Paras ulkomaali – Näin valitset sopivan

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita

Paras ulkomaali hakusessa?

Ulkomaaleja löytyy erilaisia ja erilaisiin tarpeisiin, ja sopivan maalin valinta voi aiheuttaa joskus päänvaivaa.

Lue, mikä on paras ulkomaali ja miksi, sekä miten valitset omaan taloosi sopivimman maalin.

Mitä eroa ulkomaaleissa on?

Ulkomaalien valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten maalin koostumus, kestävyys ja käyttötarkoitus.

Markkinoilla on laaja valikoima ulkomaaleja, jotka voidaan jaotella pääasiassa vesiohenteisiin, öljypohjaisiin ja lateksimaaleihin.

Vesiohenteiset maalit ovat suosittuja niiden ympäristöystävällisyyden ja helpon käytön vuoksi.

Öljypohjaiset maalit tarjoavat puolestaan erinomaisen kosteudenkestävyyden ja kestävyyden, mutta niiden kuivumisaika on pidempi.

Lateksimaalit tarjoavat hyvän peittävyyden ja säänkestävyyden, mikä tekee niistä ihanteellisen vaihtoehdon monenlaisille pinnoille. Eri maalityyppien vertailu auttaa valitsemaan oikean tuotteen erilaisiin tarpeisiin ja olosuhteisiin, ja ammattilainen auttaa mielellään valitsemaan olosuhteisiin ja talosi pintaan sopivan vaihtoehdon.

Talon maalaus.

Mikä on paras ulkomaali ja miksi?

Valittaessa ulkomaalia on tärkeää ymmärtää, mitkä ominaisuudet tekevät maalista ihanteellisen juuri sinun tarpeisiisi.

Laadukkaat ulkomaalit tarjoavat kestävyyttä, hyvän peittokyvyn ja säänkestävyyden, mikä on välttämätöntä Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Paras ulkomaali ei ainoastaan suojaa rakennuksen ulkopintaa, vaan myös säilyttää värinsä ja kiiltonsa vuosien ajan. On tärkeää ottaa huomioon myös maalin kuivumisnopeus ja sen soveltuvuus käytettävälle pinnalle.

Me Primalla käytämme ulkomaalauksissa Teknoksen laadukkaita Nordica -ulkomaaleja, sekä GVK:n maaleja.

Teknoksen Nordica-maalit ovat korkeaa laatua arvostavalle täydellinen valinta.

Niissä on poikkeuksellisen hyvä säänkestävyys, ja sen ansiosta myös pitkä huoltoväli. Likaa hylkivä pinta pitää ulkonäön siistinä ja kauniina, ja maalipinnan väri ja kiilto pääsevät näkymään kauniisti ympäri vuoden. 

Nordica-maalit ovat vesiohenteisia ja sävytetettävissä, sekä kehitetty Suomessa. 

GVK:n talomaalit tarjoavat kestäviä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja ulkomaalaukseen. Niiden joukossa on vesiohenteisia ja pellavaöljypohjaisia maaleja, jotka soveltuvat erinomaisesti Suomen vaativiin sääolosuhteisiin.

Esimerkiksi hiilidioksidineutraali Lappi Akva ja nopeasti kuivuva Airisto Pro -akrylaattimaali tarjoavat erinomaisen peittävyyden ja pitkän kestoajan. Tuotteet ovat suunniteltu erityisesti kestämään Suomen olosuhteissa ja pitämään ulkonäkö siistinä pitkään.

Paras ulkomaali – vastaus löytyy talosi seinästä

Paraskaan ulkomaali ei ole paras valinta jokaiseen pintaan ja kaikkiin olosuhteisiin, ja siksi on olennaista valita ulkomaali talosi tarpeiden mukaan.

Ensimmäinen hyvä kysymys ulkomaalia valitessa on, millä maalilla talo on aiemmin maalattu?

Öljymaalin päälle voi maalata vesiohenteisella maalilla, mutta ei toisinpäin. Siksi vanhan maalin selvittäminen on tärkeää, jotta ulkomaalaus ei mene hukkaan. Jos maalin valinta on väärä, ulkomaalaus täytyy todednnäköisesti uusia jo vuoden päästä uudelleen, joka maksaa aikaa ja rahaa. 

Jos esimerkiksi talon huoltokirjasta ei löydy tietoa käytetystä maalityypistä, voit arvioida pintaa itse tai pyytää ammattilaisen apuun. Maalityypin tunnistamista varten voit irrottaa pienen palan maalia.  Öljymaaleissa maalikalvossa näkyy pieniä halkeamia ja maalikalvo on vaikea irrottaa, sillä se on kova ja taivuttaessa napsahtaa poikki.

Punamultamaalista irtoaa pigmenttiä, kun pyörittelet sitä sormissasi, ja vesiohenteinen maali irtoaa öljymaalia suurempina lastuina, ja maalin palaset joustavat, eivätkä katkea.
 

Mikäli olet epävarma siitä, kumman tyyppisellä maalilla talosi on maalattu aikaisemmin, vesiohenteinen maali on aina varma valinta.

