GRATIS KONDITIONSBESIKTNING
BE OM EN OFFERT »

KONTAKTA OSS:
020 775 1350

Lyckad takrenovering av Prima-rakentajat:

Det mer än 30 år gamla huset som platsbyggts av långvirke enligt husmodellen Eero blev hem åt en familj med fyra personer i augusti 2012. Det första pappan i familjen gjorde var att kliva upp på taket och byta ut mer än 550 spikar mot skruvar.

Originalplåtarna grinade illa och var ihopsjunkna efter alla som hade gått på taket, medan plantaket på garagedelen bestod av filt, som lagats flera gånger om och som läckte. Mellan de tunna plåtarna hade det samlats björkfrön, som absorberade vatten under taket.

Prima-Rakentajat kunde uppfylla familjens önskemål och erbjuda ett nytt tak

  • Taket blev färdigt samma dag. Som takplåt valde man Weckmans kantförsedda 0,7 mm starka plåt med bra bärförmåga.
  • Skorstenarna kläddes med plåt och stuprännorna och utloppen monterades ett par veckor efter att taket blev klart.
  • Plantaket på garaget höjdes med tio cm i ena änden för att trygga ett fall.

Det nya taket tål att tittas på! Det är en riktig fullträff. Dessutom väderskyddades huset på bara tre dagar. Taket behövde inte täckas med presenning emellan och man behövde inte vänta i flera veckor på montörerna. Snabbt arbete av hög kvalitet.

Förutom ett nytt tak fick vi luftningsrör till avloppet och pannrummet, ett dragfritt sovrum och vardagsrum tack vare den tätande fuktspärren på den östra väggen, 15 cm tjock tilläggsisolering med blåsull i vindsbjälklaget, vackra gavlar med breddade takfötter och vita vindskivor samt ett pulpettak av plåt på garaget istället för det hemska och trasiga filttaket.

Vintern efter att vi fick det nya taket var mildare än den förra, så det är svårt att jämföra hur mycket vi sparade på uppvärmningen med det nya taket. Boendekomforten förbättrades däremot avsevärt. Nu fladdrar inte längre fruns lugg i vinden när hon lägger huvudet på kudden. Mannen sover också klart mycket bättre tack vare det hela taket.

Taket är trots allt det allra viktigaste elementet på ett hus. Det bör hållas i gott skick.

Läs hela Susanna Mattilas artikel på bloggen Sisustusopas

Läs mer om Prima takrenovering

© 2015 Prima-Rakentajat – Pintaa Perusteellisemmin!