Ulkoverhous ja sen huolellinen asennus muutti talon kodiksi

Katon korotus Primalta
Ulkoverhousremontti Primalta.

”Talomme ilme muuttui hyvän asennustyön ansiosta kodiksi – olemme tosi tyytyväisiä.”

Risto Hankaniemi asuu puolisonsa Päivin kanssa Helsingin Puistolassa. He ovat viihtyneet rauhallisella asuinalueella hyvin ja kunnostaneet kotiaan vuosien kuluessa aina tarpeen mukaan.

Heidän omakotitalonsa ulkopinta on tehty alun perin rappaamalla ja sitä oli jo kertaalleen korjailtu rappauksen ikäännyttyä ja halkeiltua. Pari vuotta sitten ulkoseinät alkoivat näyttää siltä, että niille on tehtävä jotain, koska rappauksen vaalea väri oli ajan myötä tummentunut, rappaus alkoi uudelleen halkeilla ja siitä jopa lohkeili paloja. ”Harmitus” onkin lievä ilmaisu Riston ja hänen puolisonsa sen hetkisille tuntemuksille… Ulkoverhousremontti suunniteltiin ja toteutettiin Prima-rakentajien kanssa.

– Halusimme kestävän ja kodikkaan ratkaisun, siksi päädyimme puu-ulkoverhoukseen.

Koska kodin ulkopinnat haluttiin hyvään kuntoon, alkoivat Päivi ja Risto harkitsemaan parempaa ja kestävämpää vaihtoehtoa, eli puu-ulkoverhousta. Vaihtoehtona olisi toki ollut purkaa vanha rappaus pois ja uusia se, mutta nyt haluttiin jotain kodikkaampaa. He selvittelivät asiaa talven aikana ja etsivät samalla luotettavaa ulkoverhouksen tekijää.

”Luimme Prima-rakentajien nettisivuilta asiakastarinoita ja vakuutuimme. Prima valittiin, koska he toimivat kotimaisin voimin ja yrityksen nettisivuiltakin huokui osaaminen. Halusimme kunnollisen tekijän, jota toiset suosittelevat, koska kyseessä oli aika iso remontti, toteaa Risto.”

Seuraavasta vaiheesta Risto kertoo näin: ”Lähetimme Primalle sähköpostia, saimme edustajalta yhteydenoton ja sovimme tapaamisen. Sitten edustaja tuli käymään ja aloitimme suunnittelun yhdessä. Edustaja kuunteli toiveitamme, näytti kuvia aiemmin toteutetuista kohteista ja kertoi miten aiemmin ongelmallisiksi koetut puutteet (liian lähellä seinän ulkopintaa olevat ikkunat, sekä puuttuvat nurkkalaudat) ratkaistaan ulkoverhoustyön yhteydessä. Oli hienoa nähdä eri väreillä ja paneelityypeillä toteutettuja ulkoverhouksia. Siitä se alkoi hahmottumaan. Pisteet Priman myyntiedustajalle siitä, että hän toimi niin rauhallisesti ja asiantuntevasti. Kaveri tuntui osaavan hommansa. Meille tuli turvallinen olo.”

Päivi ja Risto olivat lopulta niin vakuuttuneita, etteivät he kysyneet tarjouksia muualta lainkaan. Kun he päättivät, että rappausta ei uusita, vaan tilalle tulee uusi puinen ulkoverhous, oli urakoitsijavalinta helppo tehdä.
Kun sopimus oli allekirjoitettu, oli aika hakea rakennuslupa. Se tarvittiin, koska talon ulkonäkö, ulkopintojen materiaali ja väri tulisivat muuttumaan. Priman edustaja hoiti rakennuslupa-asiaa rakennusvalvonnan suuntaan ja vaikka sen käsittely Helsingissä kestikin tovin, lopulta lupapäätös saapui myönteisenä. Oli aika aloittaa asennustyö.

Prima-rakentajien asentajat saapuivat Pasin johdolla paikan päälle ja uusi ulkoverhous alkoi valmistumaan vauhdilla. Tässä vaiheessa Päivi ja Risto kiersivät taloa moneen kertaan ja kokivat helpotuksen tunnetta, kun vanhasta rappauksesta päästiin eroon ja lopputulos, uusi ulkoverhous, alkoi valmistua.

”Kun huomasimme, miten hyvin työ eteni ja mitä asentajat saivat aikaan, olimme tosi tyytyväisiä. Myös naapurit ovat ihastelleet, kuinka onnistunut tämä lopputulos on!”

Prima-rakentajien asentajat toteuttivat vaakapaneloinnin tässäkin kohteessa Pasin johdolla siten, että pintalaudoituksen alle jäävä seinärakenne oikaistiin ja vaakapaneloinnin alle tehtiin tuulettuva rakenneTällöin lopputuloksena on suora seinäpinta ja kymmeniä vuosia kestävä ulkoverhous.
Osaltaan tämänkin vuoksi Risto antaa lopputuloksesta Prima-rakentajille kokonaisarvosanaksi 10/10.

Vieressä on ”Ennen – Jälkeen” kuvat tämän artikkelin kohteesta.
Jätä meille yhteydenottopyyntö täällä, niin kerromme, miten sinunkin kotisi tai mökkisi ulkopinnat kannattaisi uudistaa.

Kysy myös mahdollisuutta nähdä kodistasi piirtämämme 3D-luonnoskuva! Siitä näet, miltä kotisi voisi näyttää!

Ulkoverhouksista löydät lisätietoa täältä.

Olemme kirjoittaneet ulkoverhouksiin liittyvistä tärkeistä asioista myös artikkelissamme ”Julkisivuremontti – 6 kallista virhettä, joihin tietämätön rakentaja sortuu.

Pentti Leikkainen, Kajaani
"Ystävällisyys ja hyvä yhteistyö"
Read More
Mirja Auranen, Säkylä
"Erinomainen työn jälki"
Read More
Olavi ja Liisa Paajanen, Valko
"Ahkerat työntekijät ja hyvä jälki. Voikohan tuota enää parantaa! Hyvä!
Read More
Tapani Kukkonen, Oulu
"Myyjän vastuunkanto ja ammattitaito"
Read More