SOITA 020 775 1350

Katon korotus Kirkkonummi

Katon korotukset Kirkkonummella Primalta - ammattitaidolla ja vaivattomasti!

Haluatko korottaa tasakattoisen talosi harjakattoiseksi? Tarvitsetko lisätilaa kotiisi korottamalla kattoa?

Teemme katon korotuksia Kirkkonummen alueella ammattitaidolla, yli 12 000 uusitun katon kokemuksella.

Korottamalla tasakattoisen talosi harjakattoiseksi saat toimintavarman ja huolettoman katon. Sadevedet ohjataan seinälinjan yli maahan, eikä sinun enää tarvitse olla jatkuvasti huolehtimassa, että vesi kulkeutuu katolta pois, eikä aiheuta vesivahinkoja kotiisi.

Korottamalla kattoa on mahdollista saada lisätilaa kotiisi. Halvimmat neliöt saa käyttöön rakentamalla ylöspäin. Katto uusitaan kehäristikoilla ja lisätilaa voi saada kymmeniä neliöitä kohtuullisen helposti käyttöön.

Katon korottaminen kohentaa myös talon ulkoasua ja lisää asunnon myyntiarvoa.

Me Primalla toteutamme katon korotuksen puolestasi helposti ja ammattitaidolla!

Korotettu katto.

99 %

Asiakastyytyväisyys

12 000

Uusittua kattoa

33 000+

Kunnostettua kotia

100

Alan huippuammattilaista

5/5

“Katon korottamisen myötä rakennuksen arvo on noussut oleellisesti täällä Kirkkonummella. Uusi, paremmin eristetty katto näkyy myös pienempänä sähkölaskuna. Valitsen Prima-rakentajat jatkossakin kattoremontin suorittajaksi, sillä hinta oli kohtuullinen ja tekijät luotettavia. Uusi harjakatto on suuri mukavuustekijä.”

Miten katon korotus tehdään? Katon korotus Kirkkonummella Priman tyyliin

Jokainen katto ja talo on yksilöllinen, joten jokaiselle katon korotukselle täytyy tehdä tapauskohtainen suunnitelma. Katon korotuksen perusperiaatteena kuitenkin on, että katon vanhat rakenteet puretaan mahdollisimman laajasti ja tilalle rakennetaan uudet rakenteet.

Primalla katon korotukset Kirkkonummella etenevät suunnilleen näin:

Aluksi:

 • Tutkimme vanhan rakenteen ja käymme asiakkaan tarpeet läpi
 • Teemme korotuksesta tarvittaessa 3D-kuvan, jossa havainnollistetaan, miltä talo tulee näyttämään
 • Saat yksilöllisen tarjouksen toteutuksesta
 • Haemme puolestasi rakennusluvan sekä piirrämme lupakuvat
 • Meidän kautta on mahdollista saada myös valvoja (meille käy myös asiakkaan oma valvoja)
 • Toteutus alusta loppuun saakka

 

Jos katon korotuksen yhteydessä ei rakenneta lisätilaa:

 • Vanha huopakatto puretaan kokonaan pois tuuletuksen varmistamiseksi. Samalla poistetaan turha palokuorma
 • Myös umpilaudoitus aukaistaan tuuletuksen parantamiseksi
 • Rakennetaan pukkilinjat kantavien linjojen päälle ja pukkilinjojen päälle asennetaan kattoniskat
 • Katon korotus tehdään pääsääntöisesti lujuusluokitellusta puutavarasta
 • Usein katon eristystä parannetaan puhallusvillalla

 

Jos katon korotuksella halutaan lisätilaa:

 • Puretaan katon vanha rakenne ja katemateriaali pois
 • Pukkilinjoja ei nyt tehdä, vaan katon korotus tapahtuu valmiilla ristikoilla lopulliseen korkeuteensa

 

Mitä muuta täytyy huomioida kattoa korottaessa?

 • Savupiippu muurataan korkeammaksi
 • Ilmanvaihto- ja viemärintuuletusputket jatketaan uuden kattopinnan läpi
 • Seinäpinnat ulkoseinillä nousevat
 • Vedenpoisto saatetaan joutua järjestämään pihalla uudelleen
katon korottaminen.

Tilaa Prima tekemään katon korotus taloosi Kirkkonummen alueella - työ hoituu ammattitaidolla!

