Katto- ja terassiremontti Rovaniemellä

Mökki remontin jälkeen.
Mökki remontin jälkeen.

– Täältä mökkivanhuksen ikkunasta on kiva ihailla uudistunutta saunamökkiä. Se on niin nuorentunut! Ihastelee Sinikka Fest juuri remontoitua saunaansa, joka on vuonna 1982 valmistuneen kesämökin pihapiirissä Rovaniemen Norvajärven rannalla.  Prima-rakentajien toteuttama kattoremontti, lasiterassi, ulkomaalaus sekä uudet ulko-ovet uudistivat saunamökin täysin.

-Olin jo edellisenä kesänä pistänyt merkille puutteita mökin kunnossa, kertoo Fest. Varsinkin katon kestävyys mietitytti.

– Näin Priman mainoksen ja otin heti yhteyttä edustajaan. Luja kädenpuristus ja muutenkin jämäkkä ensivaikutelma olivat ne, jotka saivat ajattelemaan heti, että tämä mies ei valehtele.  Kävimme läpi remonttiin liittyvät toiveeni ja kaikki sovittiinkin jo yhdeltä istumalta. En olisi voinut etukäteen kuvitellakaan, että se kävisi niin nopeasti, kertaa Fest remontin alkutilannetta.

Työt aloitettiin kattoremontilla. Vanha huopakatto oli jo tullut tiensä päähän ja kannatti hoitaa kuntoon ennen talven tuloa. Vanha huopakate purettiin pois ja huovan alla ollutta ponttilaudoitusta avattiin tuuletuksen parantamiseksi. Kattoa oikaistiin uusilla pystyjuoksuilla ja pystyjuoksujen päälle asennettiin huovalle jämäkäksi pohjaksi OSB-levy. Uudeksi katemateriaaliksi valikoitui huopakate alkuperäisen katon mukaisesti. Katon yhteydessä uusittiin myös räystäänaluset ja otsalaudat, lisäksi asennettiin vesikourut ja piippukin pellitettiin.

Työnjälki on komea ja kattoremontin jälki on upea! kiittelee Sinikka Fest, ja jatkaa: -Työt täällä kyllä sujuivat. Kaikki kolme kaveria, Prima-rakentajien asentajat, olivat kohteliaita ja hyväkäytöksisiä, joka merkitsi minulle paljon. Erityisesti panin merkille siistin työnjäljen ja yleisen siisteyden. Ihan loppuun saakka oli pihakin erittäin siisti, vaikka oli monenlaista purkuhommaakin ollut.

Terassi remontoitiin samaan aikaan katon kanssa. Olin itse ajatellut vähän pienempänä tuota terassia, mutta Priman edustaja piirsi minulle mallin ja ehdotti, jos terassia vähän kasvattaisi, niin pääsisi sitä pitkin sitten vierashuoneeseen ja saunaan. Ollaan sitä nyt sukulaisten kanssa ihmetelty jälkikäteen, että miksei olla sitä aikaisemmin hoksattukaan, nyt se on kyllä todella hyvä!

Tänä kesänä sitten maalattiin vielä mökki ulkopuolelta Teknoksen Nordica Ekolla ja uusittiin ovet. Maalauskin sujui erittäin hyvin, maalareista oikein näki, miten nauttivat työn teosta. Nyt on nuorentunut tämä mökki, uusi väri tekee tehtävänsä.

Mökki ennen katto ja terassiremonttia.
Remontoitu mökki Rovaniemellä.

Kyllähän tässä projektissa oli itselle kaikki ihan uutta, mutta on tässä ammattitaitoinen edustaja kyllä minua auttanut. Viime syyskuussa (2017) kun aloitettiin terassin ja kattoremontin teolla ja kesäkuussa (2018) saatettiin homma päätökseen. Parasta tässä on ollut se vaivattomuus, ja se että nyt on päästy koko kesä nauttimaan mökkeilystä täysipainoisesti sen sijaan, että olisi kesä mennyt remontoidessa.

Kyllä minä haluaisin muille remonttia miettiville rovaniemeläisille sanoa, että ottakaa yhteyttä! Ei tarvitse pelätä tai ujostella, tai pitää omia vaatimuksia vaatimattomana. Kaikesta pystyi kysymään ja palvelun laajuus on niin kattava, että samasta paikkaa sai kaikkeen ratkaisun!

Pentti Leikkainen, Kajaani
"Ystävällisyys ja hyvä yhteistyö"
Read More
Mirja Auranen, Säkylä
"Erinomainen työn jälki"
Read More
Olavi ja Liisa Paajanen, Valko
"Ahkerat työntekijät ja hyvä jälki. Voikohan tuota enää parantaa! Hyvä!
Read More
Tapani Kukkonen, Oulu
"Myyjän vastuunkanto ja ammattitaito"
Read More