Energiaremontti omakotitalo – näillä remonteilla säästät energiaa ja lisäät kiinteistösi arvoa

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Energiaremontti omakotitalo mitä se tarkoittaa ja mitä hyötyä energiaremontin tekemisestä on?

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä energiaremontti omakotitalossa tarkoitta, sekä miten remontti parantaa omakotitalosi asumismukavuutta, vähentää lämmityskustannuksia ja samalla lisää kiinteistösi arvoa.

Mikä on energiaremontti omakotitalossa?

Asutko vanhemmassa omakotitalossa? Eikö sisäilman lämpötila meinaa pysyä riittävän lämpimänä tai alkaako tehostetun lämmittämisen seurauksena energialasku hirvittämään joka talvikuukauden lopussa? Ei hätää, näihin ongelmiin on olemassa hyvä ratkaisu, energiaremontti!

Energiaremontti on tehokas, kokonaisvaltainen remonttiratkaisu, jolla kartoitetaan ja parannetaan talosi asumismukavuutta, vähennetään lämmityskustannuksia ja pienennetään ympäristökuormitusta. Tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi eristysten parantaminen seiniin ja kattoon, sekä energiatehokkaiden ikkunoiden ja ovien asennus.

Ulkoverhous taloon nopeasti ja helposti Primalta.

Omakotitalon sähkönkulutus Suomessa – mistä löytyy suurimmat energiasäästöt?

Omakotitalon sähkönkulutus riippuu monista tekijöistä, mutta keskimäärin 150 neliömetrin suuruisen omakotitalon sähkönkulutus vuodessa voi olla noin 17 000–20 000 kilowattituntia, josta jopa yli puolet kuluu lämmitykseen.

Lämmitykseen käytettävän sähkön, tai muun lämmitysenergian, säästöllä voit saavuttaa hyvin merkittäviä säästöjä lämmityskuluissa.

Keskeistä energian säästämisessä on torjua lämpöhukkaa. Lämpöhukkaa tapahtuu erityisesti, jos talossa on vanha tai huonolaatuinen seinäeristys, huonokuntoiset ikkunat ja -ovet tai riittämätön katon eristys.

Energiaremontilla voit merkittävästi vähentää lämmitykseen tarvittavan energian määrää.

Ulkoverhousremontti – kasvata talosi arvoa ja säästä energialaskussa

Vanha ulkoverhous, eli talon ulospäin näkyvät pinnat, ei ainoastaan vaikuta talon ulkonäköön, vaan myös sen energiatehokkuuteen ja kestävyyteen. Vanhoissa taloissa ulkoseinien eristys ei myöskään usein vastaa enään nykyaikaisia standardeja ja on menettänyt eristävyyttään entisestään ajan saatossa.

Ulkoverhousremontissa uusitaan vanha ulkoverhous, ja samalla lisätään eristystä. Tämä parantaa rakenteen toimivuutta ja lämmön säilymistä sisätiloissa, mikä näkyy sinulle suoraan pienempinä lämmityskuluina.

Kun ulkoverhous uusitaan ammattitaidolla ja laadukkailla materiaaleilla, lopputulos on esteettisesti miellyttävä, rakenteellisesti toimiva ja energiatehokas. Tämä on investointi, joka maksaa itsensä takaisin sekä rahallisesti että asumismukavuuden parantumisena.

Jos olet aikeissa myydä talon, voi ulkoverhouksen uusimisella olla myös huomattava vaikutus talon kiinnostavuuteen ja hintaan.

Lue lisää ulkoverhousremontista ja pyydä maksuton kuntoarvio jo tänään.

Ulkoverhousremontti Prima-rakentajilta.

Ovi- ja ikkunaremontti – eroon hyytävästä vedon tunteesta

Onko talossasi kylmällä ilmalla hyytävää vedon tunnetta? Vältteletkö pakkaspäivinä ikkunoiden ja ovien lähellä olemista? Mikäli näin on, ovi- ja ikkunaremontti omakotitalossasi voi olla erittäin hyvä ja kustannustehokas tapa parantaa asumismukavuuttasi ja talosi energiatehokkuutta.

Ikkunaremontissa vanhat ikkunat irrotetaan ja tilalle asennetaan uudet, hyvin eristävät, ikkunat. Tämä prosessi sisältää usein myös ikkunapuitteiden uusimisen sekä tiivistyksen, jotta uusista ikkunoista saadaan kaikki hyöty irti.

Ikkunaremontti voi merkittävästi vähentää talosi lämmön hävikkiä ja parantaa kodin äänieristystä.

