KATSO TARJOUS TÄSTÄ

Kattoremontti

Prima-rakentajien kattoremontti on koko kotisi vakuutus vähintään 30-50 vuodeksi eteenpäin

Olemme tehneet yli 12 000 kattoremonttia. Sen ansiosta meille on syntynyt todella vahva osaaminen itse kattoremontin tekemisestä, mutta myös kirkas näkemys siitä, millainen kattoremonttien markkina tällä hetkellä on.

Markkinatilanne huolettaa meitä, koska olemme huomanneet seuraavan:

Markkinoiden kattoremontit voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään. Sellaisiin, joiden jälkeen katto kestää 10-20 vuotta rakennusteknisistä virheistä johtuen ja sellaisiin, joiden jälkeen katto kestää 30-50 vuotta. Sinulla on valta päättää, kummanlaisen katon haluat suojaavan kotiasi ja perhettäsi.

Suunnittelemme ja kunnostamme katot rakennusteknisesti oikein, minkä ansioista tekemämme kattoremontit kuuluvat 30-50 vuotta kestävien kattojen ryhmään. Näin katon rakenteesta tulee vahva, ulkovuoresta tiivis ja koko katosta hyvin tuulettuva, jolloin se pysyy kuivana ja terveenä.

Kattoremontoinnin toimintamallimme on seuraava

Takaamme, että saat meiltä kattoremontin aina ja vain suoraan sinun tarpeeseesi – et maksa tyhjästä, vaan juuri siitä, mitä katollesi tarvitsee tehdä, ja mitä me sille teemme.

Pyydä meidät ilmaiselle arviointi- ja suunnittelukäynnille.

Tai soita numeroon 020 775 1350

Katso mitä asiakkaamme sanovat Prima-rakentajien työstä

Räätälöimme sinulle yksilöllisen kattoremontin näiden kahden asian perusteella:

 1. Kokenut ammattilainen tekee kattosi tilanteesta kartoituksen, josta näemme yhdessä katon todellisen kunnon, ja mitä sille tulee tehdä ja mitä sille ei tarvitse tehdä.
 2. Kuuntelemme toiveesi, koska pystymme toteuttamaan hyvinkin personoituja ratkaisuja.

Näin saat kattoremontin, joka on suunniteltu täysin taloasi ja tarpeitasi vastaavaksi. Remontoimamme katto ei sovi mihinkään muuhun, kuin sinun taloosi, eikä mikään muu katto suojaa taloasi yhtä hyvin, kuin tuo kyseinen katto. Ja kun teemme työn kerralla kunnolla laatuun satsaten, niin voimme myös seisoa työn takana ylpeinä. Se ilmenee takuujärjestelmässämme seuraavalla tavalla:

Olet saattanut kuulla, että tyypillisesti kattoremonttien työn osuudelle annetaan 2-5 vuoden takuu. Me annamme työn osuudelle takuuta 10 vuotta. Kattopinnoitteille takuuta tulee jopa 25 vuotta, ja tekninen takuu voi olla jopa 50 vuotta.

Miksi saat meiltä noin pitkän takuun?

Usein kun takuuaika on vain 2-5 vuotta, niin kattoremontissa on panostettu siihen, että remontti tehdään mahdollisimman nopeasti, yksinkertaisesti – massatuotteena.

Totta kai mekin teemme kattoremontin valmiiksi niin pian kuin mahdollista, mutta nopeus itsessään ei saa koskaan olla valintakriteerinä kattoremontissa. Ei koskaan. Se johtuu siitä, että katto on talon ylivoimaisesti tärkein julkisivu. Se on talosi kaikkien rakenteiden suoja sekä koko talon ryhdin ja näyttävyyden luoja. Siksi annamme työllemme reilun 10 vuoden takuun. Ja huomaa vielä tämä:

Jos huolellisella ja laadukkaalla työskentelyllä katolle saadaan jopa 50 vuotta ikää, eli 30-40 vuotta enemmän kuin rakennusteknisesti väärin ja/tai vääristä materiaaleista tehdylle katolle, niin laatuun panostaminen on enemmän kuin järkevää. Niin taloudellisesti, kuin kaikilla muillakin mittareilla.

