Ulkoseinän pesu ennen maalausta

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Ulkoseinän pesu ennen maalausta on tärkeää, jotta ulkomaalaukseen nähty vaiva ei mene hukkaan, vaan saat kauniin ja kestävän lopputuloksen.

Miksi ja miten ulkoseinän pesu tulee tehdä? Lue vinkkimme aiheesta ja pyydä tarjous ammattitaitoisesta ulkomaalauksesta.

Miksi ulkoseinä pitää pestä ennen maalausta?

Ennen kuin tartut maalisutiin ja aloitat ulkoseinän uudistamisen, on tärkeää ymmärtää, miksi seinän puhdistaminen on välttämätöntä. Ulkoseinien pesu ennen maalausta ei ole pelkästään suositeltavaa, vaan se on olennainen osa valmistelutyötä, joka varmistaa maalin parhaan mahdollisen tartunnan ja lopputuloksen.

Pölyn ja lian poistaminen: Vuosien saatossa ulkoseinät keräävät pölyä, likaa, hämähäkinseittejä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat estää maalin tarttumisen kunnolla. Pesemällä seinät huolellisesti poistat nämä epäpuhtaudet, mikä takaa maalin tasaisen levittymisen ja pidemmän kestoiän.

Homeen ja levän käsittely: Erityisesti varjoisilla ja kosteilla alueilla seinät voivat olla alttiita homeen ja levän kasvulle. Nämä eivät ainoastaan heikennä ulkonäköä vaan voivat myös vahingoittaa maalipintaa ja seinämateriaaleja ajan kuluessa. Pesu antiseptisillä puhdistusaineilla varmistaa, että nämä haitalliset organismit poistetaan tehokkaasti ennen maalausta.

Maalin parempi tarttuvuus: Puhdas pinta on parhain perusta uudelle maalikerrokselle. Kun seinä on puhdistettu perusteellisesti, maali tarttuu paremmin, mikä vähentää kuplintaa, hilseilyä ja muita yleisiä ongelmia, jotka ilmenevät, kun maalia levitetään likaiselle tai epätasaiselle pinnalle.

Tarkastus ja esikäsittely: Pesuprosessin aikana voit myös tarkastaa seinän kunnon, kuten halkeamat, reiät ja muut vauriot, jotka tulisi korjata ennen maalausta. Tämä varmistaa, että maalausprojektisi pohjatyö on kunnolla tehty, mikä parantaa lopputuloksen laatua ja kestävyyttä.

Ulkoseinän pesu ennen maalausta

Ulkoseinän pesu ennen maalausta – Miten se tehdään?

Tarvittavat työkalut ja aineet:

 • Painepesuri tai letku harjasuuttimella
 • Mieto pesuaine tai erityisesti ulkomaalaukseen tarkoitettu puhdistusaine
 • Suojakäsineet ja silmäsuojaimet
 • Pehmeä harja tai sieni suurempien pintojen käsittelyyn
 • Tikkaat korkeiden paikkojen tavoittamiseksi

Pesuprosessin vaiheet:

 1. Valmistelut: Poista irtonaiset esineet ja kalusteet seinien läheisyydestä. Peitä kasvit ja muut alueet, joita et halua kastuvan tai altistuvan pesuaineille.

 2. Kostuta seinä: Kostuta seinäpinta letkulla tai painepesurilla. Tämä auttaa liuottamaan likaa ja tekee pesuaineen levittämisestä tehokkaampaa.

 3. Pesuaineseoksen levitys: Sekoita pesuaineesi ohjeiden mukaan ja levitä se seinälle joko suoraan painepesurista tai käsin sienellä/harjalla. Aloita alhaalta ja etene ylöspäin, jotta vältät pesuainevanan valumisen kuiville seinäpinnoille.

 4. Anna vaikuttaa: Anna pesuaineen vaikuttaa ohjeiden mukaisen ajan. Tämä auttaa hajottamaan itsepäisimmätkin liat ja epäpuhtaudet.

 5. Huolellinen huuhtelu: Huuhtele seinä huolellisesti painepesurilla tai letkulla, aloittaen ylhäältä alas päin. Varmista, että kaikki pesuaineet on huuhteltu pois, jotta ne eivät jätä jäämiä tai vahingoita maalipintaa.

