ILMAINEN KUNTOARVIO PYYDÄ TARJOUS »

OTA YHTEYTTÄ: 020 775 1350

Saunaterassi

Oletko suunnitellut uutta terassia mökille? Lue tästä artikkelista, millaisia asioita terassin rakentamisessa mökille kannattaa ottaa huomioon. Käymme läpi mm. terassin rakentamista saunan yhteyteen, mökin/päärakennuksen yhteyteen sekä vanhan terassin laajentamista.

Vietit mökillä aikaa sitten ympärivuotisesti, koko kesän tai vain parhaat kesäviikonloput, niin terassi parantaa poikkeuksetta mökillä vietetyn ajan viihtyvyyttä. Mökkien terasseista erityisen tekee niiden luonnonläheisyys, minkä takia mökin uusi terassi tulee suunnitella niin, että se on mahdollisimman saumaton osa luontoa.

Parhaimmillaan mökin ja saunan terassit voidaan yhdistää kulkuväylällä, joka on kuin oman pihan pitkospuut. Tällaiseen ratkaisuun tunnelman viimeistelevät pienet valot, joita asetetaan kulkuväylän yhteyteen. Ja jos mökille ei tule sähköjä, niin kymmenet kynttilät tekevät alkusyksyisestä polusta upean näköisen!

Uusi terassi:

1. Lisää mökin käytännöllisyyttä
2. Tuo mökkiin etenkin kesäisin paljon lisäneliöitä
3. Vähentää roskien kulkeutumista sisälle
4. Nostaa mökin arvoa
5. Parantaa asumisviihtyvyyttä

Puhumme terasseista usein olohuoneina luontomaisemalla. Se on kuitenkin täysin omasta mielikuvituksestasi ja elämäntilanteestasi kiinni, onko terassi sinulle olohuoneen jatke, rauhallinen kirjanlukupaikka luonnon äänillä, keittiö, lasten leikkipaikka, ulkoilmakuntosali vai kaikkea tuota.

Terassi mökille oikeaan paikkaan sijoitettuna

Terassin sijoitteluun vaikuttavat eniten kolme eri tekijää: maasto, rakennusten sijoittelu ja terassin käyttötarkoitus. Oikealla sijoittelulla terassin käyttömukavuutta voi lisätä entisestään.

Maasto asettaa terassin sijoittelussa rajat yleensä vain taloudellisessa mielessä. Pystymme tekemään terassin käytännössä millaiseen maastoon tahansa, mutta mitä haastavampi maasto (esim. hyvin jyrkkä), niin sitä vahvemmat perustustyöt terassiin tulee tehdä. Tällöin vain muutamia kesäviikonloppuja mökillä viettävän kannattaa harkita esimerkiksi erillisen pation tekemistä tasaisempaan kohtaan.

Rakennusten sijoittelu suhteessa veteen ja auringon valoon on yleensä määräävin tekijä, mille seinustalle terassi halutaan. Tarvittaessa voimme puhkaista mökkiin kokonaan uuden ulko-oven ja rakentaa terassin kyseiselle seinustalle, jos tältä seinustalta on paremmat vesi- ja aurinkomaisemat.

Lue täältä, kuinka helposti uuden kulkureitin puhkaiseminen halutulle seinustalle käy.

Terassin käyttötarkoitus on usein olla joko mökin olohuoneen/tuvan jatke, johon voi kattaa kahvit tai ruoat, ja jossa voi viettää mukavasti kesäpäivää. Toinen tyypillinen käyttötarkoitus on saunan yhteyteen rakennettu vilvoittelu- ja illanviettoterassi, joka voidaan yhdistää saumattomasti laituriin, ja johon voidaan rakentaa kaikki kesäkeittiöstä aina paljuun saakka. Rantasauna muuttuu tällaisilla parannuksilla omaksi pikku kylpyläksi.

Lataa maksuton terassiesitteemme ja hae lisää inspiraatiota, millainen terassi mökillesi sopisi.

Vanhan terassin laajentaminen

Mökkiterassin laajentaminen on hyvin tyypillinen projekti. Usein mökissä on vain pieni terassi ulko-oven edessä tai sitten mökin etuseinustalla on terassi, mutta se on kokonaan katettu. Tällöin auringonvalo ei yllä terassille, mikä johtaa usein terassin laajentamiseen.

Laajennus tapahtuu niin, että poistamme vanhat kansilaudat, tarkastamme terassin rungon kunnon ja teemme siihen tarpeen mukaan vahvistuksia. Tämän jälkeen rakennamme vanhan rungon ympärille laajennetun rungon, jonka päälle uusi kansilaudoitus kiinnitetään. Kestävä runko on avain pitkäikäiseen ja ryhdikkääseen terassiin, minkä takia runko tulee rakentaa huolella.

Oli kyseessä sitten laajennus tai kokonaan uuden terassin tekeminen, käytämme hieman alustasta riippuen suodatinkangasta, joka asetetaan terassin alle maahan. Tämän päälle laitamme murskekerroksen, joten terassin alta ei pääse kasvamaan kasvillisuutta.

Perustukset teemme joko pilariharkko- (kivinen maaperä) tai ruuvipaaluperustuksena (kivetön maaperä) Lue tarkemmin terassin rakentamisesta ja käyttämistämme materiaaleista täältä.

Katso täältä esimerkki, kuinka pienillä parannuksilla terassiin koko mökkiin saadaan enemmän ryhtiä ja mukavuutta.

Ota yhteyttä

Jos haluat uuden terassin mökillesi tai laajentaa jo olemassa olevaa terassiasi, niin ota meihin yhteyttä. Sovimme kanssasi maksuttoman kartoituskäynnin mökillesi, jossa selvitämme, millainen terassi mökillesi parhaiten sopii. Saat käynnin lopuksi myös tarjouksen, jota voit jäädä miettimään rauhassa. Kartoituskäynti ei sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Lunasta maksuton kartoituskäynti täältä.

Kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille
© 2019 Prima-Rakentajat – Pintaa Perusteellisemmin!