Varsinkin 1970-luvulla oli muotia rakentaa talot mataliksi ja tasakattoisiksi. Oikein huollettuna ja viisaalla kunnossapidolla tasakattojenkin kanssa on pärjätty, mutta keskimääräistä enemmän murheita ne saattavat aiheuttaa.

Tasakattoisen ja harjakattoisen talon ero on siinä, että harjakattoisessa talossa katon korkein kohta on talon keskellä ja vesi johdetaan seinälinjojen yli räystäillä, kun taas tasakattoisessa talossa toiminta on päinvastainen. Tasakattoisessa talossa katon korkein kohta on yleensä seinän lähellä ja vedet johdetaan keskellä taloa sijaitsevalle kattoviemärille, josta vesi menee putkea pitkin sadevesiviemäriin. Tämä tarkoittaa, että tasakatossa vedenpoiston on toimittava jatkuvasti, eikä katemateriaalissa tai sen saumoissa saa olla mitään heikkouksia.

Valitettavasti tällaisia heikkouksia tai ongelmia tasakattoisissa taloissa ajan saatossa yleensä ilmenee ja vesi pääsee katon rakenteisiin aiheuttaen eriasteisia vesivahinkoja.

Siksi tasakattoinen talo kannattaa korottaa harjakattoiseksi viimeistään siinä vaiheessa, kun katon elinkaari on tulossa päähänsä ja kattoremontti on joka tapauksessa edessä.

Katon korottaminen hyödyttää, sillä:

 • Harjakatto on toimintavarma
 • Talon ulkoasu kohenee
 • Talon arvo nousee
 • Lisäeristys remontin yhteydessä säästää rahaa ja tuo asumismukavuutta
 • Savupiippu vetää paremmin pidempänä
 • Peltikate on pitkäikäisempi kuin tasakattojen huopakate

Miksi katon korotus Primalta Kirkkonummella?

Saat maksuttoman kuntoarvion Kirkkonummella – Tilaa meiltä asiantuntija paikalle arvioimaan talosi katon kunto sekä antamaan arvio ja alustava aikataulu katon korotuksesta. Tämä ei sido vielä mihinkään.

Vaivaton projektin läpivienti – Me viemme katon korotuksen projektin läpi vaivattomasti ja ammattitaidolla. Sinulla on sama yhteyshenkilö koko projektin läpi, hoidamme puolestasi tarvittavat rakennusluvat ja meidän kautta on mahdollista saada myös valvoja.

Pitkä takuu – 10 vuoden takuu kotimaiseen Prima-asennukseen, jopa 25 vuoden pinnoitetakuu peltikattoihin ja 50 vuoden tekninen takuu.

Ammattimaista toimintaa – Olemme tehneet jo yli 12 000 katon uudistusta, joten meillä on osaamista kattojen korotustöihin. Jätä kattosi korottaminen meidän huoleksemme!

Kattojen korotukset ympäri vuoden Kirkkonummen alueella – Teemme kattojen korotuksia ympäri vuoden Kirkkonummelle. Meillä on käytössämme sellaiset välineet ja toimintatavat, joilla kattojen korotuksia voi tehdä talvellakin.

 

Prima tunnustukset

Taloyhtiön korotettu katto.

Katon korotuksen hinta Kirkkonummella

Katon korotuksen hintaan Kirkkonummella vaikuttavat monet asiat. Tällaisia ovat mm. nykyisen kattorakenteen kunto, purkutöiden laajuus, korotettava pinta-ala jne.

Kokemuksemme mukaan omakotitalon katon korotus kokonaisvaltaisena urakkana Kirkkonummella maksaa tyypillisesti noin 30 000 € – 120 000 €.

Hintahaarukan alapäähän sijoittuu pienen omakotitalon korotus tai yksinkertaisen, helposti toteutettavan isommankin katon korotus. Hintahaarukan yläpäähän taas sijoittuu monimuotoinen, asuintilaa lisäävä korotustyö.

Taloyhtiöiden kohdalla kustannukset ovat usein työn laajuuden takia korkeammat. Katon korottaminen on iso ja vaativa urakka ja se voi kestää yhdestä viikosta useampaan kuukauteen riippuen toteutustavasta ja sen laajuudesta.

Lue lisää katon korotuksen hinnasta ja mistä se muodostuu.

