Sähkön ja lämmityksen hinnan kehitys huolestuttaa – Näin voit säästää rahaa!

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Sähkön ja lämmityksen hinnat ovat nousseet merkittävästi, eikä se varmasti ole jäänyt keneltäkään huomaamatta. Vaikka oman kodin sähkölaskujen hinnat eivät olisikaan huolen aiheena, sähkön hinnan kehitys on jatkuvasti esillä myös mediassa ja monet suomalaiset etsivätkin kuumeisesti uusia keinoja säästää sähköä tai pienentää lämmityskustannuksiaan. Tämä ei tietenkään aina ole helppoa Suomen sääolosuhteet huomioiden, ja siksi suosittelemmekin tutustumaan erilaisiin ratkaisuihin, joilla voidaan saada aikaan säästöjä pitkällä aikavälillä.

Tässä artikkelissa avaamme sinulle sähkön ja lämmityksen hintojen kehitystä viime vuosilta sekä tarjoamme ratkaisun, jonka avulla säästät energiaa ja lompakkoasi – ja parannat samalla asumismukavuutta!

Lämmityksen hinnankehitys

Moni suomalaiskoti lämpenee edelleen perinteisillä lämmitysmuodoilla, kuten öljyllä, kaasulla, kaukolämmöllä tai suorasähköllä. Rinnalle on noussut hiljalleen myös joitakin uudempia lämmitysvaihtoehtoja, kuten maalämpö tai ilma-vesilämpöpumppu, mutta perinteiset vaihtoehdot ovat käytössä valtaosalla suomalaisista. Näiden perinteisten lämmitysmuotojen kustannukset ovat kuitenkin nousseet merkittävästi. Kuinka paljon hinnat sitten ovat oikeastaan nousseet?

Suomessa noin 130 000 pientaloa lämpenee öljyllä. Öljylämmityksen tulevaisuuden hintaa on mahdotonta ennustaa, sillä siihen vaikuttaa merkittävästi öljyvarojen riittävyys. Tällä hetkellä öljylämmitys maksaa kuukausittain 150 euroa enemmän kuin vuonna 2021. (Lähde: Tilastokeskus)

Maakaasun hinta vaihtelee tällä hetkellä hyvinkin nopeasti ja saman päivänkin aikana hinnoissa voi näkyä jonkin verran muutosta. Tällä hetkellä kaasulämmityksen hinta on kuitenkin noussut vuodessa jopa 15-kertaiseksi.

Kaukolämmön hinta nousi puolestaan energiaveron myötä vuonna 2022 merkittävästi, ja vallitseva energiakriisi nosti hintaa entisestään. Luonnollisesti myös sähkölämmitys on saanut etenkin omakotitalojen omistajat huolestumaan.

Vältä virheet julkisivuremontissa, julkisivuremontti Primalta.

Miten säästää lämmityskustannuksissa?

Modernit lämmitysratkaisut valitsemalla voit säästää kustannuksissa huomattavasti perinteisiin verrattuna. Lämmitysjärjestelmän muuttaminen on järkevä ratkaisu, jos järjestelmä kaipaa remonttia tai huoltoa, eli jos muutoksia on joka tapauksessa välttämätöntä tehdä. Monesti lämmitysjärjestelmien uusimiseen päädytään kuitenkin myös suuren energiankulutuksen vuoksi. Aina täysremontti ei ole tarpeen, vaan pienemmilläkin muutoksilla voidaan saada parannusta tilanteeseen.

Lämmitysjärjestelmien uusimisen hintaskaala on todella laaja. Kevyemmät muutokset maksavat keskimäärin 8000–12 000 euroa ja koko järjestelmän uusiminen puolestaan 10 000–25 000 euroa. Lämmitysjärjestelmien uusimista edullisempi ja helpompi keino säästää energiaa on lisäeristyksen hankkiminen tai ulkoverhousremontti. Ulkoverhousremontin hinta on aina yksilöllinen, vaikka puhuttaisiin kahdesta täysin identtisestä omakotitalosta. Pyydä siis tarjousta, niin saat tietää, mitä ulkoverhousremontti maksaa juuri sinun kodissasi. Ulkoverhousremontista saa myös kotitalousvähennystä!

Ulkoverhousremontti pienentää kuluja jopa 30 % – pidä lämmityksen ja sähkön hinta aisoissa

Ulkoverhousremontti ja lisäeristys ovat kaksi tehokasta keinoa pienentää energiakuluja. Niiden avulla voit vähentää kotisi lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia jopa 30 prosenttia. Lämmitys- ja jäähdytysenergia karkaavat usein huonosti eristetyistä tai tiivistämättömistä kohdista, mikä saa kulut nousemaan kuin huomaamatta. Paitsi että ulkoverhousremontti tuo säästöjä, se parantaa myös asumismukavuutta. Eristämällä kodin ulkoseinät hyvin ja kestävästi, lämpö pysyy paremmin myös sisällä talossa ja energiankulutus luonnollisesti vähenee.

