ILMAINEN KUNTOARVIO PYYDÄ TARJOUS »

OTA YHTEYTTÄ: 020 775 1350

Yleisimpiä kysymyksiä, joita meille omakotitalon tai mökin maalaukseen liittyen esitetään ovat mm.

  • Kuinka paljon talon maalaus maksaa?
  • Mitä maksaa omakotitalon maalaus?
  • Mikä on hinta, jos kyseessä on vanhan talon maalaus?
  • Miten ulkomaalauksen hinta muodostuu?

Avaamme talonmaalauksen hintaa tässä artikkelissa tarkemmin.

Talon maalauksen hinta vaihtelee n. 3 000€ – 10 000€ välillä riippuen monista tekijöistä, joita avaamme tässä artikkelissa alempana. Puhumme tässä artikkelissa erityisesti omakotitaloista. Toki maalaamme myös paritaloja ja rivitaloja, mutta määrällisesti suurin osa asiakkaistamme koostuu luonnollisesti omakotitaloasujista.

Helpoin tapa saada tietää talon maalauksen hinta juuri sinun talosi osalta, on kutsua paikallinen asiantuntija luoksesi kartoituskäynnille. Kartoituskäynnillä saat hinta-arvion maalauksesta sekä alustavan aikataulun projektille. Kartoituskäynti ei sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Talon maalauksen kesto on yleensä 2-3 päivää. Isoissa ja hankalissa tapauksissa, joissa vanhaa maalia joudutaan poistamaan, voi mennä viikko.

Lue lisää talon maalauksesta ja sopivista maalausajankohdista täältä.

Kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille

Talon maalaus hinta – mitkä asiat siihen vaikuttavat?

1. Talon koko

Talon koko on luonnollisesti selkein tekijä, jonka perusteella talon maalauksen hinta muodostuu. Mitä enemmän maalattavaa pinta-alaa on, niin sitä enemmän siihen menee aikaa ja maalia. Toki asia ei ole niin yksiselitteinen, että suurempi talo on aina kalliimpi, kuten seuraavasta kohdasta huomaat.

2. Talon muoto

Jos talo on täynnä yksityiskohtia ja ”vaikeita” paikkoja maalata, niin se tyypillisesti hidastaa talon maalausta. On eri asia maalata suoraa ja tasaista seinää verrattuna yksityiskohtaiseen seinään, joka on täynnä kulmia ja muotoja.

3. Vanhan maalin kunto

Vanhan maalin kunto on tekijä, jonka perusteella talon maalauksen hinta todella määräytyy. Loppupeleissä talon koko ja muoto vaikuttavat maalauksen kestoon vain puolesta päivästä puoleentoista. Vanhan maalin huono kunto lisää maalauksen normaalin keston 2-3 päivästä n. viikkoon.

Jos vanha maali on huonossa kunnossa, eli se hilseilee tai lohkeilee, niin sitä joudutaan yleensä hiomaan ja skrabaamaan käsipelinä huomattavasti enemmän. Lisäksi tällaisissa tilanteissa maalaus täytyy tehdä usein kahteen kertaan, mikä suurin piirtein tuplaa talon maalauksen hinnan.

Vanha maali hilseilee ja lohkeilee joko aivan liian pitkän huoltovälin, liian paksun maalikerroksen tai ulkoverhouslaudan ja seinän välisen puutteellisen tuuletuksen takia. Puutteellinen tuuletus aiheuttaa sen, että lämmin ja kostea ilma menee ja jää seinän väliin, joka ”pukkaa” maalin irti pinnastaan.

4. Apuvälineiden tarve

Maalaukset tehdään aina kevyiltä alumiinitelineiltä. Erityislaatuisissa kohteissa, joissa pelkät telineet eivät yllä riittävän korkealle, voidaan tarvita apuvälineitä, kuten esimerkiksi nosturia.

5. Muut remontit

Jos seinä on alkanut lahoamaan, niin sitä ei kannata maalata, vaan koko ulkoverhous kannattaa uusia. Tässä tapauksessa myös talon maalauksen hinta alenee selvästi, sillä sen kulut uppoavat tietyiltä osin julkisivuremontin alle.

Mitä maalia käytämme talon maalaukseen?

Käytämme kaikissa talon maalausprojekteissamme lähes aina markkinoiden parasta akrylaattimaalia – Teknos Nordica Ecoa. Muuta maalia emme juurikaan käytä, koska kyseinen maali on selvästi paras, johon olemme törmänneet yrityksemme historian aikana. Asiakkaan erityistoiveiden mukaan voimme perustellusti poiketa maalinvalinnassa.

Teknos Nordica Eco -akrylaattimaalin peittävyys on ainutlaatuinen ja se on maalattavuudeltaan todella hyvä. Maali levittyy helposti, jolloin kalvopaksuus on tasainen, eikä paksuja ja halkeilevia maalikerroksia pääse syntymään mihinkään kohtaan seinään. Nordica Eco -akrylaattimaalin huoltoväli on n. 15 vuotta, joka on markkinoiden pisimpiä.

Talon maalaus on jouhevaa hyvällä maalilla. Jälki on hyvää ja maali levittyy kätevästi, jolloin projektikin etenee jouhevasti.

Nykyaikaisissa öljymaaleissa piilee riskinsä

Emme itse käytä tämän päivän öljymaaleja talon maalausprojekteissamme. Emme myöskään suosittele sinua käyttämään nykyaikaisia öljymaaleja silloin, jos maalaat niillä talon, autotallin, varaston tai muun ulkorakennuksen pintoja.

EU-direktiivit kieltävät tiettyjen aineiden käytön nykyaikaisissa öljymaaleissa, jonka vuoksi ne ovat erittäin homealttiita. Hyvin tavallinen tarina on, että kesällä väärällä maalilla maalattuun ulkoseinään alkaa jo seuraavana kesänä muodostua mustaa pistettä. Öljymaalia ei voida käyttää vesiohenteisen maalin päälle. Vesiohenteinen maali käy öljymaalin päälle.

Vaikka talon ulkoseinien maalaus tulisi ehkä aavistuksen edullisemmaksi öljymaalilla, niin pilkkujen vallatessa seinän toivoo, että olisi maksanut laadukkaasta akrylaattimaalista satasen kaksi enemmän. Tällöin ongelmalta olisi välttynyt, eikä talon maalipinnasta olisi tarvinnut huolehtia seuraavaan 15 vuoteen.

Pyydä maksuton kuntoarviokäynti

Maksuttomalla kuntoarviokäynnillä saat hinta-arvion siitä, millainen talon maalauksen hinta on juuri sinun taloosi. Käynti ei sido sinua mihinkään ja se toteutetaan sinulle sopivana ajankohtana. Muista myös, että talon maalauksen työnosuus on kotitalousvähennyskelpoista -50 % 2400 € asti.

Kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille
© 2020 Prima-rakentajat – Pintaa perusteellisemmin!