Muista myös nämä:

Kotitalousvähennys

Käytä vähennys kokonaisuudessaan eduksesi. Me neuvomme, miten.

Joustava rahoitus

Lainaa kerralla jopa 50 000 euroa. Kysy lisätietoja meiltä.

Pyydä meidät maksuttomalle arviointi- ja suunnittelukäynnille. Ei sido vielä mihinkään.

Usein kysyttyä - katon korotus Kirkkonummella

Mitä maksaa katon korotus Kirkkonummella?

Katon korotuksen hintaan Kirkkonummella vaikuttavat monet asiat. Kokemuksemme mukaan omakotitalon katon korotus kokonaisvaltaisena urakkana maksaa tyypillisesti noin 30 000 € – 120 000 €. Lue lisää katon korotuksen hinnasta sekä siitä, mistä hinta muodostuu.

Mitä tarkoittaa katon korotus?

Katon korotus tarkoittaa katolle tehtävää remonttia, jossa vanha tasakatto puretaan pois ja tilalle rakennetaan uusi harjakatto. Katon korotuksen yhteydessä taloon voidaan halutessa lisätä asuintilaa helposti.

Miksi katon korotus kannattaa tehdä?

Tasakattoisessa talossa sadevesi on linjattu kulkeutumaan pois katolta kattoviemärin kautta. Ongelmana on kuitenkin, että katolle kulkeutuvat roskat, kuten puiden lehdet, tukkivat viemärin ja ilman säännöllistä ja jatkuvaa huolenpitoa, vesi jää seisomaan katolle, eikä pääse kulkeutumaan pois. Lisäksi tasakattoisen katon saumat ja katemateriaali alkavat vuotamaan ajan saatossa. Nämä aiheuttavat tyypillisesti eriasteisia vesivahinkoja katon rakenteisiin ja esimerkiksi sisäilmaongelmia taloon. Korottamalla katon harjakatoksi saat huolettomamman ja toimintavarman katon taloosi.

Tarvitseeko katon korotukseen rakennuslupaa Kirkkonummella?

Katonkorotus on poikkeuksetta remontti, joka vaatii rakennusluvan. Meillä Primalla palveluun kuuluu rakennusluvan hakeminen asiakkaan puolesta, 3D-suunnitelmakuvat ja lupakuvat. Hoidamme tarvittaessa myös valvonnan. Normaaliin remonttiin verrattuna ylimääräistä vaivaa ja lupabyrokratiaa ei asiakkaalle näin koidu.

Voiko katon korotuksen tehdä itse?

Katon korotus on remontti, joka vaatii tekijältään laajaa ammattitaitoa ja riittävät resurssit toteuttaa se kunnialla. Riskitekijöitä on ”tavalliseen kattoremonttiin” verrattuna enemmän ja ne pitää osata huomioida. Katto on pidempään auki, eikä sormi saa mennä tekijältä suuhun kesken työn. Suosittelemme minimoimaan pieleen menemisen riskit ja ulkoistamaan työn ammattilaisille.

Saako katon korotuksesta kotitalousvähennystä Kirkkonummella?

Kyllä saa. Katon korotus on remontointia eli kunnossapito- ja perusparannustyötä. Vuonna 2022 katon korotuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 €/henkilö. Kun katon korotuksen tekee yritys, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin, saat vähentää 40 % työn osuudesta.

TARJOUSPYYNTÖLOMAKE KATON KOROTUS:

Olemme toteuttaneet yli 33 000 remonttia suomalaisiin kotitalouksiin.

Kuntoarvio on vaivaton tapa aloittaa remontin suunnittelu. Saat ammattilaisen heti avuksesi. Palvelemme myös etänä!

Alla listattuna paikkakunnat, missä Prima tekee katon korotuksia:

LAPPI

Enontekiö  Inari  Kemi  Kemijärvi  Keminmaa  Kittilä  Kolari  Muonio  Pelkosenniemi  Pello  Posio  Ranua  Rovaniemi  Salla  Savukoski  Simo  Sodankylä  Tervola  Tornio  Utsjoki  Ylitornio 