Ulkoverhousremontti, ulkoverhouksen uusiminen.

Milloin ulkoverhousremontti on tarpeen?

Vaikka ulkoverhouksella onkin suuri vaikutus energiankulutukseen, remontti voidaan tehdä myös muista syistä. Uusi ulkoverhous on tarpeen, jos nurkissa tuntuu vetoa, seinien eristys ei ole kunnossa tai ulkoverhous on kärsinyt ikkunoiden alapuolelta. Remontti voi olla tarpeen myös, jos maalipinta hilseilee, epäilet kosteus- tai homevahinkoa, seinät ovat vinot tai vaurioituneet – tai haluat päivittää mineriittilevyt kauniiseen ja turvalliseen puupintaan.

Paitsi että ulkoverhousremontti vaikuttaa positiivisesti asumismukavuuteen ja talon elinikään, se voi olla ratkaiseva tekijä myös energian säästämisessä. Jos sähkön tai lämmityksen hinta huolettaa ja kotikeinot loppuvat kesken, me Primalla voimme auttaa sinua ratkaisemaan energiankulutuksen haasteet.

Miten ulkoverhousremontti vaikuttaa sähkölaskuun?

Sähkön ja lämmityksen hinta on huipussaan ja se todella huolettaa valtaosaa suomalaisista. Samalla, kun energian hinta on noussut, vaatimukset rakennusten energiatehokkuudesta ovat tiukentuneet. Ulkoverhousremontti tehostaa kotisi energiatehokkuutta ja tuo merkittävää säästöä lämmityskuluihin.

Jos kotisi eristys ei ole kunnossa, lämpöä karkaa jatkuvasti huonojen eristeiden vuoksi ja maksat lämmityskustannuksista reilusti enemmän kuin olisi tarpeen. Jos kodissasi vetää paljon tai lämpö tuntuu karkaavan aivan muualle kuin kodin sisälle, ulkoverhousremontti tai lisäeristys auttaa asiaan.

Lämmitys vie valtaosan kotitaloudemme energiankulutuksesta. Keskimäärin lämmitys kattaa 52 prosenttia koko taloutesi sähkölaskusta – eli hyvin suuren osan. Parhaimmillaan ulkoverhousremontti tiputtaa prosenttiosuutta reilusti alemmas, ja sähkölaskusi kulut pienenevät sen mukana.

Julkisivuremontti omakotitaloon ja taloyhtiöön Primalta.

Miten ulkoverhousremontti tehdään?

Ulkoverhousremontti kestää yleensä noin kaksi viikkoa, joten työ hoituu nopeasti vuodenajasta riippumatta. Primalla projekti aloitetaan maksuttomalla suunnittelulla ja kuntokartoituksella. Sinun ei tarvitse huolehtia itse mistään: hoidamme kaiken budjetoinnista suunnitteluun, asennukseen ja loppusiivoukseen.

Itse korjaaminen aloitetaan purkamalla vanhat materiaalit, jotta rakenteet ja niiden kunto pystytään tarkistamaan mahdollisten laho- ja kosteusvaurioiden varalta. Useimmiten ulkoverhoilun yhteydessä lisätään eristeitä jollain tasolla, jotta rakenteiden vetoisuus ja ilmavuodot saadaan kuriin ja asumismukavuus paranee. Lopuksi valitaan sopivat eriste- ja pintamateriaalit, jotka tukevat rakenteiden terveyttä, ja tehdään viimeistelytyöt.

Säästä sähköä ja nosta asumismukavuutta

Meillä Primalla on 30 vuoden kokemus ulkoverhous- ja julkisivuremonteista. Olemme onnistuneet nostamaan lukuisten asiakkaidemme rakennusten arvoa ja asumismukavuutta. Onnistumisemme näkyvät myös sähkölaskun pienentymisenä. Asiakastyytyväisyytemme on huimat 99 %.

Jos haluat katkaista sähkölaskujen jatkuvan kasvun, ulkoverhousremontti on ratkaisu sinulle. Ammattitaidolla tehdyt remonttimme tuovat sinulle nopeasti ja vaivattomasti kulusäästöjä.

Lue muita blogiartikkeleita

Kuitusementti – nykyaikainen ja lähes huoltovapaa ulkoverhouspaneeli

Moderni kuitusementti tarjoaa näyttävän ja lähes huoltovapaan ratkaisun talollesi. Tässä blogissa pureudumme tämän ulkoverhouspaneelin…

Tasakatto – mitä ongelmia tasakatto voi aiheuttaa

Onko sinulla talossasi vanha tasakatto jonka kunto mietityttää? Tasakatot voivat näyttää tyylikkäiltä ja moderneilta….

Paras ulkomaali – Näin valitset sopivan

Paras ulkomaali hakusessa? Ulkomaaleja löytyy erilaisia ja erilaisiin tarpeisiin, ja sopivan maalin valinta voi…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.