SOITA 020 775 1350

Ikkunaremontin hinta omakotitaloon – Katso mistä se koostuu

Ikkunaremontin hinta omakotitaloon vaihtelee paljon sen mukaan, millainen ikkunaremontti omakotitaloon tehdään.

Tässä blogitekstissä haluamme avata sinulle sitä, mistä asioista ikkunaremontin hinta muodostuu ja mitkä eri tekijät siihen vaikuttavat.

Kuinka paljon omakotitalon ikkunaremontti maksaa?

Jo heti alkuun voimme sanoa, että ikkunaremontin hinta omakotitaloon vaihtelee noin 7 000 € – 20 000 € välillä.

Pelkästään omakotitalon koko tai ikkunoiden määrä ei vaikuta remontin hintaan, vaan siihen vaikuttavat monet muutkin asiat.

Jos kuvitellaan, että tilaat meiltä ikkunaremontin, niin hinta voi vaihdella jopa 30 % sen mukaan, millaiset ikkunat, millaisia lisävarusteluita ja millaista yksilöintiä haluat ikkunoihin, vaikka kohde on sama.

Milloin pitää tehdä ikkunaremontti?

Ikkunaremontteja tehdään tällä hetkellä yleisimmin 1950–80-luvun omakotitaloihin, koska vanhojen ikkunoiden käyttöikä on noin 30 vuotta.

Tällaisten ikkunoiden tiivisteet vuotavat, maalit hilseilevät ja ikkunat huurtuvat. Vedon tunne on yleisin ikkunan oire, joka saa asiakkaamme harkitsemaan ikkunaremonttia.

Tämän päivän ikkunat ovat huomattavasti kehittyneempiä, sillä niiden tiivisteet ja lämmön- sekä ääneneristyskyky ovat erinomaiset. Nykyajan ikkunoilla käyttöikä yltää helposti 50 vuoteen pienellä ylläpitävällä huollolla.

Mistä ikkunaremontin hinta muodostuu?

Ikkunaremontin hintaan vaikuttavat:

  • Ikkunoiden määrä
  • Ikkunoiden koko
  • Ikkunoiden malli ja jakokarmien määrä
  • Ikkunoiden lisäpuitteet
  • Karmin leveys
  • Tarvitseeko ikkuna-aukon kokoa muuttaa
  • Erikoisvärit

Ikkunoiden määrä

Luonnollisesti, mitä enemmän asennettavia ikkunoita on, sen enemmän remontti maksaa.

Huomioi kuitenkin se, että mitä useampia ikkunoita remontoit kerralla, niin sen vähemmän yhden ikkunan asennus keskimäärin kustantaa. Tämä johtuu siitä, että kaikki rahti- ja kuljetuskulut, asennuskulut ja yleiset työmaan aloituskulut jakautuvat useammalle ikkunalle.

Tyypillistä on, että hieman vanhemmissa 1950–60-luvun omakotitaloissa on vähemmän ikkunoita kuin 1970–80-lukujen omakotitaloissa.

Ikkunoiden määrä vaikuttaa myös suoraan projektin kestoon. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että päivässä pystymme asentamaan viisi ikkunaa. Jos ikkuna-aukon kokoa täytyy muuttaa, niin viiteen ikkunaan menee keskimäärin kaksi päivää.

Yleensä ikkunaremontti menee läpi yhdessä päivässä.

Ikkunoiden koko

Isompi ikkuna on hinnakkaampi ja pienempi ikkuna edullisempi. Ikkunan malli vaikuttaa hintaan kuitenkin siten, että pienempi ja moniruutuinen ikkuna voi olla hinnakkaampi kuin iso ja yksiruutuinen ikkuna.

Ikkunoiden malli

Ikkunoiden mallit jaetaan a-malliin, b-malliin, c-malliin jne. Jaottelu tapahtuu sen perusteella, kuinka paljon ikkunoissa on jakokarmeja. Se tarkoittaa siis sitä, kuinka monta erillistä ruutua ikkunassa on ja onko ikkunassa tuuletusikkunoita. Mitä ”monimuotoisempi” ikkuna on, niin sen työläämpi se on ollut valmistaa, mikä näkyy korkeampana hintana.

A-mallin ikkunat ovat kaikista yksinkertaisimpia yksiruutuisia ikkunoita. Mitä pidemmälle aakkosissa mennään, sen monimuotoisempia ikkunat ovat.

Ikkunoiden lisäpuitteet

Ikkunoiden lisäpuitteita ovat esimerkiksi hyttysverhot, sälekaihtimet, korvausilmaventtiilit, painikkeet, kahvat, helat ja koristeristikot. Näissäkin kaikissa lisävarusteissa on tietty vielä eri hintaisia vaihtoehtoja.

Karmin leveys/vahvuus

Teemme ikkunaremontit aina mittatilaustyönä, jolloin karmin paksuus vaihtelee 10 cm:n välein. Tyypillisimmät mitat ovat 120 cm, 130 cm ja 140 cm.

Paksumpi karmi tarkoittaa hinnakkaampaa, mutta laadukkaampaa ikkunaa. Lisäksi, mitä paksumpi ikkunan karmi on, niin sitä parempi lämmön- ja ääneneristys siinä on.

