Omakotitalon remontointi Varkaudessa

Uusi lasitettu terassi omakotitaloon.
Julkisivuremontti Primalta.

Piia ja Kari Juutilainen Varkaudesta ovat tyytyväisiä Priman asiakkaita jo useamman remontin kokemuksella. Perheen kodin ulkopinnat on uusittu täysin parin viime vuoden aikana, kun vuorollaan on uusittu katto, ulkoverhous, ikkunat ja ovet. Lopuksi Prima-rakentajat toteutti Juutilaisten kotiin uuden terassin kesällä 2018.

1900-luvun alussa rakennettu puutalo, jonka ulkopinnat on täysin uusittu, sijaitsee Varkaudessa viehättävällä pientaloalueella. Tarkka rakennusvuosi ei ole tiedossa, mutta nyt kunnostettu talo saa taas palvella asukkaitaan kymmeniä vuosia,  ennen kuin yhtä laajoja remonttitöitä tarvitsee ajatellakaan.

Ensin katto

Aivan ensimmäisenä remontoinnin kohteena oli talon katto. Priman edustaja tutki vanhan katon ja teki sen perusteella tarjouksen, josta päädyttiin sopimukseen. Talossa oli vanha peltikatto, jonka alla oli huopaa ja pärettä. Tarvikkeetkin olivat jossakin vaiheessa loppuneet ja sitten oli paikkailtu sillä, mitä oli löytynyt. Remontti oli kyllä ollut mielessä, mutta jäänyt aina odottelemaan toteutumistaan.
Vanha katto huopineen ja päreineen purettiin, ja katon energiatehokkuutta parannettiin lisäeristämällä se selluvillalla. Uudesta kattorakenteesta tehtiin oikeaoppisesti kaksoistuulettuva, ja päällimmäiseksi asennettiin Weckmanin tiilikuvioinen pelti. Lopuksi Priman peltiseppä pellitti piipun ja asensi saumattoman sadevesijärjestelmän.

”Kattoremontti sujui oikein hyvin ja aikataulussaan, toteavat Juutilaiset. -Asentajat olivat osaavia ja ammattitaitoisia. Mielestämme työ oli myös nopeasti valmis!”

Lahovaurio seinässä

Myös ulkoverhousremontti suunniteltiin tehtäväksi Priman tyyliin pintaa perusteellisemmin, eli ennen uuden verhouksen tekoa purettiin vanha verhous kokonaisuudessaan pois.
Se olikin onni, sillä seinää purettaessa paljastui yllätys: vanhan ulkoverhouksen alta löytyi  huonossa kunnossa oleva alkuperäinen ulkovuoraus. Kun runkorakenteeseen asti yltänyt lahovaurio tuli näkyviin, asentajat puhalsivat heti pelin poikki ja soittivat työpäällikön paikalle.

-Ehdin ajatella, että tähänkö tämä remontti jää talven alle, ja olin jo melkein itkua vääntämässä. Mutta työpäällikkö tulikin parissa tunnissa, ja seuraavana päivänä oltiin jo korjaamassa runkoa kuntoon, Piia Juutilainen muistelee. Vauriot korjattiin perusteellisesti. Vanhat purut vaihdettiin uusiin villoihin ja puutavara terveeseen.

Juutilaiset ovatkin tyytyväisiä päätökseensä perusteellisesta remontista. Jos näin ei olisi toimittu, olisi lahovaurio jäänyt piiloon ja korjaamatta. Nyt sen korjaus verhoustyön yhteydessä onnistui hienosti.

Omakotitalo ennen julkisivuremonttia.

”Priman asentajat ovat huippuammattilaisia! Niin katon kuin ulkoverhouksenkin tekijät olivat huippuja, ja sen huomasi, että töitä on tehty yhdessä. Todellakin tehtiin töitä, eikä haaveiltu tai lorvittu, kertovat Juutilaiset.”

Omakotitalon terassi valmis.

Terassin teko kesällä 2018

Talossa oli sisäänkäynnin yhteydessä jo ennestään pieni terassi, mutta se oli harmittavasti niin pieni, ettei sillä juurikaan ollut käyttöä. Kulku terassille oli hankala oven aukeamissuunnan takia, ja tilaa oli muutenkin rajallisesti.
Yhdessä Priman paikallisen edustajan kanssa tehtiin suunnitelma uudesta terassista. Priman suunnittelija piirsi suunnitelman pohjalta kolme luonnosta, joista löytyikin heti luonteva vaihtoehto, jota lähdettiin toteuttamaan.
-Havainnekuva oli todella hyvä, kun heti näki, millainen terassista olisi tulossa, Juutilaiset kiittelevät.
–Ja naapureidenkin mukaan lopputuloksena meillä on makea terassi!
Asennuksen alkua viivästytti pieni virhe materiaalien toimituksessa, mutta tästä huolimatta terassi valmistui sovitussa ajassa.
-Kaiken kaikkiaan asennus sujui ongelmitta.
On helppo toteuttaa kaikki remontit yhden toimijan kanssa, kun tietää jo ensimmäisen kerran jälkeen, että Prima-rakentajaton luottamuksen arvoinen, ja sen edustajat ovat käyneet tutuiksi.

Remontilla asumismukavuutta

Asumisessa remonttien tuoman muutoksen huomaa varsinkin talvella, kun talon eristys on parempi ja talo pysyy lämpöisenä. Myös sisäilma tuntuu raikkaammalta.

-Ennen puru haisi pahalta, ja tuulisella kelillä haju tuli myös sisälle, mutta enää niin ei käy, Piia Juutilainen kertoo.
Ikkunoissa huollon helppous verrattuna vanhoihin on merkittävä. Ennen keittiössä meni ruokaa keittäessä ikkuna huuruun, mutta nyt ei sellaista tapahdu.

-Priman edustajan kanssa on ollut helppo toimia. Aina, jos jotakin kysyttävää on ollut, edustaja on selvittänyt asian ja yhteistyö on toiminut. Minusta oli yllättävää, miten nopeasti työmaapäällikkökin pääsi paikalle, kun vanhassa seinärakenteessa paljastui ongelmia, Piia Juutilainen pohtii.

-Saimme kohennettua Priman tekemillä remonteilla kotimme ilmeen aivan radikaalisti paremmaksi. Nyt on myös turvallisempi olo, kun tietää, mitä talon rakenteissa on. On hyvä, että näimme asennuksen aikana kaiken, mitä työmaalla tehtiin. Tiedämme, että kaikki on Prima-rakentajien jäljiltä kunnostettu ja kunnossa, Juutilaiset summaavat.

Pentti Leikkainen, Kajaani
"Ystävällisyys ja hyvä yhteistyö"
Read More
Mirja Auranen, Säkylä
"Erinomainen työn jälki"
Read More
Olavi ja Liisa Paajanen, Valko
"Ahkerat työntekijät ja hyvä jälki. Voikohan tuota enää parantaa! Hyvä!
Read More
Tapani Kukkonen, Oulu
"Myyjän vastuunkanto ja ammattitaito"
Read More