Talon maalaus hinta – kuinka paljon omakotitalon maalaaminen maksaa?

Mitä talon maalaus maksaa? Mistä talon maalauksen hinta koostuu? Mitä vanhan talon maalaus maksaa? Näitä meiltä kysytään usein. Siispä vastaamme tässä artikkelissa kattavasti mitä talon ulkomaalaus maksaa ja mistä talon ulkomaalauksen hinta koostuu.

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita:

  • Mistä talon maalauksen hinta koostuu?
  • Prima tekee talon maalausta markkinoiden parhaalla maalilla
  • Miksi nykyaikaisia öljymaaleja ei kannata käyttää
  • Mitä talon maalaus maksaa?
Talon ulkomaalaus.

Talon maalaus hinta - mistä talon maalauksen hinta koostuu?

1. Talon koko

Talon koko on luonnollisesti selkein tekijä, jonka perusteella talon maalauksen hinta muodostuu. Mitä enemmän maalattavaa pinta-alaa on, sitä enemmän maalaamiseen menee aikaa ja maalia. Toki asia ei ole niin yksiselitteinen, että suurempi talo on aina kalliimpi, kuten seuraavasta kohdasta huomaat.

2. Talon muoto

Jos talo on täynnä yksityiskohtia ja ”vaikeita” paikkoja maalata, niin se tyypillisesti hidastaa talon maalausta. On eri asia maalata suoraa ja tasaista seinää verrattuna yksityiskohtaiseen seinään, joka on täynnä kulmia ja muotoja.

3. Vanhan maalipinnan kunto

Vanhan maalipinnan kunto on tekijä, jonka perusteella talon maalauksen hinta todella määräytyy. Loppupeleissä talon koko ja muoto vaikuttavat maalauksen kestoon vain puolesta päivästä puoleentoista päivään. Mutta jos vanha maalipinta on huonossa kunnossa, lisää se maalauksen keston normaalista 2-3 päivästä noin viikkoon.

Jos vanha maali on huonossa kunnossa, eli se hilseilee tai lohkeilee, niin sitä joudutaan yleensä hiomaan ja skrapaamaan käsipelinä huomattavasti enemmän. Lisäksi tällaisissa tilanteissa maalaus täytyy tehdä usein kahteen kertaan, mikä suurin piirtein tuplaa talon maalauksen hinnan.

Vanha maalipinta hilseilee ja lohkeilee talossa.

Miksi vanha maalipinta lohkeilee ja hilseilee?

Vanha maalipinta hilseilee ja lohkeilee joko aivan liian pitkän huoltovälin, liian paksun maalikerroksen tai ulkoverhouslaudan ja seinän välisen puutteellisen tuuletuksen takia. Puutteellinen tuuletus aiheuttaa sen, että lämmin ja kostea ilma menee ja jää seinän väliin ja seinä sitten ”pukkaa” maalin irti pinnastaan.

4. Apuvälineiden tarve

Maalaukset tehdään aina kevyiltä alumiinitelineiltä. Erityislaatuisissa kohteissa, joissa pelkät telineet eivät yllä riittävän korkealle, voidaan tarvita apuvälineitä, kuten esimerkiksi nosturia.

5. Muut remontit

Jos seinä on alkanut lahoamaan, niin sitä ei kannata maalata, vaan koko ulkoverhous kannattaa uusia. Tässä tapauksessa myös talon maalauksen hinta alenee selvästi, sillä sen kulut uppoavat tietyiltä osin julkisivuremontin alle.

Talon maalaus markkinoiden parhaalla maalilla

Käytämme kaikissa talon maalausprojekteissamme lähes aina markkinoiden parasta akrylaattimaalia – Teknos Nordica Ekoa. Muuta maalia emme juurikaan käytä, koska kyseinen maali on selvästi paras, johon olemme törmänneet yrityksemme historian aikana. Asiakkaan erityistoiveiden mukaan voimme perustellusti poiketa maalin valinnassa.

Teknos Nordica Eko -akrylaattimaalin peittävyys on ainutlaatuinen ja se on maalattavuudeltaan todella hyvä. Maali levittyy helposti, jolloin kalvopaksuus on tasainen, eikä paksuja ja halkeilevia maalikerroksia pääse syntymään mihinkään kohtaan seinää. Nordica Eko -akrylaattimaalin huoltoväli on noin 15 vuotta, joka on markkinoiden pisimpiä.

Talon maalaus on jouhevaa hyvällä maalilla. Jälki on hyvää ja maali levittyy kätevästi, jolloin projektikin etenee jouhevasti.

Lue lisää talon maalauksesta ja sopivista maalausajankohdista.

Talon maalaus hinta.

Älä maalaa taloa nykyaikaisilla öljymaaleilla – Niissä piilee riskinsä

Emme itse käytä tämän päivän öljymaaleja talon maalausprojekteissamme. Emme myöskään suosittele sinua käyttämään nykyaikaisia öljymaaleja silloin, jos maalaat niillä talon, autotallin, varaston tai muun ulkorakennuksen pintoja.

EU-direktiivit kieltävät tiettyjen aineiden käytön nykyaikaisissa öljymaaleissa, jonka vuoksi ne ovat erittäin homealttiita. Hyvin tavallinen tarina on, että kesällä väärällä maalilla maalattuun ulkoseinään alkaa jo seuraavana kesänä muodostua mustia pisteitä.

Vaikka talon ulkoseinien maalaus tulisi ehkä aavistuksen edullisemmaksi öljymaalilla, niin pilkkujen vallatessa seinän, toivoo, että olisi maksanut laadukkaasta akrylaattimaalista satasen tai kaksi enemmän. Tällöin ongelmalta olisi välttynyt, eikä talon maalipinnasta olisi tarvinnut huolehtia seuraavaan 15 vuoteen.

Muista myös, että öljymaalia ei voi käyttää vesiohenteisen maalin päälle. Sen sijaan vesiohenteinen maali käy öljymaalin päälle.

Talon maalaus hinta – Mitä talon maalaus maksaa?

Talon maalauksen hinta vaihtelee noin 3 000 € – 10 000 € välillä riippuen tekijöistä, joista kerroimme yllä.

Nämä hinta-arviot koskevat erityisesti omakotitaloja. Maalaamme myös paritaloja ja rivitaloja, mutta määrällisesti suurin osa asiakkaistamme koostuu omakotitaloasujista. Jos haluat hinta-arvion paritalon tai rivitalon maalauksesta, ota yhteyttä meihin ja pyydä tarjous!

Talon maalaus Primalta.

Pyydä maksuton kuntoarviokäynti, saat tarkan hinta-arvion talon maalauksesta

Helpoin tapa saada tietää talon maalauksen hinta juuri sinun talosi osalta, on kutsua meidän asiantuntija luoksesi maksuttomalle kuntoarviokäynnille.

Kuntoarviokäynnillä saat hinta-arvion talosi maalauksesta sekä alustavan aikataulun projektille. Arviokäynti ei sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Muistathan, että talon maalauksen työnosuus on kotitalousvähennyskelpoista.

Olemme toteuttaneet yli 33 000 remonttia suomalaisiin kotitalouksiin. Kuntoarvio on vaivaton tapa aloittaa remontin suunnittelu. Saat ammattilaisen heti avuksesi. Palvelemme myös etänä!

TARJOUSPYYNTÖLOMAKE:

Alla listattuna paikkakunnat, missä Prima tekee talon ulkomaalauksia: