Talon maalaus hinta – mitä talon maalaaminen maksaa?

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Mitä talon maalaus maksaa? Mistä talon maalauksen hinta koostuu? Mitä vanhan talon maalaus maksaa? Näitä meiltä kysytään usein. Siispä vastaamme tässä artikkelissa kattavasti mitä talon ulkomaalaus maksaa ja mistä talon ulkomaalauksen hinta koostuu.

Etsitkö ammattitaitoista ja osaavaa maalaria talosi maalaukseen? Prima-rakentajat tekee talon maalauksia kaikkialla Suomessa kokemuksella ja kestävällä laatujäljellä!

Talon maalaus hinta – mistä talon maalauksen hinta koostuu?

1. Talon koko

Talon koko on luonnollisesti selkein tekijä, jonka perusteella talon maalauksen hinta muodostuu. Mitä enemmän maalattavaa pinta-alaa on, sitä enemmän maalaamiseen menee aikaa ja maalia. Toki asia ei ole niin yksiselitteinen, että suurempi talo on aina kalliimpi, kuten seuraavasta kohdasta huomaat.

2. Talon muoto

Jos talo on täynnä yksityiskohtia ja ”vaikeita” paikkoja maalata, niin se tyypillisesti hidastaa talon maalausta. On eri asia maalata suoraa ja tasaista seinää verrattuna yksityiskohtaiseen seinään, joka on täynnä kulmia ja muotoja.

3. Vanhan maalipinnan kunto

Vanhan maalipinnan kunto on tekijä, jonka perusteella talon maalauksen hinta todella määräytyy. Loppupeleissä talon koko ja muoto vaikuttavat maalauksen kestoon vain puolesta päivästä puoleentoista päivään. Mutta jos vanha maalipinta on huonossa kunnossa, lisää se maalauksen keston normaalista 2-3 päivästä noin viikkoon.

Jos vanha maali on huonossa kunnossa, eli se hilseilee tai lohkeilee, niin sitä joudutaan yleensä hiomaan ja skrapaamaan käsipelinä huomattavasti enemmän. Lisäksi tällaisissa tilanteissa maalaus täytyy tehdä usein kahteen kertaan, mikä suurin piirtein tuplaa talon maalauksen hinnan.

Miksi vanha maalipinta lohkeilee ja hilseilee? Vanha maalipinta hilseilee ja lohkeilee joko aivan liian pitkän huoltovälin, liian paksun maalikerroksen tai ulkoverhouslaudan ja seinän välisen puutteellisen tuuletuksen takia. Puutteellinen tuuletus aiheuttaa sen, että lämmin ja kostea ilma menee ja jää seinän väliin ja seinä sitten ”pukkaa” maalin irti pinnastaan.

4. Apuvälineiden tarve

Maalaukset tehdään aina kevyiltä alumiinitelineiltä. Erityislaatuisissa kohteissa, joissa pelkät telineet eivät yllä riittävän korkealle, voidaan tarvita apuvälineitä, kuten esimerkiksi nosturia.

5. Muut remontit

Jos seinä on alkanut lahoamaan, niin sitä ei kannata maalata, vaan koko ulkoverhous kannattaa uusia. Tässä tapauksessa myös talon maalauksen hinta alenee selvästi, sillä sen kulut uppoavat tietyiltä osin julkisivuremontin alle.

Talon maalaus.

Talon maalaus markkinoiden parhaalla maalilla

Käytämme kaikissa talon maalausprojekteissamme lähes aina markkinoiden parasta akrylaattimaalia – Teknos Nordica Ekoa. Muuta maalia emme juurikaan käytä, koska kyseinen maali on selvästi paras, johon olemme törmänneet yrityksemme historian aikana. Asiakkaan erityistoiveiden mukaan voimme perustellusti poiketa maalin valinnassa.

Teknos Nordica Eko -akrylaattimaalin peittävyys on ainutlaatuinen ja se on maalattavuudeltaan todella hyvä. Maali levittyy helposti, jolloin kalvopaksuus on tasainen, eikä paksuja ja halkeilevia maalikerroksia pääse syntymään mihinkään kohtaan seinää. Nordica Eko -akrylaattimaalin huoltoväli on noin 15 vuotta, joka on markkinoiden pisimpiä.

Talon maalaus on jouhevaa hyvällä maalilla. Jälki on hyvää ja maali levittyy kätevästi, jolloin projektikin etenee jouhevasti.

Lue lisää talon maalauksesta ja sopivista maalausajankohdista.

Älä maalaa taloa nykyaikaisilla öljymaaleilla – niissä piilee riskinsä

Emme itse käytä tämän päivän öljymaaleja talon maalausprojekteissamme. Emme myöskään suosittele sinua käyttämään nykyaikaisia öljymaaleja silloin, jos maalaat niillä talon, autotallin, varaston tai muun ulkorakennuksen pintoja.

EU-direktiivit kieltävät tiettyjen aineiden käytön nykyaikaisissa öljymaaleissa, jonka vuoksi ne ovat erittäin homealttiita. Hyvin tavallinen tarina on, että kesällä väärällä maalilla maalattuun ulkoseinään alkaa jo seuraavana kesänä muodostua mustia pisteitä.

Vaikka talon ulkoseinien maalaus tulisi ehkä aavistuksen edullisemmaksi öljymaalilla, niin pilkkujen vallatessa seinän, toivoo, että olisi maksanut laadukkaasta akrylaattimaalista satasen tai kaksi enemmän. Tällöin ongelmalta olisi välttynyt, eikä talon maalipinnasta olisi tarvinnut huolehtia seuraavaan 15 vuoteen.

Muista myös, että öljymaalia ei voi käyttää vesiohenteisen maalin päälle. Sen sijaan vesiohenteinen maali käy öljymaalin päälle.

Talon maalaus hinta.

Talon maalauksen hinta

Talon maalauksen hinta vaihtelee noin 3 000–10 000 € välillä riippuen tekijöistä, joista kerroimme yllä.

Nämä hinta-arviot koskevat erityisesti omakotitaloja. Maalaamme myös paritaloja ja rivitaloja, mutta määrällisesti suurin osa asiakkaistamme koostuu omakotitaloasujista. Jos haluat hinta-arvion paritalon tai rivitalon maalauksesta, ota yhteyttä meihin ja pyydä tarjous!

Pyydä maksuton kuntoarvio, saat tarkan hinta-arvion talon maalauksesta

Helpoin tapa saada tietää talon maalauksen hinta juuri sinun talosi osalta, on kutsua meidän asiantuntija luoksesi maksuttomalle kuntoarviokäynnille.

Kuntoarviokäynnillä saat hinta-arvion talosi maalauksesta sekä alustavan aikataulun projektille. Arviokäynti ei sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Muistathan, että talon maalauksen työnosuus on kotitalousvähennyskelpoista.

Usein kysytyt kysymykset – talon maalaus hinta

Talon maalauksen hinta koostuu ainakin seuraavista tekijöistä: talon koko, talon muoto, vanhan maalipinnan kunto, käytettävä maali ja apuvälineiden tarve.

Talon maalaus on hyvin työvaltainen urakka, johon toki ammattitaitoiset maalarimme ovat tottuneet. Talon maalauksen hinta vaihtelee noin 3 000 – 10 000 € välillä. Prima-rakentajien tarjoama maalaus on aina urakkahinnoiteltu, joten yllättäviä kuluja sinulle ei asiakkaanamme tule. Varaa meiltä maksuton kuntoarvio, saat tietää talosi maalaustarpeen, tarkan hinta-arvion maalausurakasta sekä alustavan aikataulun maalaukselle. Tämä ei sido sinua vielä mihinkään!

Kyllä saa. Talon maalaus on kunnossapito- ja perusparannustyötä. Vuonna 2024 talon maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 €/henkilö. Kun maalauksen tekee yritys, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin, saat vähentää 40 % työn osuudesta.

Voit arvioida talon maalauksen kustannuksia laskemalla maalattavan pinta-alan ja vertaamalla eri maalityyppien hintoja. Lisää tähän tarvittavien tarvikkeiden ja työkalujen kustannukset sekä arvio työtunneista, jos palkkaat ammattilaisen.

Halvan maalarin palkkaaminen voi tarkoittaa vähemmän kokemusta, huonompaa työn laatua tai ala-arvoisia materiaaleja, mikä voi johtaa lyhytikäiseen lopputulokseen ja lisäkustannuksiin pitkällä aikavälillä.

Yleensä maalauksen hinta-arviot sisältävät sekä työn että materiaalit, mutta on tärkeää varmistaa tämä ja tarkistaa, mitä kaikkea hinta-arvio kattaa ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Talon maalaus suojaa rakennusta sääolosuhteilta, kuten sateelta, auringon UV-säteilyltä ja kosteudelta, estäen materiaalin rappeutumisen. Lisäksi se parantaa talon ulkonäköä ja nostaa kiinteistön arvoa.

Talon maalauksen tarve riippuu monista tekijöistä, kuten maalin laadusta, ilmastosta ja alustan kunnosta. Yleensä talo tulisi maalata 7-10 vuoden välein. Kuultavilla tuotteilla käsitellyt pinnat n. 3-7 vuoden välein.

Maalattavan puupinnan tulee olla kuiva, eikä se saa olla liian kuuma eli paras maalausilma on lämmin pilvipouta. Aurinkoisella säällä maalatessa kannattaa työskennellä varjon puolella. Ilman lämpötilan tulee olla maalista riippuen vähintään +5 astetta ja suhteellisen kosteuden alle 80 % maalauksen ja maalin kuivumisen aikana. Lisäksi maalikalvon tulisi ehtiä kuivua ennen iltakasteen laskeutumista, sillä kosteus voi aiheuttaa tuoreen maalipinnan himmenemistä.

Optimaalisimmat kuukaudet talon ulkomaalaukselle ovat toukokuusta elokuun puolelle. Myös loppukesän-alkusyksyn aikana voi talon maalata, mutta silloin täytyy huomioida aamukaste ja iltakaste, jotka kertyvät talon pintaan. Maalaukseen soveltuva työaika on tuolloin huomattavasti lyhyempi, jotta seinän pinta ehtii aamukasteen jälkeen kuivua ja taas maali ehtii kuivua ennen iltakasteen saapumista.

Ulkovuoraus on alttiina sään ja auringon valon rasitukselle. Eritoten öljymaalien ominaisuuksiin kuuluu maalipinnan himmeneminen ajan myötä. Tällöin voi tapahtua myös värisävyjen muutoksia. Sään aiheuttamat rasitukset vaihtelevat huomattavasti rakennuksen maantieteellisestä ja maastollisesta sijainnista riippuen. Rannikkoseudulla ja aukeilla paikoilla rasitukset ovat erityisen suuria. Etelän puoleiset seinät ovat tyypillisesti kaikkein suurimman rasituksen kohteena.

Prima-rakentajien ammattimaalarit suorittavat talojen ulkoverhouksien maalaukset pensselimaalauksena, jotta lopputuloksesta saadaan paras mahdollinen. Perinteisestä työtavasta huolimatta ulkomaalaus sujuu koulutetuilta maalausammattilaisiltamme ripeästi; keskikokoisen omakotitalon maalaus valmistuu 2-3 päivässä (säävaraus huomioitava).

Talo kannattaa aina pestä ennen maalausta. Näin varmistat, että uusi maalipinta pysyy mahdollisimman pitkään ulkoverhouksen pinnassa. Pesuaineena kannattaa usein käyttää homepesuainetta, joka poistaa pinnalta homeen ja muut epäpuhtaudet ja suojaa pintaa homeelta pitkään.

Talon maali valitaan pitkälti ulkoverhouksen materiaalin mukaan sekä aiemman maalipinnan mukaan. Kannattaa muistaa, että öljymaalia ei voi käyttää vesiohenteisen maalin päälle. Sen sijaan vesiohenteinen maali käy öljymaalin päälle. Jos tarvitset apua oikean maalin valintaan, niin me autamme mielellämme. Varaa meiltä maksuton kuntoarvio! Emme itse käytä tämän päivän öljymaaleja talon maalausprojekteissamme. Emme myöskään suosittele sinua käyttämään nykyaikaisia öljymaaleja silloin, jos maalaat niillä talon, autotallin, varaston tai muun ulkorakennuksen pintoja. EU-direktiivit kieltävät tiettyjen aineiden käytön nykyaikaisissa öljymaaleissa, jonka vuoksi ne ovat erittäin homealttiita. Hyvin tavallinen tarina on, että kesällä väärällä maalilla maalattuun ulkoseinään alkaa jo seuraavana kesänä muodostua mustia pisteitä.

Talon maalaaminen on mahdollista tehdä itse, mutta ammattilaisen käyttäminen varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ammattilaiset tietävät oikeat tekniikat, materiaalit ja turvatoimenpiteet, mikä säästää aikaa ja rahaa pitkällä tähtäimellä.

Talon maalausprojekti sisältää pinnan valmistelun (pesu, vanhan maalin poisto, korjaukset), pohjamaalin käytön tarvittaessa, ja yhden tai useamman pintamaalikerroksen levittämisen. Projekti voi myös sisältää teippausten, suojien ja telineiden asentamisen.

Lue muita blogiartikkeleita

Tasakatto – mitä ongelmia tasakatto voi aiheuttaa

Onko sinulla talossasi vanha tasakatto jonka kunto mietityttää? Tasakatot voivat näyttää tyylikkäiltä ja moderneilta….

Paras ulkomaali – Näin valitset sopivan

Paras ulkomaali hakusessa? Ulkomaaleja löytyy erilaisia ja erilaisiin tarpeisiin, ja sopivan maalin valinta voi…

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.