 6. Tarkista ja toista tarvittaessa: Tarkasta seinä huolellisesti pesun jälkeen. Jos likaa tai epäpuhtauksia on vielä jäljellä, toista pesuprosessi tarvittavilta osin.

 7. Anna kuivua: Ennen maalaamisen aloittamista, anna seinän kuivua täysin. Kosteus seinässä voi estää maalin tarttumisen ja aiheuttaa ongelmia maalipinnassa.

Huolellinen ulkoseinän pesu on aikaa vievä, mutta välttämätön vaihe, joka takaa maalauksen onnistumisen. Oikeilla välineillä ja tekniikoilla varmistat, että seinäsi ovat optimaalisessa kunnossa maalausta varten, mikä pidentää maalipinnan ikää ja parantaa lopputuloksen ulkonäköä.

Milloin on paras vuodenaika ulkomaalaukseen?

Parhaimmat maalauskelit sijoittuvat usein toukokuun alusta syyskuun loppuun. Paras aika tehdä ulkomaalaus on pilvipoutainen keskikesän päivä, mutta talon maalaaminen onnistuu toki muulloinkin. Maalausta suorassa auringonpaisteessa kannattaa välttää, joten suosi aina varjoisaa päivää.

Ammattilainen osaa aina arvioida käytettävän maalin, sekä sääolosuhteiden optimaalisuuden. Mikäli olet epävarma siitä, onko sää sopiva talon maalaukseen, tai millaista maalia sinun kannattaisi käyttää – suosittelemme palkkaamaan ammattilaisen asialle. 

Lue parhaat vinkit ulkomaalaukseen >>

Ulkoseinän pesu ja maalaus – yleisimmät haasteet

Ulkoseinien pesu ja maalaus voivat tuntua suoraviivaisilta tehtäviltä, mutta ne tuovat usein mukanaan omat haasteensa. Tässä osiossa käymme läpi joitakin yleisimpiä ongelmia, joita saatat kohdata projektin aikana:

Likaiset ja vaikeasti puhdistettavat alueet – Käytä erikoispesuaineita, jotka on suunniteltu käsittelemään tiukasti kiinni olevaa likaa, kuten homeen tai levän poistajia. Varmista, että annat pesuaineen vaikuttaa riittävän kauan ennen huuhtelua. Painevesipesuri voi olla tehokas vaikeiden likakohtien poistamisessa, mutta muista käyttää sitä varovaisesti välttääksesi seinämateriaalin vahingoittamisen.

Sääolosuhteet – Suunnittele pesu ja maalaus säätiedotuksia tarkkaillen. Vältä maalaamista suorassa auringonpaisteessa, sateessa tai erittäin kosteissa olosuhteissa. Paras aika maalata on kuiva, pilvinen päivä, jolloin lämpötila on maltillinen.

Maalin kuoriutuminen ja lohkeilu – Varmista, että seinä on perusteellisesti puhdistettu ja kuivunut ennen maalausta. Käytä pohjamaalia parantaaksesi maalin tarttuvuutta ja estääksesi kosteuden tunkeutumisen maalin alle. Valitse laadukas ulkomaali, joka on suunniteltu kestämään paikallisia sääolosuhteita.

Värin valinta ja peittävyys – Käytä värikarttoja ja testaa värejä pienillä alueilla ennen koko seinän maalaamista. Jos peität tumman värin vaaleammalla, saattaa olla tarpeen käyttää useampia maalikerroksia tai erityistä peittävää pohjamaalia.

Aikataulutus ja projektin kesto – Arvioi projekti realistisesti ja anna itsellesi riittävästi aikaa jokaisen vaiheen suorittamiseen. Älä kiirehdi kuivumisprosesseja; maalin täytyy kuivua kokonaan ennen seuraavan kerroksen levittämistä.

Turvallisuusriskit työskennellessä korkealla – Käytä turvallisia tikkaita tai vuokraa nostolava korkeiden paikkojen tavoittamiseksi. Varmista aina, että työskentelyalue on turvallinen ja että käytät asianmukaisia turvavarusteita.

Kun tunnistat potentiaaliset haasteet etukäteen ja valmistaudut niihin asianmukaisesti, voit välttää yleisimmät kompastuskivet ja varmistaa ulkoseinäprojektisi onnistumisen.

Talon maalaus.