 
Prima-rakentajat-Lehtonen6

Paras ulkomaali ei riitä – Huomioi nämä asiat

Oikean ulkomaalin valinnan lisäksi on ulkomaalauksessa tärkeää huomioida muitakin asioita, jotta lopputulos on onnistunut:

 • Pinnan esikäsittely: Pese seinä ennen maalaamista ja hio pinta huolellisesti. Poista vanha maali, lika ja mahdollinen home ennen maalausta.

 • Maalausolosuhteet: Parhaimmat maalauskelit sijoittuvat usein toukokuun alusta syyskuun loppuun. Paras aika tehdä ulkomaalaus on pilvipoutainen keskikesän päivä, mutta talon maalaaminen onnistuu toki muulloinkin. Maalausta suorassa auringonpaisteessa kannattaa välttää, joten suosi aina varjoisaa päivää. Ihanteellinen lämpötila on +15–20 astetta. 

 • Maalaustekniikka: Käytä oikeita siveltimiä ja teloja sekä maalaa tasaisesti ja systemaattisesti.

 • Maalin kuivumisaika ja vaatimukset: Muista maalia valitessasi tarkistaa kyseisen maalin kuivumisaika ja mahdolliset lämpötilasuositukset, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

 • Ympäristön suojaus: Peitä maalaamattomat pinnat, kasvit ja muut alueet, jotka voivat saastua maalista.

 • Turvallisuus: Käytä suojavarusteita kuten hengityssuojainta ja käsineitä, sekä maalaustelinettä, jotta maalaus sujuu vaivattomasti ja turvallisesti.

 • Maalausvälineet: Panosta hyviin maalausvälineisiin.

 • Maalin sävy: Mieti, minkä väriseksi haluat sävyttää valitsemasi ulkomaalin. Huomioi, että asuinalueilla saattaa olla rajoituksia sen suhteen, minkä väriseksi talon saa maalata.


  Aiemmin kuultokäsitellyillä seinillä sävyn muuttaminen vaaleammasta tummempaan on mahdollista, mutta tummemmasta vaaleampaan vaihtaminen ei ole suositeltavaa, koska tummempi sävy saattaa kuultaa vaaleamman läpi. Jos talo on sen sijaan aiemmin maalattu peittävällä ulkomaalilla, voit vaihtaa värisävyn paljon joustavammin, koska peittävän maalin päälle voi maalata minkä tahansa värisävyn.

  Lue parhaat vinkit ulkomaalaukseen >>

Ulkomaalausta ammattitaidolla ja korkealaatuisesti

Jos etsit ammattitaitoista omakotitalon maalaajaa, joka tekee laadukasta maalausjälkeä – olet oikeassa paikassa. Prima-rakentajien ammattilaiset maalaavat talosi nopeasti ja ensiluokkaisella kädenjäljellä.

Miksi valita meidät?

 • Saat maksuttoman arviokäynnin – Tilaa meiltä asiantuntija paikalle kartoittamaan talosi maalaustarve sekä antamaan hinta-arvio ja alustava aikataulu talon maalauksesta. Saat puolueettoman arvion maalaustarpeesta, eikä käynti sido sinua vielä mihinkään.
 • Ammattitaitoiset ja kokeneet maalarit – Maalarimme ovat koulutettuja ja kokeneita maalausalan ammattilaisia, joilta maalaaminen sujuu nopeasti ja huolellisesti alusta loppuun.
 • Läpinäkyvää toimintaa – Primalla voit aina luottaa siihen, että asiantuntijamme arvioi maalaustarpeen rehellisesti. Emme maalaa kohteita, jotka eivät maalausta aidosti tarvitse.
 • Hyvin johdettu maalausprojekti – Meillä maalausprojekti sujuu kivuttomasti alusta loppuun. Olemme tukenasi koko projektin ajan ja ohjeistamme sinua kaikesta tarvittavasta selkeästi.
 • Laadukasta maalausjälkeä – Me emme tingi laadusta! Maalaamme kaikki ulkomaalaukset käsityönä pensselillä, jolloin varmistamme tasaisen, huolellisen ja viimeistellyn lopputuloksen. Siitä huolimatta teemme työt aina tehokkaasti ja nopeasti vain muutamassa päivässä.

Ota yhteyttä meihin ja varaa maksuton arviokäynti jo tänään! Saat asiantuntijan arvion maalaustarpeesta sekä tarkan hinta-arvion talon maalaukselle.

Lue muita blogiartikkeleita

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletus – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä tulee tietää? Yläpohjan tuuletus on…

Energiaremontti omakotitalo – näillä remonteilla säästät energiaa ja lisäät kiinteistösi arvoa

Energiaremontti omakotitalo – mitä se tarkoittaa ja mitä hyötyä energiaremontin tekemisestä on? Tässä artikkelissa…

Ulkoseinän pesu ennen maalausta

Ulkoseinän pesu ennen maalausta on tärkeää, jotta ulkomaalaukseen nähty vaiva ei mene hukkaan, vaan…
Paras ulkoverhousremontti.

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa.

Vastaamme yhteydenottoosi haluamallasi tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä alueesi asiantuntijaan joko soittamalla tai sähköpostilla.