Remonttipalvelut omakotitaloihin ja taloyhtiöille.

Milloin kattoremontti on ajankohtainen?

Huomaa, että kattoremontin olisi syytä olla aina ennakoiva. Toki on tilanteita, joissa katto on päästänyt kosteutta läpi tai katon tuuletus ei ole toiminut oikein, jolloin kosteus saattaa levitä talon muihin rakenteisiin, aiheuttaen laajoja homevaurioita. Se johtaa aina suurempaan remonttiin, jotta hengitysilma pysyisi puhtaana ja koti asumiskelpoisena.

Tuollaiset remontit kosteusvaurioihin liittyen voitaisiin välttää, jos katon laatuun sekä rakentamisen laatuun yleisesti, panostettaisiin enemmän. Julkisella puolella maksamme yhteiskuntana jo suurta hintalappua vastarakennetuista kouluista ja päiväkodeista, joissa on jo muutaman vuoden sisään home- ja kosteusvaurioita keskilaatuisen rakentamisen vuoksi.

Et halua tuota tilannetta oman kotisi kohdalle.

Siksi listaamme nyt asioita, joita voit tarkkailla, ja asioita, joita voit tehdä jo tänään kattosi hyväksi.

 1. Helpoin ja huolettomin ratkaisu sinulle on kutsua meidän kattoremontteihin erikoistunut ammattilainen ilmaiselle arviointikäynnille. Saat tarkan kartoituksen kattosi kunnosta ja tiedon siitä, onko remontti ajankohtainen nyt, vai vasta myöhemmin. Arviointikäynti on täysin ilmainen, eikä se sido sinua mihinkään. Kerromme vain kattosi tämän hetkisen kunnon 11 000 kattoremontin kokemuksella.
 2. Voit tarkkailla itse seuraavia oireita, jotka kertovat talon katon kaipaavan remonttia. Jos huomaat seuraavia oireita talossasi, niin kutsu meidät ilmaiselle arviointikäynnille, koska näin saat varmuuden kattosi kunnosta.
  • Yläkerran huoneissa vetää eli niissä on kylmän tunne
  • Räystäisiin muodostuu jääpuikkoja. Tämä johtuu usein siitä, että eristeitä on liian vähän tai ne ovat heikkolaatuisia. Rintamamiestaloissa purut ovat voineet painua.
  • Vesikatto vuotaa. Etenkin huolimattomasti tehdyt katon epäjatkuvuuskohdat, kuten piippu, kattoikkunat, viemäriputket tai jiirit ovat alttiita vuodoille. Itse katemateriaali voi myös olla vioittunut, jos peltikatto on ruostunut, tiili on haljennut tai naulan tai ruuvin paikka on pettänyt.
  • Katon pintamateriaali tai aluslaudoitus on rikkoutunut.
  • Epäilet home- tai kosteusvaurioita hajun, rakenteiden näön tai asukkaiden jatkuvan tukkoisuuden tai sairastelun vuoksi.
  • Katosta puuttuu aluskate
  • Katto on painunut tai katto ei näytä hyvältä
  • Katolla on huono tuuletus
 3. Voit tehdä kattoremonttitestin, jonka avulla saat arvion kattosi remonttitarpeesta. Sen avulla saat lisätietoa myös siitä, miten katon eri osa-alueet vaikuttavat katon kuntoon. Tee kattoremonttitesti täällä.

