SOITA 020 775 1350

Ulko-ovet asennettuna yli 25 vuoden kokemuksella

Oletko harkinnut tilaavasi uudet ulko-ovet asennettuna paikalleen?

Käymme tässä artikkelissa läpi muutamia perusasioita, joita sinun kannattaa ottaa huomioon, kun tilaat uusia ulko-ovia taloosi, autotalliisi tai vaikkapa varastoosi.

Miksi ulko-oven asennus Primalta?

Meillä on 25 vuoden ja yli 5 000 ulko-oviasennuksen kokemus ovien asentamisesta erilaisiin suomalaisiin taloihin. Oli kyseessä sitten puutalo, hirsitalo, rivitalo, paritalo tai kivitalo, niin asentaminen onnistuu. Huomioimme suunnitteluvaiheessa kohteen erityispiirteet huolella, jotta ovesta tulee käytettävyydeltään mahdollisimman laadukas.

Asennamme myös terassiovia puhkaisemalla seinään uuden reiän ovelle, jos asiakas haluaa rakennuttaa terassin seinustalle, jossa sitä ei aiemmin ollut. Tämä tapahtuu tyypillisimmin terassin rakentamisen tai ulkoverhousremontin yhteydessä.

Ulko-ovet on fiksuinta vaihtaa suuremman remontin yhteydessä. Toki ne voidaan vaihtaa yhdessä päivässä ilman muuta suurempaa remonttia, mutta saat ulko-ovet asennettuna n. 5-10 % edullisemmin, kun teetät asennuksen jonkin muun remontin yhteydessä. Tyypillisesti ulko-ovet vaihdetaan esimerkiksi ulkoverhousremontin tai ikkunaremontin yhteydessä.

Milloin ulko-ovi pitää vaihtaa?

  • Oven lukitus toimii heikosti, minkä takia oven voi saada kovaa vetämällä auki
  • Ovi on tiukka ja eri sääoloissa tiukkuus voi lisääntyä
  • Oven lähellä on vedon tunne ja/tai ”päivä paistaa” ovenraosta sisään
  • Ovi on elinkaarensa päässä/huonokuntoinen

 

Rakennusteknisesti oikein asennettu ja laadukas ulko-ovi kestää perushuollolla helposti 15-20 vuotta hyvinkin aktiivista käyttöä ilman, että ovi alkaisi reistailemaan.

Kun ulko-ovet asennetaan mittatilaustyönä, niin oven käytettävyys säilyy hyvänä ja energiatehokkuus korkeana. Nykyaikaiset ovet ovat todella lämpimiä, ja siitä saammekin asiakkailtamme usein iloisia palautteita. Varsinkin, jos aiempi ovi on vuotanut kylmää läpi.

Juuri tällaiset asiat käyt suunnittelijan kanssa huolella läpi kartoituskäynnillä.

Näin ulko-oven asennus tehdään Primalla

Kun tilaat ulko-ovet asennettuna Primalta, voit olla varma siitä, että ovi tai ovet kestävät hyvässä kunnossa vuosikymmenet, ne pitävät hyvin lämpöä, ovat turvallisia ja tietysti tyyliltään talon ilmeeseen sopivia. Teemme jokaisen oven mittatilaustyönä, joten ovi istuu täydellisesti siihen oviaukkoon, johon se on tilattu.

Aloitamme palvelun tuottamisen aina maksuttomalla kartoituskäynnillä, jonka avulla pystymme antamaan projektille hinta-arvion. Hinta riippuu valitun ovimallin lisäksi siitä, millaisia töitä oven asennus oviaukon osalta vaatii. Esimerkiksi joskus huonokuntoinen ovenkarmi on päästänyt kosteutta syvemmälle rakenteisiin, joten pysäytämme sen etenemisen vaihtamalla kosteusvaurioituneet rakenteet kuiviin samalla estäen vaurion uusiutumisen. Myös oviaukon kokoa voi joutua muuttamaan.

Kun tilaussopimus on tehty, niin toimitamme uudet ulko-ovet sovittuna aikana pihaasi suojattuna ja hyvin pakattuna. Asentaja ottaa yhteyttä sinuun ennen varsinaista asennuspäivää.

Yhden oven asennukseen menee suurin piirtein kolmesta viiteen tuntia. Aika riippuu siitä, miten paljon pohjatöitä ja oviaukon muokkausta asennus vaatii, mutta joka tapauksessa saamme asennettua pari kolme ovea päivässä.

Asennuksessa vanha ovi otetaan karmeineen ja listoineen pois. Tarkistamme alaohjauspuun ja katsomme, että oviaukko on terveen näköinen. Sitten laitamme eristykset paikalleen, asennamme uudet karmit ja listoitukset sisä- ja ulkopuolelle, ja viimeistelemme muun asennuksen, jotta lopputulos on halutunlainen. Tarvittaessa teemme myös kynnyspellin.

Kaikki toimittamamme puutavara on valmiiksi maalattua ja mitoitukset on tehty mittatarkasti suunnitelman mukaan, jolloin aikaa ei tuhraannu työmaalla ylimääräiseen työhön, vaan voimme asentaa ovet jouhevasti paikalleen.

Kun ulko-ovet ovat asennettuna, niin asentaja siivoa jälkensä ja kiittää.

Vaikka asennus onkin nyt tehty, ei palvelu kuitenkaan lopu siihen, vaan palveluumme kuuluu myös maksuton lopputarkastus. Lopputarkastus toteutetaan lähiaikoina asennuksen jälkeen. Tarkastuksen toteuttaa oviremontin suunnittelija. Tarkastuskäynnillä varmistetaan, että ovi toimii varmasti halutulla tavalla, kun olette saaneet siitä jo hieman käyttökokemusta. Suunnittelija voi auttaa myös kotitalousvähennyksen hakemisessa samalla kertaa.

Takuu ja huolellinen asennus tuovat turvaa

Huolellinen ulko-oven asennus on luonnollisesti remontin perusedellytys. Silti onnistunut asennus ei aina itsessään riitä onnistuneeseen kokonaisuuteen.

Ovi hakee tyypillisesti paikkaansa ensimmäisen puolen vuoden ja vuoden aikana, jolloin ovesta voi tulla tiettyinä vuodenaikoina jäykkä. Siitä syystä annamme Priman asennustakuun kaikille asentamillemme ulko-oville. Takuuaikana tulemme maksutta säätämään ovea niin, että ovi toimii varmasti myös tulevaisuudessa ensimmäisten vuosien ”paikan hakemisen” jälkeen.

Tilatessasi ulko-ovet asennettuna, käy läpi yrityksen referenssejä ja varmista, että asennusprosessi suunnitellaan hyvin, sillä huolellinen suunnittelu on remonttiprojekteissa äärimmäisen tärkeää.

Meillä on yli 5 000 asennetun ulko-oven kokemus 25 vuoden ajalta, joten jos haluat ulko-ovet asennettuna omaan taloosi, kutsu meidät ilmaiselle kartoituskäynnille! Katsotaan silloin projektin kulku, hinta-arvio ja muut yksityiskohdat tarkemmin. Voit sitten päättää, haluatko edetä projektissa kanssamme.

Olemme toteuttaneet yli 33 000 remonttia suomalaisiin kotitalouksiin. Kuntoarvio on vaivaton tapa aloittaa remontin suunnittelu. Saat ammattilaisen heti avuksesi. Palvelemme myös etänä!

TARJOUSPYYNTÖLOMAKE: