Terassilasitus – Tyylikäs terassin lasitus viimeistelee terassin ulkonäön

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Miksi terassin lasitus kannattaa? Ja mitä on hyvä tietää, kun suunnittelee terassin lasitusta?

Lue aiheesta tästä artikkelista.

Miksi terassin lasitus?

Terassin lasitus tekee omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon terassista tyylikkään näköisen. Terassilasitus ikään kuin ”sitoo” ryhdillään terassin yhteneväisemmäksi osaksi taloa, sillä lasiterassi saadaan rakennettua niin, että se yhtyy ulkonäöltään ja väreiltään talon muuhun arkkitehtuuriin.

Tyylikkyytensä lisäksi terassin lasitus mahdollistaa terassin huomattavasti monipuolisemman ja pidempiaikaisemman käytön myös kevään ja syksyn vaihtelevissa sääolosuhteissa. Moni perhe, jonka terassille on asennettu terassilasitus, kuvailee, että kotiin tuli valtavasti lisätilaa, sillä lasitettu terassi tuntuu kuin uudelta huoneelta, eikä pelkältä terassilta. Myös terassikauden on ilmoitettu pidentyneen 3-4 kuukautta.

Terassin lasitus suojaa sateelta ja tuulelta, ja se pitää lämmön paremmin terassilla viileinä kesä- ja syysiltoina. Siksi lasitettu terassi on mukava paikka kokoontua yhteen tai vetäytyä hetkeksi omaan rauhaan. Sateestakin oppii nauttimaan ihan uudella tapaa, kun raikkaan kesäsateen ropina säestää kahvihetkeä valuen kauniina vanoina lasia pitkin nurmelle. Kallistettu ja vedenpoistorei’illä varusteltu kiskorakenne varmistaa, että lasia pitkin valuva sadevesi todella poistuu terassin ulkopuolelle.

Myöskään siitepöly ei enää tartu terassikalusteisiin ja vaatteisiin, sillä terassin lasitus pysäyttää siitepölyn terassin ulkopuolelle.

Jos haluat aloittaa terassikauden jo aikaisin keväällä ja jatkaa sitä kesän läpi pitkälle syksyn pimeneviin iltoihin, niin terassilasitus on asia, jota kannattaa ehdottomasti harkita omalle terassillesi.

Lasitettu terassi.

Terassilasitus = olohuone pihamaisemalla

Sen lisäksi, että lasitettu terassi on kuin olohuone pihamaisemalla, niin se:

 • Lisää terassin turvallisuutta ja viihtyisyyttä
 • Mahdollistaa terassin ympärivuotisen käytön (”aikaistaa ja pidentää kesää”)
 • Ehkäisee pölyn, lian, veden ja lumen pääsyä terassille
 • Suojaa terassin rakenteita ja kalusteita
 • Vaimentaa melua
 • Mahdollistaa juhlien järjestämisen ilman säävarausta
 • Toimii kesäkeittiönä, rentoutumispaikkana, grillikatoksena, vierashuoneena, kuntoiluhuoneena tai mitä ikinä keksitkään!

Miksi Prima-terassilasitus on niin suosittu?

Priman terassilasitus on suunniteltu niin, että se on mahdollisimman käytännöllinen, helppo puhdistaa, turvallinen, kestävä ja tyylikäs. Se on siis kaikin puolin suomalaista laatutyötä.

Terassilasituksen käytännöllisyyden takaa sivulle limittäin liukuvat ja helppokäyttöiset lasitusratkaisut. Lasit eivät siis aukea ovimaisesti, vaan ne rullautuvat sivuille, eivätkä näin vie tilaa. Kun terassilasitus on asennettu, niin lasielementit limittyvät hieman toistensa päälle, jolloin ne pitävät terassin täysin suojassa sateelta, tuulelta, siitepölyltä ja roskilta. Tällöin terassi on helppo sisustaa mieleisekseen, kun kalusteet ja kasvit pysyvät suojassa.

Kun terassin lasitus on limittäin liukuva, niin et joudu availemaan painavia laseja ”oven tavoin”, jolloin terassikalusteita joutuisi siirtämään aina, kun haluat avata lasituksen. Näin terassin lasitus ei vie ylimääräistä lattiapinta-alaa ollessaan auki. Limittäin liukuva ratkaisu on ennen kaikkea käytännöllinen, mutta myös turvallinen.

Terassin lasitus voidaan suunnitella avattavaksi reunoilta tai keskeltä terassin muodon ja käyttötarkoituksen mukaan. Halutessasi lasitus voidaan toteuttaa myös niin, että osa terassilasituksen sivuista ovat kiinteitä, jolloin osa laseista ei avaudu.

Terassilasituksemme on

 • limittäin avautuva
 • lukkojärjestelmällä lukittava
 • alakantoinen ja turvallinen
 • erittäin kestävä sekä toimintavarma kaikissa sääolosuhteissa
 • käytämme useimmissa kohteissa 6 mm paksuista karkaistua lasia, joten terassilasitus kestää myrskytuulet ja nuoskakuormat (käytetty lasipaksuus riippuu lasituskorkeudesta)
 • terassiovet ovat kevyesti liikkuvia, koska niissä on kaksinkertainen määrä kuulalaakeroituja renkaita

Kokemuksemme mukaan valtaosa asiakkaistamme on käyttänyt terassiaan ajateltua enemmän hankittuaan terassilasituksen. Suurin osa heistä olisi myös hankkinut lasitetun terassin jo paljon aiemmin, mikäli olisivat arvanneet terassin käytön lisääntyvän niin paljon.

Millaisia lasitusvaihtoehtoja terassille tarjoamme?

Hyvin tyypillisesti terassin lasitus valitaan väriltään kirkkaaksi, eli ”tavalliseksi” lasiksi. Kirkkaan lasin lisäksi valikoimaamme kuuluvat näkö- ja aurinkosuojaa antavat värjätyt lasit. Valikoimamme värit ovat savunharmaa, satiini ja pronssi. Päätykolmiot toteutamme yleensä akryylistä tehdyillä kolmiolaseilla.

Lasitus voidaan asentaa myös niin, että lasin alaosa on esimerkiksi satiinia ja yläosa kirkasta, jolloin terassin yksityisyys säilyy, mutta pihamaisema ei katoa. Tällainen terassilasitus sopii hyvin terassille, jossa vilvoitellaan usein esimerkiksi saunan jälkeen.

Suurimmilta osin asennetut lasit ovat karkaistua 6 mm paksuista lasia. Tällainen lasi kestää valtavat tuulikuormat, joita terassilasitus kohtaa myrskyisinä päivinä. 4 mm ei ole läheskään yhtä kestävä, minkä takia muutaman millin nipistäminen lasituksen paksuudesta on todella väärä paikka säästää.

Prima-lasikatto terassille

Terassilasituksen yhteyteen asennetaan usein myös lasikatto, joka suojaa sateelta ja lumelta, mutta päästää auringonvalon lämpimästi sisään. Lasikatto on valmistettu samalla tapaa laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät kevään paksut nuoskakuormat.

Millaisiin taloihin terassin lasitus voidaan asentaa ja miten se tehdään?

Voimme toteuttaa terassilasituksen asentamisen mihin tahansa omakotitaloon missäpäin Suomea tahansa.

Talon iällä, koolla, muodolla tai rakennustyylillä ei ole väliä. Oli kyseessä sitten tiilitalo, puutalo, hirsitalo, rivitalo tai paritalo, niin asentaminen onnistuu.

Jos talossa on olemassa oleva terassi, niin vahvistamme sen runkoa tarpeen mukaan. Jos talossa ei ole terassia, niin voimme rakentaa sen sinulle perustuksia myöten. Joka tapauksessa varmistamme aina ennen lasituksen asentamista, että terassin runko on tarpeeksi kantava, ja että se on suunniteltu rakennusteknisesti oikein.

Jos rakennamme täysin uuden terassin, niin terassin suunnittelu lähtee aina sen käyttötarkoituksesta. Terassi on tila, joka tuo etenkin lasitettuna asumiseen uuden ulottuvuuden. Se on olohuoneen ja keittiön jatke sekä rentoutumispaikka yhtä aikaa.

Terassin sijainnin määräävät usein rakenteelliset tekijät, kuten takaoven paikka, mutta sen muoto ja koko ovat suurelta osin muokattavissa. Terassi on paikka juhlille, syntymäpäiville ja illanvietolle puutarhamiljöössä. Terassin ulkonäöllinen liittyminen rakennuksen ja pihan arkkitehtuuriin on tärkeää, kuten myös toiminnallinen yhteys asukkaiden elämään.

Myös ilmansuunnilla on merkitystä. Eteläterassin ongelma voi olla liiallinen lämpö, vaikka liukulasit ovat avattavissa. Sopivalla katemateriaalilla voimme kuitenkin vähentää terassin lämpenemistä. Monelle mieluisin terassin suunta on kohti ilta-aurinkoa eli kohti länttä.

Terassin runko valmistetaan joko vahvasta puusta tai alumiinista. Perustukset asennetaan maapohjaan pilariharkko- tai ruuvipaaluperustuksina. Terassilautana käytämme aina joko painekyllästettyä tai komposiittilautaa.