Karmin paksuus tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, miten pitkä välimatka ikkunan ulko- ja sisäpinnan välillä on.

Ikkuna-aukon koon muuttaminen

Jos haluat taloosi isommat tai pienemmät ikkunat verrattuna nykyisiin ikkunoihin, niin ikkuna-aukkoa täytyy muuttaa. Työnä se ei kuitenkaan ole niin suuri kuin moni luulee, vaan keskimäärin se ainoastaan tuplaa projektin läpimenoajan.

Kuten aiemmin tässä artikkelissa mainitsimme, niin päivässä saamme asennettua viisi ikkunaa. Jos ikkuna-aukon kokoa täytyy muuttaa, niin viiden ikkunan asentaminen kestää kaksi päivää.

Kun teet ikkunaremontin julkisivuremontin yhteydessä, säästät noin 2 000 €

Jos ikkunaremontin tekee julkisivuremontin yhteydessä, niin säästöä tulee keskimäärin 2 000 € hieman projektista riippuen.

Säästö syntyy, koska tällöin ikkunaremontille ei tule erillisiä jätekuljetuskustannuksia tai projektin aloituksesta syntyviä kustannuksia.

Samalla tapaa säästät rahaa, jos teet julkisivuremontin ikkunaremontin yhteydessä.

Lisää säästöä tulee myös siitä, ettei ikkunan vesipellityksiä ja vuorilautoja tarvitse tehdä kahteen kertaan. Seinän paksuuden muuttuessa seinäremontin yhteydessä, vanhat vesipellit ja smyygilaudat eivät enää käy.

Tilaa ikkunat aina asennettuina - edullisimmillaan ne ovat talvella

Ikkunoiden asentaminen ei ole remontti, jonka kanssa kannattaa lähteä harjoittelemaan ja kehittämään remontointitaitojaan. Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta ikkunoiden asentamisesta, niin tilaa ikkunat aina asennettuina. Tätä emme voi korostaa asiakkaillemme liikaa, sillä vääränlaisesta asennuksesta voi koitua pitkäaikaiset (ja kalliit) harmit.

Asennuksen lisäksi me tarkastamme aina, onko alapuoliseen rakenteeseen päässyt kosteutta ja estämme sen etenemisen pidemmälle. Esimerkiksi jos purutalossa purut ovat valuneet, niin täytämme sen selluvillalla, koska se on hengittävä, laadukas ja ekologinen eristysmateriaali.

Asennamme ikkunoiden lisäksi jo tehtaalla katkotut sisä- ja ulkolistat sekä valmiiksi maalatut pielilaudat. Näin asennusaika on lyhyt ja asennusjälki on siistiä, kun katkomista ei tarvitse suorittaa työmaalla.

Lopun huomiona haluamme nostaa esiin, että talvella asennetut ikkunat ovat edullisimmat, koska ikkunavalmistajat pudottavat silloin hintojaan. Lisäksi kuiva pakkaskeli takaa erinomaiset olosuhteet ikkunoiden asentamiselle.

Yhteenveto

Ikkunaremontin hinta asennettuna vaihtelee n. 7 000 € – 20 000 € välillä riippuen remontin kokoluokasta sekä asennettavista ikkunoista. Jos olet aikeissa tehdä julkisivuremontin, niin säästät ikkunaremontin hinnassa n. 2 000 € tehdessäsi ikkunaremontin julkisivuremontin yhteydessä.

Ikkunaremontin hinnasta on mahdollisuus vähentää 50 % työnosuudesta kotitalousvähennyksellä. Me autamme sinua kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Huomaathan, että ikkunaremontin hinta on aina talo- ja tapauskohtainen. Tämä blogiteksti toimii ainoastaan ajatusten herättelijänä siihen, millaiset asiat vaikuttavat ikkunaremontin hintaan. Tarkan hinnan arvioiminen tämän blogin perusteella, saati sitten erilaisilla laskureilla, on lähes mahdotonta.

Tilaamalla ikkunat vain blogien, artikkeleiden tai laskurin perusteella, voit tehdä eurolla kahden euron harmin itsellesi.

Varmin ja turvallisin tapa saada ikkunaremontin hinta selville, on pyytää meidät paikan päälle tekemään maksuton arvio remontin hinnasta. Kerromme tarkalleen, millaisia yksityiskohtia, kuten kätisyyksiä, näkösuojalaseja, ikkunamalleja, kahva- ja karmivalintoja märkätiloihin kannattaa valita sekä millaisia muita tapauskohtaisia seikkoja ikkunaremontissa tulee huomioida.

Kartoituskäynti ei sido sinua mihinkään ja se on täysin maksuton. Siispä, jos olet harkinnut ikkunaremonttia, niin paras keino selvittää ikkunaremontin hinta, on kutsua asiantuntijamme maksuttomalle kartoituskäynnille.

Olemme toteuttaneet yli 33 000 remonttia suomalaisiin kotitalouksiin. Kuntoarvio on vaivaton tapa aloittaa remontin suunnittelu. Saat ammattilaisen heti avuksesi. Palvelemme myös etänä!

TARJOUSPYYNTÖLOMAKE: