea täydentää.

Kattoremontin toteuttajaksi valittiin Prima-rakentajat. Pian katolla komeili tiilikatto, jonka rinnalla talon hilseilevä ulkoseinä suorastaan huusi uutta maalipintaa. Niinpä Tedderit päättivät maalauttaa talonsa sävyllä, joka muistuttaa talon alkuperäistä maalia.

Aikataulutus ja luotettavuus ratkaisivat

Kattoremontti ja maalaustyöt tehtiin vuonna 2012.
– Valitsimme Prima-rakentajat, koska heidän aikataulutuksensa oli hyvä ja rekisteri luotettava. Halusimme remontin valmiiksi ennen syksyä ja sadekausia. He olivat tehneet aika paljon vastaavia remontteja vanhoihin, monimutkaisiin taloihin. Meidän talossamme on esimerkiksi paljon rontteja eli kattoulokkeita, joissa on ikkuna, Lea kertoo.

Heti yhteistyön alkuvaiheessa Tedderit vakuuttuivat yrityksen osaamisesta, sillä jo tarjousvaiheessa työntekijät tekivät katolla merkittävän havainnon.

– He huomasivat, että katto on notkolla ja se pitää korjata. Se todisti luotettavuuden. Remontti alkoi aikataulun mukaisesti, ja yhteistyö sujui hyvin myös maalareiden kanssa, Lea kertoo.

– Kyllä, palvelu oli hirveän hyvää ja työmiehet mukavia! Hyvää työtä, Chris iloitsee.

Remontti piristi taloa ja mieltä

Remontti ei vaikuttanut juurikaan Tedderien asumiseen. Lean mukaan yläkerrasta kuului kattoremontin aikana vähän kolinaa, ja maalauksen aikana taloa suojasivat muovit. Työmiehet liikkuivat työmaalla inhimillisiin vuorokaudenaikoihin.

– Sotkua tuli totta kai, mutta he siivosivat kaiken pois. Asiakaspalvelu oli hyvää, eikä mitään tehty meidän tietämättä. Remontti oli kallis, mutta sekin on suhteellista. Emme olisi itse pystyneet tällaiseen työhön, Lea toteaa.

Remontin myötä vanha talo on säilyttänyt ansaitsemansa arvon. Työnjälki ilahduttaa Teddereitä vielä vuosien jälkeenkin.

– Joka kerta pihaan ajaessamme mietimme, että oli tämä jo aikakin tehdä. Katto ei vuoda, ja talo on kaunis alkuperäisessä värissään. Paikka on iloisen ja pirteän näköinen. Talon kauneus vaikuttaa mielialaan ja sitä kautta hyvinvointiin, Lea päättää.

Kattoremontti Vihtavuori.

Kuvagalleria

Pentti Leikkainen, Kajaani
"Ystävällisyys ja hyvä yhteistyö"
Read More
Mirja Auranen, Säkylä
"Erinomainen työn jälki"
Read More
Olavi ja Liisa Paajanen, Valko
"Ahkerat työntekijät ja hyvä jälki. Voikohan tuota enää parantaa! Hyvä!
Read More
Tapani Kukkonen, Oulu
"Myyjän vastuunkanto ja ammattitaito"
Read More