Ulko-ovet asennettuna – mitä on hyvä tietää?

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Oletko suunnitellut tilaavasi uudet ulko-ovet asennettuna paikalleen? Mitä silloin on hyvä tietää? Ja ensinnäkin, milloin on oikea aika uusia vanhat ulko-ovet?

Käymme tässä artikkelissa läpi muutamia perusasioita, jotka sinun on hyvä tietää ja jotka sinun kannattaa ottaa huomioon, kun tilaat uusia ulko-ovia taloosi, autotalliisi tai vaikkapa varastoosi.

Milloin ulko-ovi pitää vaihtaa?

  • Oven lukitus toimii heikosti, minkä takia oven voi saada kovaa vetämällä auki
  • Ovi on tiukka ja eri sääoloissa tiukkuus voi lisääntyä
  • Oven lähellä on vedon tunne ja/tai ”päivä paistaa” ovenraosta sisään
  • Ovi on elinkaarensa päässä/huonokuntoinen

Rakennusteknisesti oikein asennettu ja laadukas ulko-ovi kestää perushuollolla helposti 15-20 vuotta hyvinkin aktiivista käyttöä ilman, että ovi alkaisi reistailemaan.

Kun ulko-ovet asennetaan mittatilaustyönä, niin oven käytettävyys säilyy hyvänä ja energiatehokkuus korkeana. Nykyaikaiset ovet ovat todella lämpimiä, ja siitä saammekin asiakkailtamme usein iloisia palautteita. Varsinkin, jos aiempi ovi on vuotanut kylmää läpi.

Juuri tällaiset asiat käyt suunnittelijan kanssa huolella läpi kartoituskäynnillä.

Ovet ja ikkunat asennettuna Primalta.

Ulko-oven valinta

Ulko-oven valinta on tärkeä askel kodin parannuksessa. Ulko-ovi on ensimmäinen asia, jonka vieraat näkevät saapuessaan, ja se vaikuttaa merkittävästi kodin ulkoasuun, energiatehokkuuteen ja turvallisuuteen.

Kun olet valitsemassa uutta ulko-ovea kotiisi, on tärkeää kiinnittää huomioita muutamiin seikkoihin. Ensinnäkin täällä Suomessa ovilta vaaditaan enemmän, jotta ne kestävät pohjoisen vaativat ja vaihtelevat olosuhteet moitteettomasti vuosikymmenien ajan. Panosta ulko-oven valinnassa laatuun ja kestävyyteen.

Myöskään tyyliä ei saa unohtaa. Ulko-ovi viestii yllättävän paljon. Oven tyylin tulisi heijastaa kodin arkkitehtuuria ja sisustusta. Perinteinen koti voi hyötyä tyylikkäästä puuovesta, kun taas moderni koti voi näyttää hienolta yksinkertaisen, minimalistisen oven kanssa. Ovi voi olla yksisäleinen tai siinä voi olla lasipaneelit, jotka tuovat lisää valoa kotiin.

Ulko-ovi on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Harkitse ominaisuuksia, kuten turvalukot ja vahvistetut saranat. Myös oveen sisällytettyjen lasipaneelien turvallisuus on tärkeä tekijä – laminoidut tai vahvistetut lasit voivat lisätä turvallisuutta.

Hyvä ulko-ovi voi auttaa pitämään kodin lämpimänä talvella ja viileänä kesällä. Etsi ovia, joissa on energiatehokkuusmerkintöjä.

Laadukas ulko-ovi on laadukas vasta, kun se on asennettu oikein

Laadukkainkaan ulko-ovi ei pysty parhainpaansa, ellei sitä ole asennettu oikein.

Jos haluat saada uusista ovistasi toimivat, energiatehokkaat ja kestävät seuraavaksi 50 vuodeksi, jätä niiden asennus ammattilaisille.

Primalta saat ulko-ovet asennettuna avaimet käteen -periaatteella. Teemme asennuksia, ilman haittaa asumisellesi, ympäri vuoden – myös talvella!

Kokemuksia Prima.

Miksi ulko-ovet asennettuna Primalta?

Meillä on 25 vuoden ja yli 5 000 ulko-oviasennuksen kokemus ovien asentamisesta erilaisiin suomalaisiin taloihin. Oli kyseessä sitten puutalo, hirsitalo, rivitalo, paritalo tai kivitalo, niin asentaminen onnistuu. Huomioimme suunnitteluvaiheessa kohteen erityispiirteet huolella, jotta ovesta tulee käytettävyydeltään mahdollisimman laadukas.

Tutustu laadukkaisiin, kestäviin ulko-oviimme sekä oviremonttipalveluumme.

Asennamme myös terassiovia puhkaisemalla seinään uuden reiän ovelle, jos asiakas haluaa rakennuttaa terassin seinustalle, jossa sitä ei aiemmin ollut. Tämä tapahtuu tyypillisimmin terassin rakentamisen tai ulkoverhousremontin yhteydessä.

Ulko-ovet on fiksuinta vaihtaa suuremman remontin yhteydessä. Toki ne voidaan vaihtaa yhdessä päivässä ilman muuta suurempaa remonttia, mutta saat ulko-ovet asennettuna n. 5-10 % edullisemmin, kun teetät asennuksen jonkin muun remontin yhteydessä. Tyypillisesti ulko-ovet vaihdetaan esimerkiksi ulkoverhousremontin tai ikkunaremontin yhteydessä.