Kun terassin runko on vahva, niin terassista tulee kestävä ja tasainen, jolloin terassilasituksen kanssa ei pääse syntymään ongelmia.

Lasitettu terassi.

Lupa-asiat terassilasitukseen liittyen

Hyvin usein terassilasituksen saa toteuttaa pelkällä ilmoituksella ja toimenpideluvalla. Kuitenkin silloin, kun tehdään kokonaan uusi terassi, niin kunta voi vaatia rakennusluvan hakemista. Nämä lupavaatimukset ovat aina kuntakohtaisia, eikä yhtä tarkkaa sääntöä ole. Annamme mielellämme asiantuntija-apua lupa-asioissa ja rakennuslupien hakemisessa. Asioita ei kannata puida yksin, vaan saamme yhdessä luvat nopeimmalla tahdilla käsiteltäviksi ja menemään läpi.

Terassilasitus hinta

Terassilasituksen hinta vaihtelee paljon riippuen terassin koosta, muodosta ja varustelusta. Luonnollisesti myös se vaikuttaa hintaan, rakennetaanko terassi perustuksia ja kattoa myöten, vai asennetaanko pelkät terassilasitukset valmiiseen terassiin. Pelkkien lasien asennus valmiiseen terassiin vaihtelee noin 3 000–5 000 € välillä, josta saat vähennettyä kotitalousvähennyksellä työnosuudesta – 40 % pois.

Kokonaisen terassin rakentaminen perustuksineen ja lasituksineen varsinkin silloin, jos joudutaan puhkaisemaan seinään uusi ulko-ovi, on hinnaltaan helposti yli 20 000 €, mutta äärimmäisen laadukas.

Jos haluat tarkan hinta-arvion, niin pyydä meiltä maksuton kuntoarvio. Se ei sido sinua mihinkään. Tarjoamme myös kannaltasi edullista Prima-rahoitusta, jonka avulla terassilasituksen voi maksaa pienissä kuukausierissä.

Terassilasitus on sijoitus, joka lisää asumisviihtyvyyttä, tuo kotiisi yhden huoneen lisää ja nostaa talosi arvoa rahallisesti ja tunneperäisesti.

Julkisivuremontit Primalta.

Terassin lasitus toteutetaan mittatilaustyönä ja pitkillä takuuajoilla

Palvelumme alkaa aina maksuttomalla kartoituskäynnillä. Kartoituskäynnillä saat hinta-arvion sekä alustavan suunnitelman terassilasituksen toteutuksesta.

Jos hyväksyt tarjouksemme, niin alamme toteuttamaan terassilasitusta sinulle mittatilaustyönä. Kun asennus tehdään huolella ja mittatilauksena, niin lopputulos on paras mahdollinen ja huoltovapaa.

Autamme tarvittaessa rakennusluvan hakemisessa tai vaihtoehtoisesti ilmoituksen tekemisessä. Meiltä saa avun myös kotitalousvähennyksen hakemiseen.

Terassilasitus vaatii tukevan, tasaisen ja liikkumattoman pohjarakenteen. Sen takia valitse asentajaksi kumppani, joka tekee ensin huolelliset suunnittelutyöt tutkien perustukset ja mitaten lasitusaukot. Muutoin lasien kanssa tulee ajan myötä ongelmia ja lisäkuluja.

Meiltä saat terassilasituksen, joka kestää aikaa, ja joka on asennettu ja rakennettu avaimet käteen periaatteella. Lisäksi tarjoamme työllemme ja materiaaleille pitkät takuuajat, jolloin projekti on sinulle täysin riskitön.

Kutsu meidät nyt ilmaiselle kartoituskäynnille, joka ei sido sinua jatkotoimenpiteisiin! Paikan päällä mittaamme terassin, minkä lisäksi saat kustannusarvion toteutuksesta sekä alustavan suunnitelman siitä, millainen terassilasitus terassillesi sopii.

Lue muita blogiartikkeleita

Kuitusementti – nykyaikainen ja lähes huoltovapaa ulkoverhouspaneeli

Moderni kuitusementti tarjoaa näyttävän ja lähes huoltovapaan ratkaisun talollesi. Tässä blogissa pureudumme tämän ulkoverhouspaneelin…

Tasakatto – mitä ongelmia tasakatto voi aiheuttaa

Onko sinulla talossasi vanha tasakatto jonka kunto mietityttää? Tasakatot voivat näyttää tyylikkäiltä ja moderneilta….

Paras ulkomaali – Näin valitset sopivan

Paras ulkomaali hakusessa? Ulkomaaleja löytyy erilaisia ja erilaisiin tarpeisiin, ja sopivan maalin valinta voi…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.