ILMAINEN KUNTOARVIO PYYDÄ TARJOUS »

OTA YHTEYTTÄ: 020 775 1350

Priman patentoima valesokkeliratkaisu Laho Stop:

Laho-Stop on Priman innovaatio, jolle on haettu patentti. Se on nerokas ratkaisu, jolla talon rungon kosteudelle alttiit alimmat puurakenteet voidaan uusia kokonaan talon ulkopuolelta, häiritsemättä talossa asumista.

Valesokkelirakennetta on käytetty omakotitaloissa ja rivitaloissa 60-luvulta jopa 90-luvun puoliväliin. Valesokkelirakenteessa talon rungon alajuoksut ja runkotolppien alaosat ovat usein alttiina kosteudelle ja siten homeongelmille. Tästä aiheutuu sisäilmaongelmaa asuntoihin ja haittaa asumisterveydelle. Korjaaminen on ollut tähän asti hyvinkin työlästä ja asukkaille vaivalloista.

Valesokkelirakenteen tunnistaa helposti mm. siitä, että ulko-oven alaosa on alempana kuin sokkelin yläpinta. Vaikka valesokkelirakenne ei kaikkiin taloihin välttämättä koskaan aiheuta ongelmaa, tai ongelmaa ei ole vielä havaittu, on perusteellinen tutkiminen paikallaan. On tapauksia, jolloin on ryhdytty korjaaminen sokkelin vaurioita, mutta se onkin jouduttu keskeyttämään talon purkupäätöksen vuoksi.

Laho-Stop on käänteentekevä ratkaisu valesokkelikorjauksiin

Laho-Stop on Prima-rakentajat Oy:n kehittämä menetelmä, jossa valesokkelirakenne korjataan talon ulkopuolelta. Laho-Stop käy sekä puuverhoiltuihin että tiilipintaisiin puurunkoisiin taloihin. Remontin aikana rakenteet tutkitaan ja desinfioidaan. Eloperäinen riskialtis rakenne vaihdetaan lahoamattomaan teräsrakenteeseen.

Priman Laho-Stop innovaatiossa suurin hyöty ja kustannussäästö on siinä, että asukkaat voivat asua koko remontin ajan häiriöttä remontoitavassa kodissaan. Tähän asti ”valesokkeliremonteissa” on ollut tarve järjestää asukkaille korjauksen ajaksi väistötilat ja usein on jouduttu tekemään laajojakin sisäremontteja.

Laho-Stopin avulla valesokkeliremontti on vaivaton ja näin talon kylmin ja vetoisin kohta on korjattavissa nyt kestävästi ja laadukkaasti, aiempaa helpommin. Laho Stop on yksi esimerkki siitä, miten Prima kehittää tuotteitaan ja palveluaan pintaa perusteellisemmin.

Kysy lisää
© 2020 Prima-rakentajat – Pintaa perusteellisemmin!