Näin ulko-oven asennus tehdään

Kun tilaat ulko-ovet asennettuna Primalta, voit olla varma siitä, että ovet kestävät hyvässä kunnossa vuosikymmenet, ne pitävät hyvin lämpöä, ovat turvallisia ja tietysti tyyliltään talon ilmeeseen sopivia. Teemme jokaisen oven mittatilaustyönä, joten ovi istuu täydellisesti siihen oviaukkoon, johon se on tilattu.

Aloitamme palvelun tuottamisen aina maksuttomalla kartoituskäynnillä, jonka avulla pystymme antamaan projektille hinta-arvion. Hinta riippuu valitun ovimallin lisäksi siitä, millaisia töitä oven asennus oviaukon osalta vaatii. Esimerkiksi joskus huonokuntoinen ovenkarmi on päästänyt kosteutta syvemmälle rakenteisiin, joten pysäytämme sen etenemisen vaihtamalla kosteusvaurioituneet rakenteet kuiviin samalla estäen vaurion uusiutumisen. Myös oviaukon kokoa voi joutua muuttamaan.

Kun tilaussopimus on tehty, niin toimitamme uudet ulko-ovet sovittuna aikana pihaasi suojattuna ja hyvin pakattuna. Asentaja ottaa yhteyttä sinuun ennen varsinaista asennuspäivää.

Yhden oven asennukseen menee suurin piirtein kolmesta viiteen tuntia. Aika riippuu siitä, miten paljon pohjatöitä ja oviaukon muokkausta asennus vaatii, mutta joka tapauksessa saamme asennettua pari kolme ovea päivässä.

Asennuksessa vanha ovi otetaan karmeineen ja listoineen pois. Tarkistamme alaohjauspuun ja katsomme, että oviaukko on terveen näköinen. Sitten laitamme eristykset paikalleen, asennamme uudet karmit ja listoitukset sisä- ja ulkopuolelle, ja viimeistelemme muun asennuksen, jotta lopputulos on halutunlainen. Tarvittaessa teemme myös kynnyspellin.

Kaikki toimittamamme puutavara on valmiiksi maalattua ja mitoitukset on tehty mittatarkasti suunnitelman mukaan, jolloin aikaa ei tuhraannu työmaalla ylimääräiseen työhön, vaan voimme asentaa ovet jouhevasti paikalleen.

Kun ulko-ovet ovat asennettuna, niin asentaja siivoa jälkensä ja kiittää.

Vaikka asennus onkin nyt tehty, ei palvelu kuitenkaan lopu siihen, vaan palveluumme kuuluu myös maksuton lopputarkastus. Lopputarkastus toteutetaan lähiaikoina asennuksen jälkeen. Tarkastuksen toteuttaa oviremontin suunnittelija. Tarkastuskäynnillä varmistetaan, että ovi toimii varmasti halutulla tavalla, kun olette saaneet siitä jo hieman käyttökokemusta. Suunnittelija voi auttaa myös kotitalousvähennyksen hakemisessa samalla kertaa.

Ulko-ovi asennettuna hinta

Ulko-oven asennuksen hintaan vaikuttavat mm. uusittavien ovien määrä, malli, lisävarusteet oveen, mahdollinen mittatilaustyö sekä se, tarvitseeko oviaukon kokoa muuttaa.

Yllä luetelluista syistä johtuen ulko-oven asennuksen hintaa on hankala sanoa.

Siksi kannattaa pyytää tarjous ulko-ovesta asennettuna tästä.

Myös ulko-oven asennukseen on mahdollista saada Prima-rahoitus ja hyödyntää kotitalousvähennys.

Asennustakuu kaikille oviasennuksille

Huolellinen ulko-oven asennus on luonnollisesti remontin perusedellytys. Silti onnistunut asennus ei aina itsessään riitä onnistuneeseen kokonaisuuteen.

Ovi hakee tyypillisesti paikkaansa ensimmäisen puolen vuoden ja vuoden aikana, jolloin ovesta voi tulla tiettyinä vuodenaikoina jäykkä. Siitä syystä annamme Priman asennustakuun kaikille asentamillemme ulko-oville. Takuuaikana tulemme maksutta säätämään ovea niin, että ovi toimii varmasti myös tulevaisuudessa ensimmäisten vuosien ”paikan hakemisen” jälkeen.

Tilatessasi ulko-ovet asennettuna, käy läpi yrityksen referenssejä ja varmista, että asennusprosessi suunnitellaan hyvin, sillä huolellinen suunnittelu on remonttiprojekteissa äärimmäisen tärkeää.

Meillä on yli 5 000 asennetun ulko-oven kokemus 25 vuoden ajalta, joten jos haluat ulko-ovet asennettuna omaan taloosi, kutsu meidät ilmaiselle kartoituskäynnille! Katsotaan silloin projektin kulku, hinta-arvio ja muut yksityiskohdat tarkemmin. Voit sitten päättää, haluatko edetä projektissa kanssamme.

Lue muita blogiartikkeleita

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…

Energiaremontti omakotitalo – näillä remonteilla säästät energiaa ja lisäät kiinteistösi arvoa

Energiaremontti omakotitalo – mitä se tarkoittaa ja mitä hyötyä energiaremontin tekemisestä on? Tässä artikkelissa…

Ulkoseinän pesu ennen maalausta

Ulkoseinän pesu ennen maalausta on tärkeää, jotta ulkomaalaukseen nähty vaiva ei mene hukkaan, vaan…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.