Ulkoseinän pesu ja maalaus itse

Ulkoseinän pesun voi tehdä itsekin, kunhan noudatat ylempänä mainittuja vinkkejä ja ohjeita. Ulkomaalaus ja ulkoseinän pesu vievät kuitenkin paljon aikaa, ja vaativat tarkkuutta, optimaalisia sääolosuhteita ja laadukkaita välineitä.

Jos oma osaaminen tai aika ei riitä, kannattaa turvautua ammattilaiseen. Ammattilaiselle ulkomaalaus ja siihen liittyvät valmistelut ovat rutiinityötä, ja siksi homma hoituu tehokkaasti ja nopeasti, laadukkaasta työnjäljestä huolimatta.

Ammattilaisen palkkaamalla sinun ei tarvitse pelätä virheitä tai käyttää keskikesän parhaimpia päiviä pesu- ja maalaushommissa.

Vaikka ammattilaisen palkkaaminen saattaa vaikuttaa kalliimmalta vaihtoehdolta etukäteen, se voi pitkällä tähtäimellä säästää sekä aikaa että rahaa välttämällä yleisiä virheitä ja mahdollistamalla kestävämmän ja tyydyttävämmän lopputuloksen.

Ammattilainen tuo mukanaan sekä tietotaidon että kokemuksen, ja varmistaa, että kaikki projektin vaiheet – alkaen valmistelusta ja pohjustuksesta aina viimeistelyyn ja tarkastukseen – suoritetaan korkeimpien standardien mukaisesti.

Lisäksi ammattilainen voi tunnistaa ja ennakoida mahdolliset ongelmat, jotka saattaisivat jäädä kokemattoman silmältä huomaamatta, ja tarjota ratkaisuja, jotka pidentävät maalipinnan ikää ja parantavat lopputuloksen laatua.

Ota yhteyttä meihin ja varaa maksuton kartoituskäynti jo tänään! Saat asiantuntijan arvion maalaustarpeesta sekä tarkan hinta-arvion talon maalaukselle.

Ulkomaalausta ammattitaidolla ja korkealaatuisesti

Jos etsit ammattitaitoista omakotitalon maalaajaa, joka tekee laadukasta maalausjälkeä – olet oikeassa paikassa. Prima-rakentajien ammattilaiset maalaavat talosi nopeasti ja ensiluokkaisella kädenjäljellä.

Miksi valita meidät?

 • Saat maksuttoman kartoituskäynnin – Tilaa meiltä asiantuntija paikalle kartoittamaan talosi maalaustarve sekä antamaan hinta-arvio ja alustava aikataulu talon maalauksesta. Saat puolueettoman arvion maalaustarpeesta, eikä käynti sido sinua vielä mihinkään.
 • Ammattitaitoiset ja kokeneet maalarit – Maalarimme ovat koulutettuja ja kokeneita maalausalan ammattilaisia, joilta maalaaminen sujuu nopeasti ja huolellisesti alusta loppuun.
 • Läpinäkyvää toimintaa – Primalla voit aina luottaa siihen, että asiantuntijamme arvioi maalaustarpeen rehellisesti. Emme maalaa kohteita, jotka eivät maalausta aidosti tarvitse.
 • Hyvin johdettu maalausprojekti – Meillä maalausprojekti sujuu kivuttomasti alusta loppuun. Olemme tukenasi koko projektin ajan ja ohjeistamme sinua kaikesta tarvittavasta selkeästi.
 • Laadukasta maalausjälkeä – Me emme tingi laadusta! Maalaamme kaikki ulkomaalaukset käsityönä pensselillä, jolloin varmistamme tasaisen, huolellisen ja viimeistellyn lopputuloksen. Siitä huolimatta teemme työt aina tehokkaasti ja nopeasti vain muutamassa päivässä.

 

Ota yhteyttä meihin ja varaa maksuton kartoituskäynti jo tänään! Saat asiantuntijan arvion maalaustarpeesta sekä tarkan hinta-arvion talon maalaukselle.

Lue muita blogiartikkeleita

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…

Energiaremontti omakotitalo – näillä remonteilla säästät energiaa ja lisäät kiinteistösi arvoa

Energiaremontti omakotitalo – mitä se tarkoittaa ja mitä hyötyä energiaremontin tekemisestä on? Tässä artikkelissa…

Ulkomaalaus lämpötila – Vinkit onnistuneeseen maalaukseen

Ulkomaalaus lämpötila – Mikä on optimaalinen sää ja miksi sillä on merkitystä? Talon maalauksessa…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.