Lue blogitekstimme katon korjaamisesta

Prima-kattoremontti lyhyesti

Katon korjaus ympäri Suomen.
 • asiantuntijamme tekee katostasi luotettavan kuntoarvion veloituksetta ja sitoumuksetta
 • teemme kattoremontin ammattitaitoisesti ja otamme huomioon myös sinun toiveesi

Tyypillisimpiä töitä ovat:

 • Katteen vaihto
 • Lämpökattoremontti
 • Tasakatosta harjakatoksi ja muut rakennemuutokset
 • Käytämme vesikattomateriaaleina Weckmanin kotimaisia, laadukkaita ja kauniita peltikattotuotteita, joiden takuuaika on jopa 50 vuotta. Teemme kattoremontit tarkasti hyvän rakennustavan mukaisesti (RT-rakentamisohjeisto). Katonmuutoskohteissa (esim. katonkorotus) työmme jälkeä valvovat omat ja asiakkaan näin halutessa myös ulkopuoliset rakennusvalvojat.

  Rakentamisen Laatu ry on myöntänyt meille pätevyystodistuksen asiantuntevasta ja laadukkaasta työstä.

Kotitalousvähennys

Käytä vähennys kokonaisuudessaan eduksesi.
Prima neuvoo.

Muista joustava rahoitus

Lainaa kerralla jopa 50 000 euroa. Kysy lisätietoja alue-edustajaltamme.

Tyytyväiset asiakkaamme

Miksi tehdä kattoremontti?

Kuten jo tiedätkin, niin katto on kodin tärkein suoja. Uusi katto kohentaa kodin ilmettä ja suojaa kotia vuosikymmenten ajan. Laadukas katto suojaa kodin muita rakenteita vähentäen muita remontointitarpeita. Laadukas katto säästää myös energiakuluja, koska se pitää tiiviytensä ansiosta lämmön sisällä.

Tärkeää on ymmärtää, että kattoremontti tulee ajankohtaiseksi jossain vaiheessa, eikä siltä voi välttyä. Ratkaisevaa on se, missä vaiheessa ja miten hyvin remontti tehdään. Ennakoiva kunnostaminen on aina edullisempaa, kuin vaurioita korjaava remontti.

Siksi suosittelemme lämpimästi, että kutsut meidät ilmaiselle arviointikäynnille. Se ei maksa eikä sido sinua mihinkään, mutta se tuo sinulle mielenrauhan. Kutsu meidät ilmaiselle arviointikäynnille täältä, niin saat selville, onko kattoremontti kohdallasi ajankohtainen nyt vai vasta myöhemmin!

Pyydä meidät ilmaiselle arviointi- ja suunnittelukäynnille.

Tai soita numeroon 020 775 1350

Ohjeita ja vinkkejä

Suomessa on rakennettu hyvin loivakattoisia ja matalia omakotitaloja lähinnä 1960-1990–luvuilla. Osa taloista haluttiin rakentaa lämpimien maiden tyyliin tasakattoisina ja osassa katon kallistukset toteutettiin jopa kohti talon keskiosaa. Suomen vaihteleviin keliolosuhteisiin tuollaiset tasakattoiset tai keskiosaan kallistuvat tasakatot eivät ole kuitenkaan kaikkein soveltuvimpia vaihtoehtoja, varsinkaan jos huoltotoimenpiteitä ei suoriteta säännöllisesti. Käyttöikänsä
Rakentaminen luo aina jollain välillä tarpeen remontoinnille. Se, miten rakennetaan, vaikuttaa siihen, miten ja mitä remontoidaan. 1960- ja 70-luvuilla taloista tehtiin monesti matalia ja mahdollisimman loivakattoisia. Osaan taloista saatiin kaikista muodikkaimmat tasakatot, joissa katon kallistukset olivat keskelle taloa. Tyyli tuli Etelä-Euroopasta, vaikka olosuhteet meillä eivät kovin eteläiset aina olekaan.
Vanha sanonta ”hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty”, on pätevä ohjenuora katon korjaukseenkin. Katon korjaus on paljon järkevämpi suunnitella etukäteen sisällä lämpimässä kuin katolla töiden ollessa käynnissä. KATSO TARJOUS KATTOREMONTISTA PRIMALTA Mistä katon korjauksen suunnittelu aloitetaan? Kun alat suunnittelemaan katon korjausta, aivan ensimmäisenä on oltava tietoa katon ja talon nykykunnosta.