POHJOIS-POHJANMAA, ETELÄ-POHJANMAA ja POHJANMAA

Alajärvi  Alavieska  Alavus  Evijärvi  Haapajärvi  Haapavesi  Hailuoto  Halsua  Ii  Ilmajoki  Isojoki  Isokyrö  Kalajoki  Kannus  Karijoki  Kaskinen  Kauhajoki  Kauhava  Kaustinen  Kempele  Kokkola  Korsnäs  Kristiinankaupunki  Kruunupyy  Kuortane  Kurikka  Kuusamo  Kärsämäki  Laihia  Lappajärvi  Lapua  Lestijärvi  Liminka  Lumijoki  Luoto  Maalahti  Merijärvi  Muhos  Mustasaari  Nivala  Närpiö  Oulainen  Oulu  Pedersöre  Perho  Pietarsaari  Pudasjärvi  Pyhäjoki  Pyhäjärvi  Pyhäntä 

KAINUU

Hyrynsalmi  Kajaani  Kuhmo  Paltamo  Puolanka  Ristijärvi  Sotkamo  Suomussalmi 

KESKI-SUOMI

Hankasalmi  Joutsa  Jyväskylä  Jämsä  Kannonkoski  Karstula  Keuruu  Kinnula  Kivijärvi  Konnevesi  Kyyjärvi  Laukaa  Luhanka  Multia  Muurame  Petäjävesi  Pihtipudas  Saarijärvi  Toivakka  Uurainen  Viitasaari  Äänekoski 

POHJOIS-SAVO

Iisalmi  Joroinen  Kaavi  Keitele  Kiuruvesi  Kuopio  Lapinlahti  Leppävirta  Pielavesi  Rautalampi  Rautavaara  Siilinjärvi  Sonkajärvi  Suonenjoki  Tervo  Tuusniemi  Varkaus  Vesanto  Vieremä 

POHJOIS-KARJALA

Heinävesi  Ilomantsi  Joensuu  Juuka  Kitee  Kontiolahti  Lieksa  Liperi  Nurmes  Outokumpu  Polvijärvi  Rääkkylä  Tohmajärvi 

SATAKUNTA

Eura  Eurajoki  Harjavalta  Huittinen  Jämijärvi  Kankaanpää  Karvia  Kokemäki  Merikarvia  Nakkila  Pomarkku  Pori  Rauma  Siikainen  Säkylä  Ulvila 

PIRKANMAA

Akaa  Hämeenkyrö  Ikaalinen  Juupajoki  Kangasala  Kihniö  Kuhmoinen  Lempäälä  Mänttä-Vilppula  Nokia  Orivesi  Parkano  Pirkkala  Punkalaidun  Pälkäne  Ruovesi  Sastamala  Tampere  Urjala  Valkeakoski  Vesilahti  Virrat  Ylöjärvi 

PÄIJÄT-HÄME

Asikkala  Hartola  Heinola  Hollola  Iitti  Kärkölä  Lahti  Orimattila  Padasjoki  Sysmä 

ETELÄ-SAVO

Enonkoski  Hirvensalmi  Juva  Kangasniemi  Mikkeli  Mäntyharju  Pertunmaa  Pieksämäki  Puumala  Rantasalmi  Savonlinna  Sulkava 

VARSINAIS-SUOMI

Aura  Kaarina  Kemiönsaari  Koski TL  Kustavi  Laitila  Lieto  Loimaa  Marttila  Masku  Mynämäki  Naantali  Nousiainen  Oripää  Paimio  Parainen  Pyhäranta  Pöytyä  Raisio  Rusko  Salo  Sauvo  Somero  Taivassalo  Turku  Uusikaupunki  Vehmaa 

KANTA-HÄME

Forssa  Hattula  Hausjärvi  Humppila  Hämeenlinna  Janakkala  Jokioinen  Loppi  Riihimäki  Tammela  Ypäjä 

KYMENLAAKSO

Hamina  Kotka  Kouvola  Miehikkälä  Pyhtää  Virolahti 

ETELÄ-KARJALA

Imatra  Lappeenranta  Lemi  Luumäki  Parikkala  Rautjärvi  Ruokolahti  Savitaipale  Taipalsaari 

UUSIMAA

Askola  Espoo  Hanko  Helsinki  Hyvinkää  Inkoo  Järvenpää  Karkkila  Kauniainen  Kerava  Kirkkonummi  Lapinjärvi  Lohja  Loviisa  Myrskylä  Mäntsälä  Nurmijärvi  Pornainen  Porvoo  Pukkila  Raasepori  Sipoo  Siuntio  Tuusula  Vantaa  Vihti