Ovien vaihdossa talon vanhat ulko-ovet poistetaan ja asennetaan uudet, paremmin eristävät ovet. Uusi ovi voidaan myös varustaa nykyaikaisilla turvalukituksilla ja tiivistyksillä.

Oviremontti ei ainoastaan lisää asumisen mukavuutta ja energiatehokkuutta, vaan myös parantaa talosi turvallisuutta ja päivittää ulkonäköä.

Lue lisää ovi- ja ikkunaremontista ja pyydä maksuton kuntoarvio.

Kattoremontti – säilyttää talosi lämpimänä ja kuivana

Tuntuuko, että lämpö karkaa talostasi ilman selkeää syytä? Eikö talon yläkerrokset pysy lämpimänä kylmällä säällä vaikka lämmitys olisi täydellä teholla? Syy saattaa löytyä huonosti eristävästä katosta!

Kattoremontti on useissa vanhoissa omakotitaloissa keskeinen osa energiaremonttia. Koska lämpö nousee ylöspäin ja lämpöhukka tapahtuu usein rakennuksen yläosista, on hyvin eristävän kattorakenteen merkitys korkea.

Kattoremontilla voidaan parantaa energiatehokkuuden lisäksi omakotitalon sisäilman laatua. Kestävien materiaalien käyttö puolestaan pidentää katon elinikää, vähentää todennäköisyyttä vesivuodoille sekä pienentää yllättävien korjausten tarvetta.

Voimme toteuttaa taloosi kattoremontin vuoden ympäri. Kattoremontissa katto peitetään, vanha katto poistetaan ja korvataan uudella. Kattoremontin aikana tarkastetaan myös katon rakenteet, ja tarvittaessa ne korjataan tai vahvistetaan. Lisäksi useimmiten katon eristeet uusitaan.

Kattoremontti lisää talosi asumismukavuutta, mielenrauhasi paranee tietäessäsi, että katto ei vuoda ja talon arvo nousee rakennuksen parantuneen ulkonäön, energiatehokkuuden ja toimivuuden myötä.

Lue lisää kattoremontista ja varaa maksuton kuntoarvio jo tänään!

Aumakatto.

Omakotitalon energiaremontin hinta ja energiaremonttituet

Omakotitalosi energiaremontin kokonaishinta riippuu useista tekijöistä, kuten talosi koosta ja iästä, tarvittavan remontin laajuudesta ja valituista materiaaleista sekä rakennustekniikoista.

Jokainen omakotitalo on yksilö, ja jokainen omakotitalon energiaremontti on erilainen. Kokonaisuudessaan energiaremontti on investointi omakotitaloosi, joka parantaa asumismukavuutta ja lisää kiinteistön arvoa. 

Teemme ympäri Suomen maksuttomia kuntoarvioita. Kuntoarvion jälkeen pystymme määrittämään sinun taloosi parhaat ja kustannustehokkaimmat toimenpiteet energiaremontin tekemiseen.

Energiaremontille voi myös hakea tukia, jotka parhaassa tapauksessa voi kattaa merkittävän osan energiaremontin kuluista. Mm. kotitalousvähennys kannattaa hyödyntää ja ELY-keskukselta voi hakea tukea öljylämmityksen vaihtamiseen, mikäli energiaremontin yhteydessä päätettäisiin vaihtaa vanha öljylämmitysjärjestelmä.

Lue lisää energiaremontin tuista ja niiden hakemisesta.

Energiaremontti omakotitaloosi nopeasti ja huolettomasti

Me Prima-rakentajilla ymmärrämme, että energiaremontti omakotitalossa on paljon enemmän kuin vain yksittäisten osien uusimista. Se on kokonaisvaltainen prosessi, joka vaatii asiantuntemusta, erittäin huolellista suunnittelua ja laadukkaiden materiaalien sekä työtapojen käyttöä.

Tarjoamme laadukasta palvelua, joka perustuu vuosien kokemukseen ja asiantuntemukseen. Olemme sitoutuneet tarjoamaan ratkaisuja, jotka eivät ainoastaan paranna kotisi energiatehokkuutta ja vähennä lämmityskustannuksia, vaan myös nostavat kiinteistön arvoa ja parantavat asumismukavuutta.

Ulkoverhousremontti Prima-rakentajilta.

Lue muita blogiartikkeleita

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…

Ulkoseinän pesu ennen maalausta

Ulkoseinän pesu ennen maalausta on tärkeää, jotta ulkomaalaukseen nähty vaiva ei mene hukkaan, vaan…

Ulkomaalaus lämpötila – Vinkit onnistuneeseen maalaukseen

Ulkomaalaus lämpötila – Mikä on optimaalinen sää ja miksi sillä on merkitystä? Talon maalauksessa…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.